Let go and let grow


Som jag läser gamla dagböcker nu. Med tanke på gårdagens inlägg om ex som tycker att man är kall. Jag löste om en jag släppte trots att känslorna var starka. Här var det inte så enkelt som svart eller vitt utan gråskala deluxe. Det är svårt att göra slut med någon som inte är helt diskvalificerad som pojkvän, men jag gjorde det.

Ni vet när killen har allt det där som gör en lycklig. De tre s:en. Men utöver det även har allt det där som man inte vill ha på samma gång. Han var snål, oansvarig, dramatisk, ynklig, toffel och en massa annat. Men när ont kommer med allt man också vill ha så är det inte lika lätt att lämna. Vi var on and off i några år faktiskt. Jag har aldrig varit bra på att fatta beslut i gråskalor. Men tillsut insåg jag äntligen vad felet var. Jag såg att de dåliga sidorna till slut överskuggade hans dåliga. Jag kände mig som en mamma. Så jag släppte honom i kärlek. Sa att han hade allt jag ville ha, men också saker som för mig var helt otänkbara att leva med. Det var ett tufft beslut tills en av mina bästa vänner som hade betraktat oss länge sa ”Let him go and let him grow”. Och det gjorde jag. 

Kort senare blev han tillsammans med en annan tjej som älskade honom precis som han var, med allt det som jag såg som brister och otänkbart. Hon älskade att ta hand om och stötta honom. Jag blev så glad för hans skull. Snopen över att jag blev glad för det är väl det ultimata beviset på att man inte är kär i någon, att man ler från örs till öra när man ser sitt ex lycklig med någon annan. Jag blev både förvånad och glad över min reaktion. Min kärlek till honom var större än mitt ego. Jag tänkte väl att nu kommer han inte växa så mycket för att han träffat den där tjejen. Men så tänkte jag om. Varför ska han växa till ”mina” höjder när andra kan älska honom precis så som han är. Finns säkert ex till mig som velat och önskat att jag skulle utvecklas åt ett håll, men så kom Gustav och tog mig för den jag var.Kom ihåg det du med att låt inte någon som dumpat dig definiera ditt värde. Skulptera inte din själ efter någon annan när det finns folk där ute som vill ha dig, hela dig precis som du är. ❤️

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Let go and let grow”


 1. Erika82 skriver:

  Man ska ju inte ändra sin personlighet, sin grund, men jag tycker absolut att man ska försöka arbeta på sina sämre sidor för sin partners skull. Vissa sidor är väl aldrig charmig för någon, tex svartsjuka, dåligt humör, snålhet mm.

 2. nina skriver:

  Kan inte du också lägga upp bilden på pedofilen som gömmer sig???

 3. Maria skriver:

  Snacka om frostskadad. Jag läste rubriken let it go let it go ?

 4. Ellinor skriver:

  Vad är de tre s:en sex? Sen då? Blev mycket nyfiken.

  • C skriver:

   skratt… var en, hmm.. minns inte sista

   • Cic skriver:

    Så förvirrad, i min bransch står de tre s:en för syskonfri, stenfri och skuldfri. En partner med de kvaliteterna är värd att behålla. Men gissade att det inte var just de tre som Elaine syftade på…

 5. Maria skriver:

  Jag dejtade en snål kille en gång i tiden, Egentligen tror jag att han var en fattig student. Vi gick till mataffären för att han skulle handla massa mat. Jag plocka ihop en godispåse åt oss men när vi kom till kassan la han upp sina varor och la en sån där avskiljare mellan hans grejer och ”min” godispåse. Det var säkert tio år sen men varje gång jag åker förbi den mataffären ploppar det här minnet upp.

 6. C skriver:

  So good. <3

 7. Sarah skriver:

  Åh det här är precis vad jag behövde läsa, jag är nydumpad, hjärtekrossad och jobbar mig igenom sorgen. Tänker om och om igen att jag gjorde allt för henne, men det räckte ändå inte. Men det finns någon annan tjej därute, som kommer älska mig, för mig.

 8. Anna skriver:

  Alskar dina inlagg om karlek! Snalla fortsatt med dom. Far sa manga bra tips och tankar från dig. Stor kram

Lämna en kommentar