Kanske kanske kanske har hittat ett hus


Det är nära skolor och förskolor. Riktigt bra läge. Jag har ingen aning om hur huset ser ut, men jag tror ändå att huset som vi vill ha inte finns. Vi kommer köpa ett och göra det till vårt inredningsmässigt och allt. GUD VAD JAG LÄNGTAR!

img_2329

Men jag vet inte hur det går till formellt om det gillar vår lya och vi deras. Byter man bara? Nej, det måste värderas och eventuell mellanskillnad kanske måste läggas. Jag kan tänka mig att vi kommer få lägga ganska mycket på renovering. Vi kommer ju vilja anlita arkitekt som utifrån huset gör det som vi vill ha det med ute- och innegym. Gästrum, fyra sovrum och härligt allrum högst upp. Vi har en idé och sen får vi se. Amelia Widell kommer få inreda även detta hus. Vilka superlativ vi fått för lyan tack vare henne.

Skärmavbild 2017-04-22 kl. 09.22.11

Här hittar ni annonsen på hemnet. Villaägare i Hägersten och Älvsjö får gärna kika in och klura på om det skulle vara värt ett byte. Jag undrar vad vår är värd. Det såldes en mindre lägenhet på kajen, orenoverad, två balkonger och 114 kvm för 8.6. Gustav och jag har sagt att 10 är vår gräns. Vi har ingen brådska att sälja, men under det blir inte aktuellt vid en budgivning. En etagevåning bredvid vår går ut för 12 miljoner, den är en sekelskift och jättefin. Men hade jag valt mellan den och vår så hade jag valt vår för att smaken är som baken. Den är fin och så men jag föredrar New York känsla och stora praktiska ytor framför sekelskift som förvisso har sin charm men som kan vara så opraktiskt.  Och där Carro fick du svar på en av dina frågor som ställdes vid frågestunden.

Hur mycket ska ni sälja er lägenhet för?

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Kanske kanske kanske har hittat ett hus”


 1. Nate skriver:

  Haha. Er lgh är rätt plain och det syns tydligt på marknaden att sekelskifte värderas enormt mycket högre än kartonghus m lågt i tak. (Och så har det alltid varit, ingen nyhet). Så det ska vara en riktigt rik köpare som har råd att köpa er lägenhet till ett pris den aldrig kommer att få igen. Men hey, förstår att ni vill ha mycket betalt så can’t blame you for trying…

  • och? skriver:

   På tal om vad marknaden värderar så glömmer du Nate en faktor; det är just Elaine Eksvärd som är säljare. 🙂

   • Sofia skriver:

    Eeh?? Vad spelar det för roll att det är Elaines lägenhet? Menar du att den skulle vara mer värd än grannens? Nog för att många bostadsspekulanter är korkade och ger sig in i budgivningar långt över värdet på bostaden (vilket förklarar en hel del om varför marknaden ser ut som den gör i Stockholm) men så dåligt omdöme hoppas jag inte folk har. En bostad ska man köpa för att man tror att man kommer att trivas där inte på grund av vem som bott där tidigare.

    • Elin skriver:

     Kanske lite bättre möjlighet att marknadsföra den? Tex här på bloggen. Vilket är självklart. Jag tror inte de facto att elaine med familj i sig bott där spelar roll även om de är ett skönt gäng ?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Lågt i tak? Kartonghus med lågt i tak? Du har inte varit hemma hos oss förstår jag eller så måste du tro att vi är väldigt korta.

 2. Hmm skriver:

  Åh, jag håller tummarna för att ni känner att huset har potential, för hus om som du vet allt är läget läget läget. Resten går att fixa. <3

 3. Julia skriver:

  Älskar mäklaruttryck: ”Genomgående planlösning” ?? Hur ser en lägenhet utan planlösning ut? Lycka till med husjakt och försäljning!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Hahaha älskar språket mäklare har i alla sina texter. De får en skittimme på wc att verka som en resa till paradiset! Skills på det!

 4. Mia skriver:

  Hej! Undrar bara var har du köpt den fina vita blusen med spets som går upp som en lien krage i halsen, jättefin!
  Tack på förhand.

 5. Cariin skriver:

  Lite roligt att på ena bilden står den randiga fåtöljen vid bokhyllan, på nästa bild står den enfärgade där 😉
  Väldigt förvånad att ni inte valt att anlita en professionell stylist inför fotograferingen? Som erfaren Hemnet-knarkare och sålt och köpt boenden ett par gånger ser man verkligen skillnad. Stylister gör underverk och sätter den där sista touchen på stämningen. Det är inte särskilt dyrt och är dessutom avdragsgillt på vinsten.

 6. Jenny skriver:

  Undran, om ni förväntar er kring 10 för ert nuvarande hem så kan det ju inte vara så långt borta att betala 15 för det fina huset vid vattnet i Älvsjö? Förstår inte riktigt skämtet att det var galet dyrt när ni bor i en väldigt vacker men ändå dyr lägenhet i nuläget?
  Hoppas ni får er villa ❤️

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Det är ju 50% mer, sen var det 19 miljoner inte 15?. Tack håller tummarna för att det är vårt hus vi kommer se idag☺❤

 7. Christine skriver:

  Jag kan inte svara på andra kommentarer, så jag får göra en ny. Genomgående planlösning betyder att en lägenhet har fönster i två väderstreck. En lägenhet utan genomgående planlösning har däremot alla fönster åt ett håll. Det är bra info att ha med i en bostadsannons, tycker jag.

Lämna en kommentar