Planterar idéer


Det är både rogivande och känslomässigt att plantera saker. När jag kommer hem från en jobbresa och jag ser att blommorna ser ledsna ut, då ger jag Gustav onda ögat. Det är nästan som att han har glömt att ge barnen mat. Sån är känslan.

Min mamma är ju galen i växter, fast på ett annat sätt. De tar nästan över hennes hem. Vi ska koordinera det så att det inte ser ut som växterna bor där utan att det är ett hem med mycket vackert grönt istället. Det kommer bli toppen.

Det är lustigt hur jag växer upp och börjar bli den kvinna min mamma är, på gott och ont. Ibland krockar vi. Ganska ofta till och med. Men kärleken är störst mellan oss.

/Elaine, planerar resan till västkusten.

Bloggvännerna har ordet

1 svar till “Planterar idéer”


  1. Charlotta skriver:

    Vänta du bara tills du blir med trädgård och börjar plantera träd, buskar och annat fint. Du kanske blir som jag att du går runt och pratar med dem och nattar de nyaste tillskotten till kvällen så de ska känna sig välkomna och hemma. Det låter lite nojigt, men jag tror det handlar om en djup, ursprunglig kärlek till naturen, till allt som är grönt, livgivande och cykliskt återkommande och som kan ge oss både syre och näring. Naturen representerar livet och våra rötter, den kopplingen finns gömd inom oss alla, och släpper man väl fram den så är det kört sen. 😉

Lämna en kommentar