En pissoar och en glass


Jag behövde bara kliva ur taxin känna vinddragen och prosit. Jag är så trött på att kissa på mig varje dag. Det är nästan varje dag. Samma sak varje graviditet. Blev så irriterad efter den lilla olyckan.

Bild 2017-04-27 kl. 20.32 #2

Sen satt jag och väntade på Kim som jag stämt telefonmöte med på Nyhetsmorgon. Satt och kände mig lika fräsch som en pissoar. Bredvid mig sitter en man och fullkomligt hånglar upp sin glass. Han kysser den, pussar den och slickar den. Allt ljudligt nästan så att man nästan blev generad. Efter som jag känner mig smidig som en valross orkade jag inte resa mig upp och byta plats. Jag tänkte ”han får skylla sig själv, han satte sig bredvid mig”, haha jättekonstigt resonemang. Han kunde ju inte rå för att glassen var god. Jag hade inte retat mig så förbannat om det inte vore för att jag var gravid och precis kissat på mig. På det ringer fina Kim och jag försöker höra vad hon säger men min hjärna fokuserar bara på mannen som hånglar med sin glass. Tillslut vänder jag mig till honom (skämskudde på mig) och frågar om det smakar gott. Visar sig att han är glad som en glass och säger att det smakar jättegott. ”Det låter gott” säger jag och ler så genuint jag kan för jag HATAR folk som gör det jag gjorde nu, pikade. Kim hörde min ton och sa att jag var trött att vi skulle höras imorgon. Stackars Kim. Men mannen uppfattade ingen ton. Mitt genuina leende gick rakt in för han log ännu större, räckte fram sin glass och sa ”Du kan få smaka!”. Hahaha, vilken underbar människa. Han menade det också. Fina människa. Irritationen försvann och jag återgick till att vara en glad gravid pissoar, varken mer eller mindre.

Bild 2017-04-27 kl. 20.30

Snacka om att gå från att vara business women till pissed woman i dubbel bemärkelse.

/Elaine, ska vara världens snällaste mot Kim imorgon.

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “En pissoar och en glass”


 1. sanna skriver:

  Hahaha helt underbart inlägg. Påminner mig om förra sommaren i grebbestad då jag stod i kö på en uteservering och tydligen bet på naglarna ( inget jag ens reflekterade över) men mannen i kön vänder sig om med ett härligt leende och så säger han ” smakar det gott?” jag blev så förvånad så jag svarade: vad menar du? han: naglarna, du äter upp dom som om det inte fanns en morgondag. hahaha herregud, han hade ju rätt. Jag började skratta och sa tack för skämskudden, då säger han: ja, jag tänkte att om du blir tillsagd av en främling så kanske det ” biter ” bättre så att du slutar haha:) om jag slutat? nej 😛 men ändå skön människa som fick mig på bra humör 🙂

 2. Jenny skriver:

  Hej Elaine! Först vill jag säga att jag känner igen mig massor. Inte kul det där kisseriet som gravid, olyckor när som helst, puh.
  Sen har jag en fråga: Jag har läst alla dina böcker om härskartekniker och vardagsmakt, men inte hittat svaret på hur jag hanterar min nya kollega som är expert på att ta åt sig äran för allt (men göra det på ett väldigt sneaky sätt): ”Jenny, hur går det med vårt projekt?” Även om jag säger ”Det går bra med mitt projekt, tack” så hör ingen annan, för alla är nu säkra på att det är kollegans projekt och att jag rapporterar till hen. Eller så är det ”Jag har massor av idéer när det gäller det här området som jag vill utveckla”. Fast det är mitt ansvarsområde och hen har inget med det att göra. ALLT hen gör är för att underminera mig och få mig att framstå som en assistent till hen. Och jag är inte tillräckligt retoriskt kompetent (än) trots att jag övar, övar, övar. Vad kallas det här och vad gör jag? Undermineringstekniken? Hen är inte över mig i hierarkin, men kommer ju snart att bli det eftersom jag går i alla fällor och inte hänger med…

  • Erika82 skriver:

   Isch vilken människa. Jag skulle försöka få personen att göra bort sig själv. Medan du spelar dum/ovetandes . Svårt att ge tips när man inte har hela historien .

  • Fius skriver:

   Usch! Fy så jobbigt att bli underminerad. Jag tycker det låter som en psykopat. Var försiktig kring den personen.

  • Hanna skriver:

   Jobbig situation! Jag tänker att du behöver börja arbeta förebyggande. Du skriver att hen försöker ta åt sig äran för dina projekt, men det kan hen inte göra om alla dina kolleger (och särskilt din chef!) redan vet om att projekten är dina. Alltså kan du, så fort du börjar jobba med något nytt, tala om för alla vad du gör, och att det bara är du som gör det. Då har din kollega ingen makt längre. Och om hen ändå försöker prata om ”vårt projekt”, kan du bara säga ”Vilket projekt? Vad har vi för projekt tillsammans?”

   Samma sak gäller för ditt ansvarsområde. Se till att alla vet att det är du som är ansvarig för det. Och om din kollega försöker komma med idéer om ditt ansvarsområde kan du säga typ ”Vad bra! Då kan du prata med mig om det, jag tar gärna emot förslag.”

   Så våga ta plats och var tydlig med din kompetens och dina uppgifter! Lycka till 🙂

 3. Ingela skriver:

  Underbart! Han svarar på det du säger, inte det du säger mellan raderna! Om vi alla gjorde så vore det enkelt att kommunicera ??

 4. Johanna skriver:

  Haha, vad underbart! Jag gillar distansen du har till dig själv och händelsen 🙂

  Men hallå, du måste ju säga vad du svarade på hans fråga, hur tog du dig ur det på ett snyggt sätt?

 5. Heja dig! Som den bäckenbotten-nörd så vill jag bara påminna om att knipträning funkar mot hosta/nys-inkontinens även under en graviditet! Bäckenbotten jobbar ju lite i motvind så att säga vad gäller bebis i magen och tyngdlagen. Det finns inga vetenskapliga samband mellan att en för stark bäckenbotten skulle ge en svårare förlossning, men däremot mellan inkontinens under graviditet och besvär efteråt. Så knip! Tät-appen är den bästa! Mvh bäckenbotten-fysioterapeuten

 6. Johanna skriver:

  I Love youuu! Tack för att du så öppet berättar om detta problem. För mig blev det bättre efter en viss vecka (är i vecka 37+3 nu) men efter förlossningen är det kört igen. För mig fungerar inte knipövningar (gör säkert fel) men kulor funkar ???.

  Trevlig helg världens bästa Elaine!

 7. Lillemor skriver:

  Lyssnade på din föreläsning på LTU – you made my day! Åkte tillbaka till jobbet med mer arbetsglädje i kroppen och ett leende på läpparna. =)
  Även för dig verkar det ha blivit en dag att minnas! =)

 8. Lillemor skriver:

  You made my day! Var på föreläsningen på LTU och åkte tillbaka till jobbet med mer arbetsglädje i kroppen och ett leende på läpparna! =)
  För dig verkar det också varit en dag att minnas med glädje! Attjo! 😉

 9. Isabella skriver:

  Underbart inlägg!!! Skrattade så mycket

 10. Manda skriver:

  Haha, tack för dagens garv! Härligt att irritationsmomentet vändes till något positivt för dig till slut 🙂

Lämna en kommentar