Jag kommer aldrig vara din mamma


Vi kanske ska definiera ”ta hand om”. Jag tycker det är svårt. Men det är för mig när man måste förklara och göra saker åt ens snubbe som man hoppats att deras mamma både gjorde åt-,  men också lärde dem. Inte bara mamma, pappa också. 

Anledningen till att jag kommer in på det här är att jag läst i mina dagböcker om killar jag gjort slut med som sagt saker som ”du är så kall” eller  ”jag har aldrig känt mig så omanlig som med dig”. Och jag har varit kall mot dem, men det är bara för att saker som väcker moderskänslor i mig för det motsatta könet som ska föreställa min snubbe, det gör mig avtänd och kall. Så har det alltid varit. Jag är inte kall, det finns vissa saker som gör att reagerar med kyla. Jag gillar inte:

? Dramakings

? Ynkliga snubbar (gör väsen av en förkylning)

? Snubbar som inte kan ta hand om sig själva utan såker nålskjuts  på bekostnad av andra.

? Snåla killar

? Tofflar – överger vänner, familj, allt för att vara med mig och förväntar sig att jag gör samma sak. Jag gillar inte folk som tror att det är ok att sluta vara en bra vän/familjemedlem bara för att man är kär.

? De som tycker det är ”kvinnlig att jag städar och lagar mat. Eh, söker du kvinnligt så titta på mig, jag är en kvinna. Men definierar du stereotypa kvinnoruppgifter som kvinnliga så – fuck off.

? Bekräftelsesökande snubbar som är motsvarigheten till pinups. Måste visa sexpack eller ständigt flirta med andra för att få det självförtroendet de borde ha av sig själva.

Jag har träffat snubbar som haft delar eller allt detta har det visat sig precis innan jag gjort slut. Sen har de träffar en ny som ”minsann” förstått dem, visat värme och stöttat dem. Någon som inte är så ”kall” som jag var. Så resonerar de. Själv småler jag och tänker ”Kompis, du har träffat en kvinna som går med på att vara din morsa och njuter av det. Grattis till er båda!”

 Sen blir jag glad för exen på riktigt. Vilken TUR att det finns kvinnor som vill ta hand om sina karlar och karlar som vill bli omhändertagna. Inget fel i det, bara fel för mig. Och jag tänker inte låta mig definieras av hur några ex titulerade mig. Jag är inte kall, jag är bara ingen bra mamma till vuxna män som ska ha titeln pojkvän och söker moderliga egenskaper hos sin flickvän.

Men jag blev ändå tvungen att fråga Gustav.


Jag: Gustav, är jag kall ibland?

Gustav grimaserar: Verkligen inte, du är mycket varmare än jag är generellt. Varför frågar du?

Jag förklarar hela ex-grejen.

Gustav ler: Exakt så hade mina ex sagt om mig med. Vi är inte kalla, vi blir kalla av sådana beteenden.

Jag ler: Så om jag hade betett mig ynkligt och spelat hjälplös så hade du inte hjälpt mig.

Gustav ler: Behöver du ens svar på den frågan?

Jag: Nej, jag är glad att du inte faller för sånt.

Gustav: Det är därför vi passar ihop.

❤️Det finns nån för alla❤️

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Jag kommer aldrig vara din mamma”


 1. Erika82 skriver:

  Jag var tillsammans med en 18 år äldre man som ville visa att han kunde allt. Typ uppfostra mig innan jag gjorde misstag. Osexigt då det kändes som om han var min pappa ibland. Och ja han låg hemma och tyckte synd om sig själv när han var sjuk. Han var sur och otrevlig i telefon så jag sa att vi kan höras senare. När jag ringde senare så han att jag var egoistisk som gjorde saker utan honom när han låg hemma sjuk. Han sa att när man är sjuk så ser man vilka som verkligen bryr sig.

 2. Natalie skriver:

  Hej,

  Känner exakt igen mig på det du skriver.
  Mitt ex hade alla/delvis de punkter också.
  Skönt att någon tänker samma, en lättnad att man inte är ensam om det.
  Vi får önska alla ex lycka till 😉 som njuter av värmen av sin nya morsa 😉

 3. Signe skriver:

  Hej, Elaine! Detta har inget med inlägget ditt att göra, utan med ditt eventuella husköp. Läs denna https://www.svd.se/banken-tvingade-oss-att-salja-lagenheten#sida-6

  Och kanske fundera över det eventuella skuldkalaset som stundar :/

 4. Mamma bläckfisk skriver:

  Alltså, TACK!!! Plötsligt inser jag att det inte är något fel på mig. Det finns fler som varken vill vara sin mans morsa eller hans dotter (eller assistent eller hemhjälp heller för den delen)! Efter två äktenskap som båda misslyckats pga av mig (enligt exmakarna) och min ovilja att vända ut och in på mig för att tillfredsställa deras önskningar och behov, trots att de själva aldrig frågade mig vad jag ville och behövde, har jag gett upp. Jag lever hellre själv så att jag kan ägna min tid och min energi till att ta hand om mina barn (som ju på riktigt är barn och behöver min omvårdnad).

 5. Malin skriver:

  och jag har en man som verkligen gör allt ! blir galen på honom och får han en hjärtinfarkt är det pga av mig o barnen, hinner inte ens nämna att jag tänkt städa så far han runt med moppen. Han lagar för de mesta mat och ser till att jag och barnen har det bra. Så himla märkligt men å andra sidan, han är bara sån och alltid glad och trevlig. Så de är väll ett lyxproblem 🙂

Lämna en kommentar