Prinslistan – Svar på dagens fråga


Vad är ditt tips för att hitta rätt partner?
Hur ska man tänka som singel?

Svår fråga. Måste tänka hur jag tänkte. Här var jag nydumpad av Boris tror jag, eller så dejtade jag Nicholas. Jag minns inte. Men året var 2006 och jag visste att min partner fanns där ute någonstans. Man ser nästan hoppet i blicken.

DSC00527

25år och på väg till nån Brasiliansk bar för att heja Brasilien till vinst i VM. Men hur tänkte jag. Just i detta skede var jag inte så sugen på att stadga mig. Jag hade några snubbar som jag träffade av och an och det var rätt bekvämt faktiskt. Jag har aldrig varit relationstypen, jag blev det när jag träffade Gustav. Något sämre kunde jag inte tänka mig att bli exklusiv med.

När jag var singel så skrev jag en lista på vad min framtida man skulle ha för egenskaper. Jag kallade den för Prinslistan – en viktig lista att checka av så jag inte får för mig att bli ihop med en groda. Men nu när jag har min prins Gustav så tror jag inte att en endaste sak på listan stämde överens med Gustav. Han är mycket bättre än det jag kunnat formulera. ”Bra pappa” tror jag aldrig stod med för atr nämna några få saker. Det som aldrig stod på min prinslista var att min man gärna får komma bra överens med mina närmsta människor. Det betyder så himla mycket. Mamma och Gustav är tajta.

DSC04351

När Meryem var singel så skrev hon en prinslista. Minns ni det?

IMG_1946

Så gör som Meryem, skriv en prislista…

IMG_1952

oh en no-way-lista

IMG_1951

I höst gifter hon sig med honom <3.

Skärmavbild 2017-05-05 kl. 18.52.10

Vad står det på din prins/prinsesslista? Vad krävs för att fånga dig för livet?

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Prinslistan – Svar på dagens fråga”


 1. B skriver:

  Fint, att de ska gifta sig alltså 🙂 Inte gula tänder fanns med på min lista också ?

 2. Maria skriver:

  Innan jag hittade min sambo så var mitt liv ultimat. Det var förmodligen därför han dök upp och hade funnits där hela tiden. Jag älskade mitt liv som singel, jag behövde ingen och jag var inte desperat. Det är mitt bästa tips till alla singlar som vill träffa någon. Lär er älska er själva innan ni kan bli älskade.

  Det som stod på min prinslista var så dumma saker men sen ändrade jag allt och skrev bara snäll mot mig.

  Min kille är ingenting av det jag sökte innan men när allt kom till kritan så stämde allt. Han är den accepterar mig för den jag är, säger att han älskar mig när jag förtjänar det som minst och är alltid snäll mot mig!

 3. Diana skriver:

  typ min egna Paco Aguilar från Blood in Blood out.. jag har han idag. 🙂

 4. Erika82 skriver:

  Har ändrat en del genom åren men här är min lista:

  Utseende:
  * Kraftigt byggd eller normalt byggd. Kanske lite muskulös men inget krav

  * behöver ej vara supersnygg men ska se manlig ut och fräsch

  * dofta gott (viktigast av allt!!!!!!)

  Personlighet:
  * skojig och inte extremt politiskt korrekt så att han blir tråkig som en bekants pojkvän är… snark

  * ej för påträngande. Jag behöver vara själv mycket som van singel

  * få mig att känna mig som supersexig och vacker. Speciellt i sängen. Samtidigt respektera att jag inte kan ha 6 tre gånger om dagen som vissa kan. Ej tjata om sex.

  * bete sig som att han är i en relation dvs ej gå och stirra på andra tjejer och kommentera deras utseenden

  * kramig

 5. Soffan skriver:

  Spenderade mycket tid i mitt barndomshem förra veckan och rotade runt i mitt gamla rum. Hittade flera typ ”Prinslistor” bland allt skräp i lådorna. Det konstiga var att allt stämde in på min sambo :). Jag hade skrivit att ”den rätta” skulle vara snäll, omtänksam, kärleksfull, humoristisk, intelligent, lojal, envis, och att han skulle älska djur. Jackpott.

 6. Emma skriver:

  Min prinslista innehåller punkter som jag tror att jag har lättare för att falla för, men uppstår det bara rätt sorts kemi så kan säkerligen de flesa punkterna blekna och ersättas!

  – vara trygg och stabil
  – våga uttrycka sin åsikt även när den går emot min
  – vara rolig (= få mig att skratta utan ironi, sarkasm och skämt på andras bekostnad)
  – längre och större än mig
  – lika träningsintresserad som mig
  – lukta gott
  – sättet han tar på mig (allt från kramar till.. ja)
  – ha vänner och familj med liknande värderingar som mig
  – få mig att känna mig som världens finaste människa, både insida och utsida
  – fatta att saker han gör på sociala medier spelar roll (både kärleksförklaringar och opassande gillningar)

  Punkter som jag märker att jag lägger vikt vid med som jag hoppas att jag kommer sluta bry mig om:
  – hans sociala status
  – att han är ”lagom” svårfångad
  – bara han är tillräckligt snygg kan han komma undan med mycket.

  Spännande att se vem det blir tillslut 😀

 7. e skriver:

  ”Innan någon tolkar om mina svar till ett expertsvar så vill jag flagga för att det här är mina tips utifrån mina erfarenheter.”

  Kritiken handlade inte om att du inte var expert, utan mer om att du uttryckte dig problematiskt. Att koppla till sina erfarenheter är inte fel!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Det var del av kritiken, den du nämner har jag inga problem med. Men att jag skulle göra anspråk på att vara expert är fel.

 8. Sofia skriver:

  Det där med listor är svårt! Ska man vara stenhård och följa den till punkt o pricka och riskera att missa sin drömprinsessa bara för att en punkt eller två, inte stämmer?
  Jag hade som krav att min drömprins/prinsessa inte skulle varat gift eller ha barn. Förlovad innan, okej men inget mer.

  Det blev ingen prinsessa för mig utan jag träffade min absoluta drömprins och vi har nu varit tipsammans i lite mer än 1 år. Jag är nu 26 o han ska fylla 33. Ju äldre man bli (nu är vi inte gamla!!) desto större är chansen/risken att det finns ett barn från en tidigare relation. Min prins är skild och har ett barn. Skulle jag valt att inte börja dejta honom på grund av att ”inga barn” fanns med på min lista, hade jag missa mitt livs kärlek!!
  För konstigt nog betydde den listan ingenting när jag blev upp över öronen kär i honom!! Listan betydde ingenting och jag har nog blivit mer kär i honom när jag ser hur underbar han är med sin dotter och vilken bra pappa han är, jag har fått se hur han kommer bli med våra framtida barn. Men med det sagt har det varit tufft!! Dotter är alltid första prio, vilket är självklart, men ibland kan jag önska att jag hade varit prio ett och det är svårt att vara spontan när man har ett barn att ta hänsyn till. Ibland har jag önskat att han inte hade barn sen innan men jag skulle nu aldrig välja att göra slut bara för att han har barn! Han är värd det!!

 9. Sara skriver:

  Alltså jag känner varken dig eller meyram men jag är så glad för hennes skull ?? bloggar är konstiga, de känns som ni är mina vänner fast vi aldrig pratat ?

Lämna en kommentar