Sexuellt ofredad av din tränare


Ni läser artikeln i Metro och om Ida här. Det är galet att detta får ske.

Det finns regler och stadgar inom idrotten som kan misstolkas och dessutom utnyttjas av förövare. En regel är att en tränare som utfört sexuella övergrepp KAN uteslutas ur klubben. Helt bisarrt. En förövare SKA uteslutas och polisanmälas. Därav min kritik till RF häromdagen. Björn Eriksson försökte bemöta min kritik men gjorde det föga framgångsrikt. Att säga att vi vill samma sak men inte peka på hur de ska åtgärda det jag kritiserat rent PARAGRAFISKT. Den står ju kvar, paragrafen. Han medger att paragrafen kan missuppfattas. Problemet är att det missuppfattas och utnyttjas av förövare. Och dessutom förslaget om att förlänga preskriptionstiden till två år är fortfarande en motion. Jag svarade med en slutreplik som jag hoppas ska mynna ut i aktiviteter för att motverka sexuella övergrepp. Sätt upp denna i era föreningslokaler och på toaletterna så barn kan läsa om vad ett sexuellt övergrepp är. Hade jag sett ett sånt i våra idrottshallar hade jag fattat att den min pedofilpappa gjorde var fel.

Här kan ni läsa Idas egna ord om saken. 

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Sexuellt ofredad av din tränare”


 1. Nathalie skriver:

  Jag får verkligen ont i magen när jag läser det här, men jag blir samtidigt glad att du (och andra) uppmärksammar det och kämpar för alla barns trygghet därute. Det är viktigt att det här kommer fram i ljuset ordentligt och framför allt är det viktigt att förstå vad ett övergrepp är! Jag blev utsatt för en pedofil som barn, men ingen såg det eller gjorde någonting åt det trots att många saker skedde rakt framför ögonen på andra. Jag förstod aldrig att jag blev utsatt utan kände mig bara otacksam och som en elak unge som kände mig äcklig. Det var först i vuxen ålder jag började inse att det fan inte var normalt det gubben gjorde med mig. Vidrigt!!

 2. Karin skriver:

  Min man blev oskyldigt anklagad för våldtäkt för 20 år sedan men blev dömd gärningsman av grannar till flickan. Storyn i sig tänker jag inte gå in på.

  Dessa grannar meddelade vår förening att han varit anklagad för våldtäkt (han var aktiv som tränare i vår dotters idrottslag då) och föreningen valde att låta honom gå. Rätt eller fel?

  Jag blir arg bara jag tänker på det men samtidigt har jag full förståelse för att föreningen ville att han inte skulle vara kvar. Det är barnen som ska skyddas.

 3. Åsa broberg skriver:

  Är så underbart att detta kommer upp på ytan. Jag hade en sim tränare som hela tiden kommenterade min kropp, hur utvecklad jag var och att jag var gav han ”våta” drömmar. Kände mig alltid obekväm i hans närvaro och ville alltid ha en handduk tillgänglig.

Lämna en kommentar