Lite Flower Garden till min balkong


Han är så fin Micke, verkligen rätt man på rätt plats. Han har ju jobbat med Viktoria Skoglund på Zetas men också på tidningen Sköna hem. Jag önskar att jag kunde få den lilla kollen han har på blommor. Det är så meditativt att plantera och få se det växa.

Samtidigt kom Meryem och hennes blivande man Patrik förbi på kaffe. Vi diskuterade konsten att prata med introverta, eller snarare få introverta att vilja prata trots att en extrovert babblar på. Meryem och jag babblade på medan Patrik lyssnade (han är introvert) och Gustav flikade in (han är ambivert).

Gustav passade även på att ta emot skötselråd från Micke. Det är ju kryddor, lavendel och en massa annat fint. Jag är så orolig för de två dagarna som det ska snöa här i Stockholm. Vad gör man för att skydda de små gröna liven?

Jag satt och tittade ut länge länge när alla hade gått. Det är något rogivande att se växter vaja utanför hemmet. Jag älskar vår lägenhet så, men jag har bestämt mig att vårt nästa boende ska vara så grymt att vi inte kommer sakna detta.

Jag tycker att mäklare borde utnyttja denna tjänst att preppa balkonger till visningar. Det är så många som stylar hemmen men lägger noll krut på balkonger när det ändå är världens soldyrkar nummer 1 som ska sitta där. Vi har lagt krut på våra?

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Lite Flower Garden till min balkong”


 1. Amanda skriver:

  Hej Elaine!

  Jag följer dig på instagram och läser dagligen din blogg och vill hylla dig! Jag tycker det är så otroligt inspirerande att läsa dina inlägg, som jag alltid tycker är relevanta. Som inlägget med barnet som exponerades i radio, hur Schulman-bröderna öppet mobbade Anita, hur du aktivt arbetar för att utmana förskolor att redovisa hur de arbetar med integritet och mycket mer. Jag fastnade särskilt för hur du en gång uttryckte att du är aktivist och ständigt kommer ta kampen för det du tror på. Jag tycker också att det är så imponerande att du står rakryggad och viftar bort negativa kommentarer eftersom du vet att det du kämpar för är värt det. Därför tänker jag ofta på dig när jag utmanar och sticker ut lite extra för att kämpa för det jag tror på. Det senaste jag engagerar mig i är flyktingar. Jag har de senaste månaderna varit i Grekland och arbetat på flyktingläger. Jag var där med en organisation som jag många gånger var frustrerad över. Det postades dagligen bilder på vilken nöd människorna befann sig i och hur donationer kunde hjälpa. Men i verkligheten upplevde jag att donationerna sällan nådde hela vägen fram. Mycket av pengarna lades på löner, bilar, boende och aktiviteter som inte nådde ut. Nu har jag valt att resa tillbaka till Grekland själv. Jag vill samla ihop pengar och föra en öppen dialog med de människor som flytt krig, lämnat allt det äger för att leva i tält. Jag tror att de människorna bäst kan avgöra vad de behöver hjälp med, och att jag kan stötta i form utav pengar. Jag vill också att varje krona denna gång ska nå fram, varför jag finansierar min resa och boende själv. Jag vet att du i ett tidigare inlägg undrade över vad som kunde göras. Jag förstår att du som gravid och tvåbarnsmamma har det svårare att vara aktivist i flyktingkrisen. Jag för dock gärna kampen för dig och andra. Jag har tiden och möjligheten att resa. Denna gång vill jag fokusera på att ge full bestämmanderätt till människorna det rör. Jag har varit i Grekland i fyra månader och kommer dra nytta av den relation jag redan har till samhället. Jag vet att kläder, mat, mjölkersättning, blöjor, luftkonditionering (inför en varm sommar) garanterat kommer att behövas. Jag hoppas också upptäcka fler behov under resans gång och rikta pengarna till att lösa dem. Vill du hjälpa mig med att nå ut på dina sociala medier? Skulle betyda oerhört mycket för mig och människorna som fortfarande, tretton månader senare, befinner sig i limbo i Grekland.
  Swish: 0737524255

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Amanda, jag vill träffa dig. Ska jag marknadsföra din resa och be andra swisha så måste vi kunna följa ditt arbete och dessutom se vart pengarna går till. När åker du? Hade du kunnat ses i Maj? Människor som du behövs. Släng iväg ett mejl till mig: elaine@snackasnyggt.se Stor kram!

 2. Lill skriver:

  Hej Elaine!
  Som retorikexpert, skulle inte du kunna skriva en mini-guide till vett och etikett vad gäller sms-kommunikation när man dejtar och umgås med vänner?
  Som en 20-something så är det här en otroligt stor arena för kommunikationen i alla slags relationer, och det blir ju lätt fel eftersom alla inte verkar följa samma konventioner!

  Enligt mig så är SMS t.e.x ngt man bör svara på snabbare än PM på sociala medier/mail (om någon ens använder mail längre!). Den enda ”ursäkten” man inte har för att inte svara på ett sms på typ flera timmar, är om man är på jobbet/skolan, inte har täckning eller annan liknande situation och absolut inte hinner. Det kanske låter strängt men det grundar jag på att vi i dagens läge i regel alltid har telefonerna med oss och därför kan se meddelanden. Får jag ett svar 24 h senare, och dessutom utan tillägg som stimulerar till vidare konversation, utgår jag från att personen inte vill umgås. Vad tänker du?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Gud vilken bra idé! Jag ska klura på detta, men behöver nog ett gäng 90- och 2000-talister som hjälp till detta. Ni är mycket snabbar än oss äldre generationer. Jag glömmer bort att svara ibland.

 3. Siggan skriver:

  Elaine! Bloggbevakning lägger ut en bild på lättklädd 17årig bloggare med orden runk away! (Dock är just den meningenborttagen nu) vet du omman kananmäla Camilla för detta?

 4. Elin skriver:

  Antar att han planterat växter som tål några minusgrader. Prognosen ser ju inte så lovande ut de närmaste dagarna. Om du är rädd för frost kan du skaffa fiberduk eller bubbelplast att vira runt dem med. Glöm inte att vattna, men inte för mycket.

 5. amanda skriver:

  hur får man en introvert att vilja prata? han jag dejtar är det och jag är extrovert i sällskap med andra (introvert på egen hand eller med okända). blir så obalanserat ibland så tips mottages tacksamt!

  • Jess skriver:

   Amanda- tänk på att man måste lämna utrymme för att en introvert ska kunna börja prata med. Jag är introvert o min kille extrovert och jag får aldrig en syl i vädret! Extroverta babbalar ofta på i all evinnerlighet om allt och inget, finns liksom i te nåt utrymme kvar tyvärr.

   • Sara skriver:

    Hej Amanda och Jess. Jag är övertygad att introvert likt extrovert är grundläggande drag snarare än diagnoser. Tror det är svårt att gå emot sin basic instinct men inte omöjligt. Om båda pratar öppet om hur de kan uppnå mer balans och anstränger sig så borde det gå. Håller på er! 🙂

Lämna en kommentar