Morsning


Godmorgon mina finska pinnar! Jag befinner mig i Jakobsstad och ska alldeles strax gör mig i ordning för en heldagsutbildning i retorik. Jag har sovit som en mätt bebis. Inte ens Bennys vilda sparkar har väckt mig. Han sparkar järnet.

Tänk vad länge jag har varit retoriker. Som jag drömde om detta, att få åka land och rike runt och hålla föreläsningar och kurser. Nu gör jag det.

Det set ut att bli en kall dag i Jakobsstad. Det snöar här. Vi ligger i nivå med Umeå.

Mitt huvud är fullt av soffor, bokhyllor sängar och allt det som mammas hem ska fyllas med. Det kommer bli så vackert allting. Det känns så kul att få ansvara för det här.

Sen fick vi lägenheten värderad igår och en prisuppskattning av vad hela renoveringen skulle gå på. Utan budgivning så värderade mäklaren lyan till 9.5 miljoner, men med det stora intresse och förfrågningar om förbud så är han säker på att den hade slutat över 10 miljoner. Älskar ju vår lya!

Men nu har vi ju fastnat för en viss villa och då blir ju allt annorlunda. Då får man ju bortse lite från budgivningen och tänka att det blev ömsesidigt kärlek till objekten tror jag. Håll tummarna för att allt går vägen. De ska värdera sin villa denna vecka och så får vi ta ställning till situationen då.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Morsning”


 1. Sofia skriver:

  Håller tummar och tår! En fråga var ska ni bo under tiden ni renoverar ert hus om hus ägarna köper er lägenhet?

 2. C skriver:

  Vad är receptet för att vara den man egentligen är?
  Hoppas det går bra med boendet!

 3. L skriver:

  Om det inte blir ngt av Älvsjö-huset tycker jag att det här huset har potential för era krav. Det är dock tillbaka till Nacka, som ni verkar ha lämnat bakom er som alternativ. Men detta är nära barnvänliga bad, förskolor etc. Och jag gissar att lilla E förmodligen kommer att åka skolskjuts den dagen hon börjar skola? https://www.hemnet.se/bostad/11430215?utm_campaign=bevaka&utm_content=rad5&utm_medium=html&utm_source=mail

 4. Katja skriver:

  Hej och kul att läsa att du befinner dig i Jakobstad, där min moster bor och i närområdet där jag tillbringade mina somrar som barn. Du måste äta den goda glassen som görs i staden, underbar! Ha en fin dag och härlig dialekt får du lyssna på.

 5. Diana skriver:

  OMG 10 miljoner, det är ju hur bra som helst. Vad kul och vad glad jag blir för er, jag menar, det är ju en öppnare för en massa möjligheter därute om ni nu inte skulle gå vidare med villan. Hoppas det går bra och som du vill ha det, skickar positiv energi och tankar så att det löser sig för ert bästa. Lycka till med allt. 😀

Lämna en kommentar