Dags att väcka vår tonårsprinsessa


Skärgårdsluften verkar verkligen slå ut oss alla. Matheo sov till 09, vi sov till 10 och prinsessan sover fortfarande.

Vi ska låna Bosses bil och ta oss in till Göteborg för att kolla in aktiviteter för barn. Universea blir det. Sen blir det påskmiddag med familjen.

Det är rätt dubbelt att var här. En sund gren av familjen Bergqvist som jag fått bli familj med på senare år. Hur kunde den egna grenen bli så skruvad? Jag önskar att denna gren var min från början samtidigt som jag är tacksam över att jag fick hoppa över hit. Karin är min faster numera, inte pappas kusin. Så är det. Ibland får man byta ut familjemedlemmar mot andra. Hon påminner så himla mycket om farfar, både utseendemässigt och personlighet. Sportiga galningar båda två. Farfar bröt nog alla ben han kunde i sina vansinnesfärder. Nu bröt Karin armen i en puckelpist. Jag är den fegare sorten, men sportig jag med.

Gustav datt och tröstade mig när jag grät både sorgens och lyckotårar. Det var skönt. Han förstod och vi pratade länge om min barndom och de konsekvenser av den vi dealar med idag. Jag har bokat tid hos psykologen när jag kommer hem. Blir bra det här.

Nu ska Matheo över till Karin och baka bullar. Fatta att leva så här. Ett hus från familjen. Inte klokt. Nej, nu ska jag inte sörja en skruvad barndom, jag ska glädjas den fina barndom våra barn får.

Hittade för övrigt ett gammalt inlägg av mig som fick mig att skratta. Jag tycker det är rätt härligt när jag tappar det ibland. Kukhuvud. 

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Dags att väcka vår tonårsprinsessa”


 1. Ewa skriver:

  Vecka? Vecka hennes klänning eller är det hennes speciella vecka?

 2. Sofia skriver:

  Glad påsk gulliga du.

 3. Dea skriver:

  Jag har följt dig ett tag och vet att du stod väldigt nära din farfar när han levde. Hur tog han det, att din pappa utsatte dig för övergrepp?

  Så fint att du ”hittat hem” till en annan del av släkten, härligt!

 4. Majda skriver:

  Min 3-åriga dotter säger att hon är en pojke. Hur hanterar jag det?
  http://nouw.com/miniochluna/nar-ens-dotter-sager-att-hon-ar-en-pojke-29795165

 5. Ewa skriver:

  Äähh, Ta det inte så seriöst, det tror jag inte att Elaine gjorde. Jag undrar vem det är som har ätit surt godis?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Så märkligt ibland när jag är trött och skriver så stavar jag fonetiskt. En hjärnknut som kommit på äldre dagar. Ändrat nu❤☺

 6. Magda skriver:

  Läste inlägget du länkade och insåg att jag saknade bloggen från förr. Kommentarerna med små ”gubbar” 🙂 Wigwag och hockeysmurf 🙂 Några klappträn men mest mysigt. 🙂

  Glad påsk och grattis till din ”nygamla” familj 🙂

Lämna en kommentar