En vän i stor sorg


Skärmavbild 2017-04-11 kl. 18.40.23

Det är Josefins syster, hennes enda. Hennes lillasyster. Det skulle inte bli så här, men så blev det. Ami var i Gambia när det hände. Mådde illa, kräktes, gick till sjukhuset och där tog det plötsligt slut. Hjärtat. Symptomen för en hjärtattack på kvinnor är inte den där strålningen i armen som det är hos män. Vi har helt olika kroppar. Jag tänker att om man hade marknadsfört kvinnors symptom lika mycket som mäns så kanske hon hade förstått tidigare och räddats? Jag vet inte. Så många tänk om, men nu är det slut.

Skärmavbild 2017-04-11 kl. 18.40.36

Ami hade precis slagit igenom som sångerska i Gambia. Hon var erkänd där och började precis bli stor när detta hände. Hon levde för musiken. Sån vacker röst den donnan. Usch orkar knappt skriva detta. Men jag vet att hon hade blivit glad. Lilla Ami, du var precis i början.

Ami ringde mig från Gambia några dagar innan hon gick bort. Det var så märkligt. Jag hade kanske sju missade samtal från henne och jag ringde upp och frågade vad det var. Hon sa ”Du måste vara där för Josefin. Jag kan inte vara det. Jag är i Gambia. Jag vet att du har din familj och barn och så. Men du är en bra vän till Josefin. Ha med henne på ett hörn. Ta hand om henne”. Jag tänkte att hon var lite knasig men lovade. En vecka senare drabbades hon av hjärtattacken. Nästan som hon kände det på sig.

Skärmavbild 2017-04-11 kl. 18.40.54

Josefin har skapat en fond i hennes minne som ska främja Gambians musik. Jag ska kika på den och sen ska jag gå på begravningen… nästa vecka. Usch. Vila i frid Ami. Sjung för änglarna, slår vad om att du sjunger bättre än många av dom.

 

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “En vän i stor sorg”


 1. Maria skriver:

  Hade ingen aning om att symptomen var olika. Nu måste jag googla mer om der och bli påläst!

  Ett sidospår; det är så jobbigt att kommentera från mobilen. Måste kloäicka flera gånger på skriv en kommentar. Inte varje gång dwt funkar och ofta drar jag mig för att kommentera pga av att jag måste klicka fram och tillbaka så många gånger, och det är inte alltid det funkar ändå.från datorn är det inga problem men från min Sony har det varit struligt i flera veckor…

 2. Hope skriver:

  Jag finner inga ord, det enda jag kan ge är ❤

 3. Åh :/ Så himla sorgligt!

 4. Ruffie-Lina skriver:

  Men så obeskrivligt sorgligt! Kan inte förstå att livet är så orättvist och grymt mot många… Tackar för varje frisk dag vi får tillsammans med de vi älskar, men oj vad lätt det är att glömma och fastna i bråk, gnabb och petitesser ibland..
  Bävar för den dag någon nära går bort och det är tid för begravning, det är det absolut jobbigaste jag vet att tänka på ?

 5. Lisa skriver:

  Jag fick en hjärinfarkt när jag var 18 och jag hade jättemycket strålningar i vänster arm.. så det kan man alltså ha även om man är tjej.
  Har även en manlig jobbarkompis som gick i 10 dagar efter att ha fått en hjärtinfarkt utan att söka hjälp då han trodde att han höll på att bli utbränd.. Väldigt olikt från person till person det där.

  Beklagar din sorg.

  / Lisa 22år

 6. Hilda skriver:

  Så oerhört sorgligt 🙁 Vila i frid Ami

 7. R. skriver:

  Jag beklagar sorgen <3

 8. Isabel skriver:

  Beklagar sorgen! Vilken fantastisk röst hon hade. Finner inga ord för hur förbaskat orättvist livet är. En stor kram till dig och Ami, vila i frid.

 9. Helena skriver:

  Så fint du skriver. Det kändes som hjärtat skulle brista när jag insåg vad som hänt Ami och det går inte att föreställa sig hur familjen mår. Jag är f.d. kollega och vän till Amis mor har jag ju förstås hört om hennes fina döttrar. Och nu vet jag ju även att det finns fina vänner kring dem. Livet är så skört så det gäller att ta vara på det och jag tror Ami gjorde precis det.

 10. Malin skriver:

  Så stark musikvideo, så otroligt vacker röst. Hon verkar omfamnat livet och de omkring henne. Jag önskar livet kunde fått vara annorlunda. ♥

 11. Linda skriver:

  Så sorgligt ? Vet tyvärr precis hur det känns att förlora en vän i alldeles för tidig ålder ❤ tiden läker inga sår men det blir lättare att andas och sorgen ger mer plats för glada minnen ju längre tid det går ?

Lämna en kommentar