Besök hos Covet


Jag hade ett kärt återbesök hos Covet igår. Vi har ju inte setts sedan de ritade delar av vår lägenheten, den platsbyggda förvaringen, vår walk in closet, balkongerna och mycket mer. Det var så härligt att vara tillbaka. Att planera drömboende är ju aldrig ett dystert möte.

Jag kom dit med ritningarna av huset som år ett 60-talshus tror jag. Jag fick låna ritningarna av husägarna. Det är ju väldigt stort med utrymmen de inte ens använder för att det är så stort.

Det enda som vi kommer sakna i huset är ju takhöjden. Det var ju någon bitter varelse här i bloggen som sa att det vi bor i nu är en funkiskartong med låg takhöjd. Vi har en takhöjd på 2.70 som är en bra bit över standard 2.40. I huset är entréplan på 2.40 och 2:a våningen på 2.60 sen är det ju delvis biyta högst upp där vi tänkte ha barnens rum.

Jag fick frågan om vad vi ville ha i huset. Gustav och jag har pratat mycket om det trots att vi inte vill drömma iväg, man vet ju inte hur det blir med allt. 

Om det är möjligt så vill vi ha tre sovrum, badrum och allrum/lekrum högst upp. Andra våningen. En svit till mig och Gustav med walk in closet och badrum med dusch, dubbelhandfat och badkar. En liten gästtoalett på samma plan. Stort kök och vardagsrum på samma plan kanske med platsbyggd bokhylla om man lyckas höja taket något. Det hade varit mäktigt. 

Sen på entréplan vill vi ha gym, spa, bastu. Man ska kunna öppna upp gymmet och träna på tomten när det är sommar. Vi vill även ha två gästrum som sen kan bli barnens rum när de blir större, tvättstuga och lekrum. Utöver det vill vi byta en del fönster på och dörrar på sina håll. Vi älskar ju de stora fönster vi har nu men Covet sa att det går men det måste gå i linje med den stil huset har. Jag är ju egentligen inget fan av funkis men vi kommer göra det bra. Kostnaden för detta? En hel del. Men en dröm jag hoppas bli sann. Då var det värt att bli ratad budgivningen i Älvsjö. Helt klart. 

Vad är ert drömboende? 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Besök hos Covet”


 1. Johanna skriver:

  Vi renoverade vårt hus som är från 1987 förra sommaren. Vi bytte tak, golv, målade/tapetserade alla väggar, nytt kök, nytt badrum. Inga större saker som att flytta väggar osv…Landade ändå på ca 50,000€ (ca 500,000 kr) å då har vi använt oss av material som inte varit i dyraste änden. Så man får nog pengarna att gå, för varje liten ”uppgradering” man gör…Några 1000 lappar här och där bli fort en stor summa…Men vi fick till huset så som vi ville ha det och vi är riktigt nöjda. Inte ”bodde vi in oss” heller förrän vi rev ut skiten och började renovera. Skulle inte ha bott en sekund i huset så som det var! Men nu njuter vi, av vårt renoverade hus en liten bit ut på landet med en fantastiskt stor tomt. Så skönt! Här bor vi tills döden. 🙂

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Haha underbart älskar meningen ”inte vi bodde in oss” vi rev ut skiten och började renovera ?

 2. Erika82 skriver:

  Jag vill ha en etagevåning med en stor balkong med fin utsikt. Antingen vid vattnet eller rakt ovan ett köpcentrum så man bara kan ta hissen ner.

  Eller en villa med en stor terrass både på markplan och på övervåningen. På tomten en hängmatta eller hammock.

 3. Cilla skriver:

  Vågar nästan säga att vi idag bor i vårt drömhus, vi har tagit över min farmor & farfars gård mitt ute i småländska skogarna ?
  Vi renoverar lite pö om pö, varje år har sitt projekt liksom!
  Vi har fullt upp med 5hästar & tre barn under 5?Men skam den som ger sig!

 4. Mimmi skriver:

  Vilken häftig resa! Ert boende nu är nog mitt drömboende. Vill max ha ett barn och har inga husdrömmar, vi jobbar mycket och vill ha nära till stan.
  Har ni lösningar för hur ni ska bo medan ni renoverar, om det blir av? I läggan i Spanien kanske? 😉 med tre barn låter det tungt att renovera där man bor. Det går ju att hyra hela hus och så också!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Åh vad fint, då ska du ha ett sånt i framtiden! 🙂

   Vet inte hur vi ska bo men tänkte kanske fråga mamma om vi får bo i hennes lägenhet och om hon kan bo hos titia några veckor … typ 15 veckor ?

 5. Johanna skriver:

  Vår bostadsrätt är drömmen just nu – en ljus trea med två balkonger i ett trevligt område (det enda som saknas är mataffär exakt här, men vi har ju bil). Skulle jag vilja bo i lägenhet förevigt skulle jag drömma om att köpa grannens så vi kan göra tre sovrum till (ett gäst/arbetsrum och två till för ettåringens framtida syskon). Det är i Göteborg. Min sambo har husdrömmar, då är jag mer inne på radhus. Behöver inte något spektakulärt – bara bra planlösning och inget renoveringsbehov. Vi drömmer om några radhus i området (även om entréplan saknar toalett, Huu, hur ska man vara gravid där?), men vi får se vart livet för oss 🙂

Lämna en kommentar