Så tog det stopp


Varje gång jag kommer till en flygplats överväger jag seriöst hjälp i rullstol, men hejdar mig och tänker inte ska väl jag. Mina HB-värden är dåliga också.

Tur att jag har tid hos barnmorskan idag. Jag vet inte hur det ska gå till allt jag har framför mig.  Jag har bara några uppdrag kvar innan semestern, men jag kan inte gå. Alls.

Så här får man inte sitta med foglossning.

Däremot så här.

det är ju hela två månader tills Benny kommer. Bära Evelyn kan jag inte heller och hon är skitsur över det. Min älskling. Matheo var lika sur han när jag gravid med Evelyn.

Oh well, jag ska i alla fall köpa sidenlakan. Alltid nåt. Gå till gymmet? Jag kan inte ens gå dit. Så sinnes det här för en som är van att röra och göra en massa saker.  Skönt att mammas lägenhet är klar på onsdag i alla fall och att vi inte flyttar förrän i Oktober.

Nu ska vi till Covet för att se hur de har ritat om huset. Fönster och allt hoppas jag!!

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Så tog det stopp”


 1. Helena skriver:

  Lite tips från en son fick foglossning i vecka 14 och nu senast i vecka 8.
  Skaffa dig ett par kryckor. Jag gjorde inte det under första graviditeten och under andra sköt jag på det i 3 månader men kryckor är guld värda. Jag hade någon typ av hatkärlek till mina.

  Undvik trappor i den mån det går och gå så lite som möjligt. En varm vetekudde, Tens och akupunktur kan också hjälpa tillfälligt.

  Och om du klarar det (jag gjorde du bara i början) så kan anpassad vattengympa vara ngt.

  Håll ut
  Helena

 2. Hanna skriver:

  Hejsan. När jag var gravid fick jag jättebra hjälp hos en sjukgymnast inriktad på gravida, hon både behandlade (akupunktur och tens) och gav mig träningsprogram samt bälte. Gjorde de sista månaderna mer ok, dock så fick jag fortfarande ta det lugnt men hade mindre ont.

  Jag gick till Ann-Charlotte på fysiopraktiken nära Medborgarplatsen

  Lycka till

 3. Karolina skriver:

  Kryckor hjälpte mig ett par månader men fick kapitulera till att stanna hemma eller åka rullstol sista 3 månaderna sista graviditeten.

  Och foglossningsbälte. Tens och akupunktur kändes som det lindrade lite

 4. Louise skriver:

  Kiropraktor hjälpte mig, jag överkompenserade så att resten av rygg och bäcken fick stryk. Kolla om de är experter på gravida.

 5. Emma skriver:

  Hej, ser att du fått fina tips innan men här kommer ett till på en klinik i Sthlm inriktad på foglossning. 🙂
  http://behandlingsteamjohncarrier.se/foglossning-backensmartor-gravid/

 6. Cecilia skriver:

  Usch vad jag lider med dig! Har kvar min foglossning efter graviditeten. Måste rehabträna minst ett år. Börjar gråta bara jag tänker på det..fy..säger som en läkare sa till mig ”det är synd att det inte drabbar män för då hade det forskarts mer på det”. Ta hand om dig och lyssna på kroppen! Kram

 7. Diana skriver:

  Nej men usch vad hemskt att ha en sån foglossning!! Jag hade lite men inte så pass mycket, jag hade ont om jag stått eller gått hela dagen men visste inte att det kunde vara så illa. Fina du, önskar dig all lycka till den här sista tiden och hoppas på att du ska klara den bättre än just nu. Det finns band eller nått som man kan köpa för att lyfta upp lite och undvika lite smärta. fråga barnmorskan, hon vet nog vad det heter.

  lycka till fina

 8. Linnea skriver:

  Usch! Lider med dig 🙁 Hade foglossning med båda mina barn. Vill som någon annan skrev rekommendera ett foglossningsbälte som du kan köpa via sjukgymnasten. Hör dig för på MVC!

  Läser de andra kommentarerna och inser att jag skulle haft kryckor. Ingen som sa nått om det 🙁 Kunde knappt röra mig sista 3 månaderna.

  Önskar dig all lycka!!! Kram

 9. Lena skriver:

  Hade oxå en fruktansvärd foglossning med barn 3. Det är länge sedan, så jag har glömt vad hjälpmedlena heter. Men jag fick ett bälte som jag hade på mig + i sängen hade jag en slags vändmadrass. Båda sakerna hjälpte mig jättemycket ? Hör med din barnmorska ?

 10. Emma skriver:

  Sofie Rönnqvist kiropraktor på Torsgatan har gjort mirakel för mig. Har haft extrem foglossning under alla mina graviditeter. Gick till henne två veckor efter min senaste förlossning. Hade då extrem ont och kunde bara gå några meter. Nu, sex veckor senare, är jag så gott som smärtfri och igår gick jag 5 km. Önskar att jag gått till henne redan under graviditeten men trodde inte det gick. Det är dock helt riskfritt att behandlas under även under graviditeten har jag förstått nu. Lycka till!

Lämna en kommentar