Mammas gröt


 

gröt-2-636x424

Jag kände mig så nyttig de dagar jag åt gröt. Skillnad är det med våra barn. De vill ha gröt till frukost varje dag och jag har funnit mig i att det är få alternativ till svenskt och ekologiskt. Därför är det perfekt med Little farmers lansering som erbjuder gröt och välling gjort på ekologisk havre, fullkornsvete och mjölk från svenska gårdar. Nu börjar barnmatshyllan visst hänga med i den ekologiska utvecklingen och det var mer än jag visste. Barnen klagade inte!

Jag är så fånig men jag blir löjligt glad när instruktionerna är lätta. ”Häll i lite gröt, koka upp lite vatten, häll i gröten och rör om”. För mig som inte kan steka ett ägg ordentligt är ju detta underbart.

Lite gröt

Lite vatten

Tadaaaa

Testa gröten ni med – här får ni 25 kronor rabatt!

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Mammas gröt”


 1. Sandra skriver:

  Det finns Hipp produkter som är ekologiska och som har funnits sedan tidigare. De kanske är inte svenska produkter men ekologiska är de iallafall.

 2. Helena skriver:

  Frågar av ren nyfikenhet, kan man inte ge barn vanlig gröt?

 3. A skriver:

  Varför skriver du inte att ditt inlägg är reklam?

 4. Marja skriver:

  Ottos?

 5. M skriver:

  Men är väl bara att koka upp svenskodlade, ekologiska havregryn?

 6. Cissi skriver:

  Klart man kan ge barn vanlig gröt men de många med bebisar ger ju dessa finmalda grötar med skummjölkspulver och tillsatta vitaminer. Det är väl bra att det finns ekologiska alternativ?

 7. M skriver:

  Den är dock värdelös!!! Helt omöjligt att få bort alla klumpar! HIPP:s är tusen ggr bättre…

 8. Robert Andersson skriver:

  Själv så tröttnade man på gröt (ok ok inte gröt som gröt – såklart.. Det var väl främst havregrynsgröt jag syftade på) efter att ha blivit uppfostrad av en mor som mer eller mindre tvingade i mig gröt vareviga morgon xD

  Menmen sen blev man ju stor och stark också 😉

  Tack för en trevlig blogg!

 9. Edda skriver:

  Elaine, snubblade av tillfällighet över den här fullkomligt fantastiska föreläsningen av en funkisförälder. Flera år gammalt och typ (oförtjänt) inga views alls. Jag vet inte hur jag landade där, men var helt fast och kollade på 23 minuters monolog utan att tänka på tiden. Vilken inspiration för alla människor, se den! https://www.youtube.com/watch?v=R-xKAWvq_9M

 10. Sanna skriver:

  Ähh tycker pulvergröten ser ut och smakar som gips. Ja, jag har smakat gips av misstag ? Riktiga gryn till gröten om du frågar mig ?

 11. Minna skriver:

  Snark på det här inlägget. Varför så många bilder på hur man rör ihop en fucking gröt. Som dessutom innehåller massa klumpar och är svinenkelt att göra själv, köp bara ekologiska råvaror och rör ihop. Ja jag har också barn och det funkar utmärkt. Fattar att det är reklam och du gör det här för pengar vilket är helt okej. Störde mig bara på att du skrev som att vi som läser är 3 år gamla. Har även pms.

  • Sofia skriver:

   +1

   Kände nog också att det var lite väl reklamigt/säljigt och inte riktigt publikanalyserat. Tips att kolla Sandra beijers samarbetsinlägg! De är bra och känns ärliga och inte ”fake” 🙂

   Ha en fin dag

 12. snuffan skriver:

  öh, man måste ange reklamsamarbete. för h-e!

  • Mimmi. skriver:

   … Där är en banner ovanför inlägget. ”i annonssamarbete med lantmännen”. Du har inte ringt reklamombudsmannen än va? ?

   • Anna skriver:

    Bannern syns bara när man klickar in på inlägget, tex för att skriva en kommentar. Iaf om man använder appen för iPhone.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Öh det står ju högst för helvete

 13. ANNAWII skriver:

  Vi varvar färdiggröt med hemmagjord. Det man ska komma ihåg är att järnberika den man gör själv så man kan mixa 1 dl havregryn med 0,5 paltbröd i mixern och sedan koka med vatten och lite rapsolja ??.

Lämna en kommentar