Har aldrig varit gravid på sommaren


Herregud vad varmt det är och ändå har vi bara haft två sommardagar. Jag har aldrig avvundats höggravida varelser under sensommaren. Men det här ska nog gå bra. Jag har förresten nytt beräknat förlossningsdatum – 21/8. En dag senare?.

Det känns verkligen som om dagarna kryper fram. 94 dagar kvar. 

Det var så härligt att länna in Evelyn på förskolan. Hela habteamet var där och inväntade henne. Sverige och Stockholms kommun är verkligen bäst för barn med funktionsvariation. Evelyn var så peppad över förskolan.

Hon sprang omkring och var alldeles lycklig. Igår vinkade hon för första gången när Gustav lämnade henne. Den känslan.❤️ I natt drömde jag att hon kunde prata. Hon sa mamma fler gånger och sen sluddrade hon ihop ett gäng ord. Jag tror inte det är långt kvar tills det händer. Min Evelyn.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Har aldrig varit gravid på sommaren”


 1. Annika i Spanien skriver:

  Hon kommer nog trivas på förskolan! Det måste vara jätterolgit för en sådan social unge!
  Jag har varit gravid en gång, och det var på sommaren. I södra Spaniens inland, långt från hav, pool och svala nätter. Där som det bilr så varmt att man måste stänga fönster och dra ner persiennerna för att skydda sig från den värsta hettan. Men jag hade så ont (ischias) så värmen var egentligen inget problem. Jag var inte medveten om något annat än smärtan.
  Håll ut, det kan ju bli en kall och regnig sommar också 😉

 2. J skriver:

  Går hon hos logoped/använder akk? Tycker sånt är så spännande!!

 3. Charlotte skriver:

  Låter fint. Kan tyvärr inte instämma i beskrivningen av Stockholms stads stöd till barn med särskilda behov. Vi flyttade in med vår autistiske son för några år sedan och fick i princip noll stöd för att hitta en vettig skolplacering trots att de fick flera månader på sig. Kommunen förlängde hans sommarlov flera veckor eftersom de inte hittade någon plats, skolplikten var tydligen inte så viktig just då. Till slut hittade vi en friskola i en annan kommun som kunde hjälpa oss.

 4. Lisa skriver:

  Min kusin kommer att vara göggravid i sommar. I Arizona. Om du vill känna dig lite bättre. Hahahaha

 5. Carro skriver:

  Jag älskade att vara höggravid förra sommaren och födde 9 augusti. MEN! Det var mitt första barn och jag kunde slappa så mycket jag ville och gå i stora luftiga klänningar och såsa. Lite annorlunda för dig som redam har två barn att se efter hehe.

 6. Emelie skriver:

  Hej,
  Har precis börjat följa din blogg, grattis till ert tredje barn! Vi fick vår son 21/8 i fjol. Jag svullnade upp något kopiöst av värmen så det var tungt mot slutet. ? Vill tipsa om stödstrumpor, det gjorde verkligen skillnad för mig. ??

 7. Lisa skriver:

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/alla-unga-har-ratt-att-upptacka-sin-sexualitet-17258

  Såg denna och tänkte direkt på dig! Så viktigt att barn med funktionsvariationer får lära sig om sin egen kropp och vad som händer i kroppen.

  Du kanske redan har läst den, men den är värd att lyfta.

 8. Karin Svensson skriver:

  Om hon har svårt med talet är mitt tips att försöka ta till
  teckenspråk. Mitt barnbarn (som inte hade eller har någon
  diagnos bara en mormor som kan teckenspråk) kunde göra
  sig förstådd redan som 8-månaders baby .. hon talade om
  att hon ville ha vatten, gröt eller meddelade att telefonen
  ringde. Fantastiskt bra med tecken, man slipper arga barn
  för de får fram det de vill när de kan visa det med tecken.

Lämna en kommentar