Vissa frågar vänligt, andra giftig medan resten inte frågar alls


När jag skrev Medan han lever riskerade jag ensam att åka dit för förtal av min pappa. Ingen annan än jag drabbades. Mig förlag gjorde mig till ansvarig utgivare ensam. Det är lätt att fatta beslut när man själv drabbas.

Patrik, jag, styrelsen i Treskablinoll och Mama diskuterade huruvida jag skulle hänga ut handbollstränaren. På bloggen blev det omöjligt då den går under Bonnier och jag inte får utföra kriminella handlingar alls eller i deras namn. Instagram hade varit möjligt men som grundare till Treskablinoll kom styrelsen fram till att det skulle drabba alla våra projekt och de som är involverade i bolaget. Patrik ville lämna sin styrelseplats i treskablinoll för att kunna hänga ut handbollstränaren och själv ta eventuella konsekvenser utan att drabba bolaget.

Vi driver vår kamp på olika sätt, men att  säga att jag saknar ryggrad för att jag inte ”vågar” riskera ett förtal. Det är inte riktigt rätt. Jag riskerade förtal när det var min egen rumpa som skulle drabbas. Men att riskera förskolebrevet, idrottsbrevet och alla som jobbar på treskablinoll innefattar fler rumpor. Så, då har vi rett ut det.

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Vissa frågar vänligt, andra giftig medan resten inte frågar alls”


 1. Malin skriver:

  Har man inte hittat den jäveln ännu??

 2. Kristina skriver:

  Bra förklarat, du är så duktig! Hejja Patrik och hela teamet! Fortsätt som ni gör, inte låt nån stoppa er! Barnen behöver er, och vi vuxna går efter er när ni visar oss hur och varför!

 3. Det är inte helt okomplicerat. Men vilket team ni är tillsammans! <3

 4. Helena skriver:

  Jag har inte lämnat några giftiga kommentarer om dig som person men har definitivt varit en av dem som även om jag håller med i sak – att barn måste skyddas – ibland inte varit med dig i ditt tillvägagångssätt. Har en fråga om detta med att hänga ut en pedofil så som Patrik Sjöberg gjort. Hur väger man barns lidande mot ett annat barns lidande? För faktum är ju att denna avskyvärda pedofils barn nu också dem har fått sitt liv förstört. De har inte fått sitt liv markerat av något som hemskt som en pedofils fysiska handlingar men de är helt oskyldiga till vem deras pappa är och tyvärr kommer många människor inte att behandla dem som vanligt efter detta. Debatten går ju het mellan människor som tycker en sak och människor som tycker en annan så vore intressant att få veta hur du tycker kring detta. Vill tillägga att jag inte frågar för att vara elak/giftig eller någonting annat. Enbart för att jag önskar förstå hur du tänker kring detta. Själv är jag mycket splittrad där ena halvan av mig vill kräkas av blotta tanken på denna man och den andra någonstans säger att sociala medier inte kan vara en plats där vi dömer och hänger ut folk – ÄVEN om han erkänt dessa hemska handlingar.

  • Helena skriver:

   Tillägg. Naturligtvis förstår jag att deras liv till stor del blivit förstört även om detta inte hängts ut och att deras pappas sanslösa handlingar skulle kommit att påverka dem ändå. MEN det är trots allt så att mediadrev via sociala medier spär på en hätskhet som man sällan skådar på andra platser.

  • Lisa skriver:

   Bara en spekulationstanke, men, vad är det som säger att denna man som uppenbarligen inte vet var gränserna går gentemot andras barn inte vid något tillfälle utsatt egna barn för något liknade?

   • Helena skriver:

    Absolut. En intressant tes. Men ponera att han inte har det. Det är under dessa omständigheter jag frågar. Jag försvarar inte hans handlingar på något sätt men jag har känslan av att så inte är fallet här, verkar vara en sanslöst sjuk man som gillar tonårsflickor. Oavsett så har jag inte tillräckligt med detaljer för att diskutera det aktuella fallet så djupt. Nu kan man ju ställa min fråga i generella ordalag istället och säga – ska man hänga ut en gärningsman i sociala medier och därmed orsaka lidande långt över vad som skulle blivit fallet om man inte gjort det till även dennes barn. Hur graderar man ett barns lidande mot ett annat? För lidande blir det…

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jag förstår, hoppas du gillar mitt senaste inlägg då. Inte giftigt alls att inte hålla med mig. Giftigt att antyda att jag inte har ryggrad eller är feg om jag inte hänger ut. Men Therese och jag har löst det

 5. Maria skriver:

  Låter som att ni har diskuterat den här frågan internt och kommit fram till en lösning som ni är nöjda med, bra så.
  Det här är svåra frågor men i det här faller tycker jag att ni landade rätt. Här finns redan alla detaljer i fallet ute på nätet, det finns en god bevisning mot den här mannen och han har erkänt brott. Den ev skada som hans anhöriga lider har redan skett. Nu undanhåller han sig den sista delen i rättsskipningsprocessen vilket är helt för jävligt. Det måste för hans offer ha varit en fruktansvärd och utdragen tid att ta sig igenom polisens utredning, vänta på att få reda på om åtal väcks och sedan invänta själva rättegången. Hela syftet med den processen är ju att få någon slags upprättelse, som nu inte ser ut att bli av.

 6. Dalle skriver:

  Men det blir också tokigt att säga att man ”saknar ryggrad” för att man inte vågar/orkar/vill/kan ta alla fajter – vi kan väl vara tacksamma för och stötta de som orkar ta fajten, utan att skambelägga de offer som inte vågar/orkar/kan eller vill ta den tycker jag!

 7. Nina skriver:

  Kan inte tacka er nog för det ni gör för barnen. Den här tjejen hade lika gärna kunnat vara jag. Jag var en handbollstjej, nästan lika gammal som hon. Som törstade efter en vuxen som såg mig. Med föräldrar som ville väl men som hade fokus på helt andra saker. Uppmanar alla särskilt ni som kritiserar uthängningen att verkligen läsa FUPen.

 8. Erika82 skriver:

  Har läst stora delar av fupen. Grisen har ju erkänt även om han sagt att ingen hände innan flickan var 15 år. Hon själv säger 13. Enligt henne visste frun om det och även andra omkring. Allting är så sjukt… Folk är rädda för att misstänka nån man gillar och se hur det gick för flickan… I den åldern ska man pussas med pojkar. Inte ligga med gamla gubbar som tjatar till sig sex.

 9. KC skriver:

  På bloggbevaknings senaste inlägg om detta så verkar det vara någon som kommenterar som vet vem som hjälper detta äckel att gömma sig. Kan man tipsa polisen om denne person så att de spårar var det kommer ifrån eller de går inte så långt i sina utredningar?

Lämna en kommentar