Världens bästa mamma


Jag tror jag delade flyg med världens bästa mamma som inte ens är mamma än, men blir tvillingmamma i augusti. Min fina kollega Serena har inte ens fött barn än, men har ändå läst alla böcker ni kan tänka er om barnuppfostran, barnpsykologi och nu är hon uppe i tonårshjärnan.

Fatta vad hennes barn kommer få en mjuklandning när hon läst om allt om med känsla för barns självkänsla och Gud vet vad. Jag tycker det för övrigt är så härligt att vi två gravida kvinnor har hållit i presentationsteknik för ett mansdominerat it-konsultföretag. Den här synen för dom är inte helt vanlig men mycket välkomna kände vi oss.

Jag förstår verkligen att Cygni har vunnit bästa arbetsplats fyra år i rad. Vilka människor. Majoriteten socialt introverta precis som min Gustav. Så genomtänkt verbala, prestigelösa och sociala. Jag hade kunnat stanna längre. Hade så gärna velat hänga med på alla äventyr som Serena hakade på kund på. Jag hade för mycket foglossning för det. Men det vackra Island som Serena såg. Lyx.

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Världens bästa mamma”


  1. Jossan skriver:

    Jag har inte läst en enda bok och jag tycker själv jag är en grym morsa. Citerar Astrid Lindgren: ”Ge barnen kärlek, kärlek och mer kärlek så kommer bondförnuftet av sig själv!”

  2. Sofie skriver:

    Är man världens bästa mamma för att man läser alla ”Jag-ska-kunna-allt-om-barn-böcker”?
    Jag fick Anna Wahlgrens Barnaboken i knät när jag var gravid för 6 år sedan…. Hade jag uppfostrat min son efter det så hade jag inte stått ut med mig själv. Tror att det bästa är att lära känna sitt/sina barn och inte vara så jäkla över-påläst. Tror mer att det gör att man känner sig dålig om det inte blir som det står i böckerna.

Lämna en kommentar