Matheo Gustav Oberlan Eksvärd


För exakt fem år sedan kom du in i våra liv. Du hette Knodden när du låg i magen. Många trodde att vi skulle döpa dig till Orvar Star Eksvärd. Men du blev vår Matheo. 

Du och jag var verkligen supertajta dina två första år. Det var bara mamma som gällde. Men nu är även pappa, Evelyn, mormor, farfar, farmor, fastrarna en lika viktig och trygg del i ditt liv. För att inte tala om Mimmi, Crille och company.

Och här ligger du alldeles mätt vid min stora mjölkfyllda famn. Som du åt och som du växte. Detta ögonblick när du somnat mätt, trygg och nöjd i min famn. Det är ögonblick jag lever för numera. Er glädje är min glädje. 

Grattis på födelsedagen älskade son. Du har fått en del presenter, men jag hoppas attjag ska få vara en ännu bättre mamma till dig. Jag älskar dig❤️.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Matheo Gustav Oberlan Eksvärd”


 1. Elin skriver:

  Vad fint! Det är det jag saknar mest nu när jag inte har någon bebis. En nyammad bebis med mjölken rinnande i mungiporna. Somnar trygg och mätt i famnen. Grimaserna i sömnen. Handen som knyter sig runt mitt finger. Tunga andetagen. Älskar det.

 2. A way of living skriver:

  Hipp hipp hurra hurra hurra på din dag Matheo!

 3. Lisette skriver:

  När jag läste detta inlägg började jag tänka på min egna dotter Ella. Lillasyster till Felicia med funktionsvariation. Nu handlar inte detta inlägg alls om detta men mina tankar gick dit. Skulle vilja tipsa om en sak som du möjligtvis redan tänkt på. När man får ett barn med funktionsvariation så blir det till en början självklart med stöttning till barnet med funktionsvariationen och även föräldrarna men har egen upplevelse av att syskonen glöms bort av insatser som habilitering osv. Samt att vi föräldrar är ju helt uppe i att bygga nätverk kring barnet osv. att vi också missar syskonen. Jag vill vara tydlig med att jag tror att både du och din man är utomordentliga föräldrar till båda era barn. Men vill tipsa då jag önskade att någon sagt nått till mig tidigare. Jag vill tipsa om syskonstöd. Det skall erbjudas av habiliteringen men man får ligga på lite då det oftast gäller större syskon. Vilket jag anser är fel då även små barn behöver stöttning tidigt. Dom är smarta och behöver få sätta ord på det som händer i deras närhet. Min Ella började fråga om sin syster när hon var 2. Det finns även indieklubb föreningar som anordnar syskonträffar. Där syskon kan träffas och prata eller bara ha kul tillsammans. Detta är antagligen nått ni redan tänkt på men som sagt tanken dök upp när jag läste detta inlägg och tänkte då, äh jag skriver:) Grattis till Matheo och grattis till er föräldrar?

 4. Matilda skriver:

  Dagen din äldsta fyllde 5 konfirmerades min äldsta. Hos oss är det äldst som har funktionsvariant. Han orkade även detta, han är en sån fighter. Jag är så glad att jag började följa dig igen – tog en paus när du hetsade så över amning in public när Matteo föddes. Det skulle gömmas bakom handdukar och flaggor i en period. Jag kände att det inte var bra för mig när jag väntade mitt tredje barn i september. Men du taggade ner och jag var SÅ glad att kunna komma tillbaka till retoriktips och andra lifehacks. Ville bara säga det.

Lämna en kommentar