Så mysigt att vara här


Gustavs fyra farbröder, två fastrar, ett gäng kusiner och en massa annan härlig släkt är här. Det är sista sommaren på Ekedal, platsen där Gustav tillbringade varje sommarlov som barn. Det är sålt och i juli är det nya ägare här.

Det pratas minnen och barnen springer på tomten. Eller tomt är väl en underdrift, marken är rätt ord. Jag vet inte hur många hektar men det är tydligen lika stort som nån stad i Sverige.

Jag försöker lyssna och ta kort samtidigt. Det här är dagar att minnas. Det måste vara vemodigt för alla. Men det är tydligen dags också.

Jag vet inte hur ni är men jag är rätt nostalgisk av mig. Kan bli alldeles ledsen av att lämna platser jag stått nära. Som Bredäng måste jag ju vallfärda till varje sommar. Bredängshallen, så mycket tid jag tillbringade där som barn. Det händer att jag åker dig och spelar basket som vuxen också.

Är ni nostalgiska av er? 

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Så mysigt att vara här”


 1. Hmm skriver:

  Både ja och nej.

  Jag kan som du åka tillbak till vissa platser men vissa ligger för långt bort för att det ska vara görbart.

  Jag kan som dina släktingar också känna att det är dags. Att man fått så mycket på ett ställe men nu är det dags för nya äventyr och ge någon annan tillfället att få vara på och uppleva allt det jag fått där jag varit.

  Jag håller tummarna för att jag står inför ett nytt kapitel nu och då kommer jag med glädje veta att nästa som tar över kommer få vara med om en fantastisk tid.

  Så jag är både nostalgisk men blickar samtidigt gärna framåt.

 2. Sofia skriver:

  Minnena finns kvar det är det viktiga. Platsen blir egentligen aldrig den samma eftersom man själv är en annan person än man var då. Men att kunna besöka en plats där man upplevt något bra, kanske även över generationsgränserna, gör minnen levande, man pratar om dem och de kan föras vidare till nästa generation. Men det känns klokt att veta när det är dags att släppa taget. Sedan är ju just mark så otroligt värdefullt, det går inte att tillverka mer av den varan, så lite tråkigt kanske om egendomen inte tas över av någon i släkten.

Lämna en kommentar