Mäktig mama


Jag fick en hedrande 10:e plats på Mamas ranking av årets mäktigaste mamas. Älskar att det är min kamp för barnen som står i fokus istället för retorik. Retorik är mitt jobb, barnen min kamp. Alltid. ❤️

Vi har utsett Sveriges 33 mäktigaste mamas 2017!

De bossar över stora bolag, bollar med miljoner, sätter agendan, påverkar vår vardag – och har små barn. Vi har listat Sveriges 33 mäktigaste mamas 2017!

10. Barnrättskämpen: Elaine Eksvärd, 35

– Där barn blir utsatta, där står jag och krigar för dem. Så kommer

det alltid att vara, säger retorikexperten och mama-bloggaren Elaine Eksvärd, 35, mamma till Matheo, 5, Evelyn, 2, och en bebis i magen. Och som hon kämpar! I organisationen Tre ska bli noll jobbar hon stenhårt för att förebygga och motverka sexuella övergrepp mot barn och bygga barnens integritet. Med sin kampanj Inte så konstigt vill hon lyfta fram alla barn med funktionsvariationer, och se till att de får ta precis lika mycket plats i samhället som typiska barn. mama älskar det hon gör och hejar alltid högst på Elaine – och på barnen.

Här ser ni hela listan 

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Mäktig mama”


 1. Kay skriver:

  Kopierar in detta från ett fb-inlägg från gruppen Heja Livet och tänkte att det kanske var ngt du ville lyfta? 🙂

  Från Natalie Ahlgren som är verksam inom Förbundet för Unga Rörelsehindrade;

  Hej! Jag har fått massor av mejl och bloggkomentarer från tjejer i sär och RH-skolor som drömmer om att få gå på bal när de slutar nian eller tar studenten. Funkiselever som inte går intrigerad får sällan uppleva allt som ingår i skolan. Därför har jag nu startat ett projekt. Jag vill anordna en bal för både nioklassare och studenter i sär- och RH-skolor som inte fått uppleva det, för alla ska få göra det! Nu undrar jag hur många som skulle vilja komma? PMa gärna mig. Om det finns folk som vill hjälpa till med bidrag etc är det också uppskattat 🙂 new10nattis@hotmail.com
  Insamlingsbössa: https://www.gofundme.com/funkisbal
  Swish: 0761856332

 2. Sofia skriver:

  Grym du är Elaine! Helt off topic, men vill se om det är någon annan än jag som tycker vuxen.se (sexleksaker) att deras nya reklam på internet är så opassande? Tjejen sjunger typ att hon har rufsigt hår och det han gjorde med henne igår får henne att ”känna sig så vuxen” betyder det att hon inte är vuxen eller? Låter sååå konstigt tycker jag.

 3. Lina skriver:

  Fast det stod ju ”utan inbördes ordning”? Så du är en av 33, inte på plats 10 va? 🙂

 4. Mollan skriver:

  Tycker du borde va nummer ett på den listan. Och tycker faktiskt det är rätt sorgligt att hylla mammor som gör allt medan de har små barn. Små barn behöver sina föräldrar och kvantitetstid med dem, karriär kan en göra sen. Hade varit fint med en för tiden ovanlig lista – om mammor som vågade gå emot normen och ägnade sig helhjärtat åt föräldrarollen ett tag. Att kämpa för barnen i tre ska bli noll tyckrr jag är något alldeles bortom fantastiskt, men att starta fem olika karriärer och bolag och ditten och datten samtidigt som man har små barn, nej det är inte supermammigt, tvärtom. Jättebra karriärmässigt, men inte direkt vad föräldraskapet går ut på ur barnperspektivet.

 5. Linda skriver:

  Hej Elaine. Kanske har du inte tid att svara. Kanske målar jag fan på väggen. Men jag måste fråga. Nån annan kanske kan svara. Jag vet inte ich jag är så rädd.
  Hur vet man?
  Jag är mamma. Till tre. Fantastiska ungar. Den minsta är snart 11. Snäll och fantastisk kille. Alltid omtänksam och tar hand om alla.
  Det rullas nu upp en historia i skolan där det visar sig att en elevassistent knipit min son dels på överarmarna och dels i bröstvårtorna?!
  Illa nog. Jag vet och vi som föräldrar och skolan agerar.
  Men hur vet jag. Hur vet jag om det hänt mer? Hur får jag reda på om och såfall vad som hänt? Hur frågar vi? Hur hjälper jag/ vi honom.

Lämna en kommentar