Superlativ från Anders och träff med Stockholmsgruppen


Men vilken fin stund vi fick, Anders och jag. Helt ovetandes om det som väntade bokstavligt runt hörnet.

Anders är en av Sveriges mest skickliga förläggare. Hyllan över honom är bara en liten del av hans CV. Jag är så glad att jag får vara en del av den med ett gäng böcker.

Anders gick igenom försäljningssiffrorna av de böcker jag har hos Forum. Vanligtvis brukar böcker ha en livslängd på cirka 5 år och det är ett långt liv. Men mina lever kvar längre än så och jag är så tacksam. Härskarteknik har levt i snart nio år och har sålt i 175.000 exemplar. Snacka Snyggt har levt i sju år är uppe i 100.000. Vardagsmakt är den yngsta av mina facklitterära böcker, bara tre år och har kommit upp i 45.000 ex. Men den bok som jag aldrig vill ska dö och som bara levt i ett år – Medan han lever – är uppe i hela 50.000 exemplar.

Varje sålt exemplar ger fem kronor till Rädda barnen. Så glad att den boken växer så det knakar. Jag är så tacksam och glad att ni tycker om mina böcker. Jag vill inte bara att man ska lära sig saker utan få handfasta verktyg för att kunna göra skillnad, stor skillnad i både sin och nu barns vardag. Kommunikation är makt.

Jag ska förresten träffa Stockholmsgruppen kids nästa vecka. Jag håller tummarna för att vi ska kunna förändra saker i samhället.

Skärmavbild 2017-04-11 kl. 06.45.17
Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Superlativ från Anders och träff med Stockholmsgruppen”


 1. Apolonia skriver:

  Hjerteligt tillykke Elaine !!!!

 2. C skriver:

  Heja! 😀

 3. Fru Minimalist skriver:

  Otroligt imponerande och coolt! Och då har du ändå inte skrivit en deckare, som ju annars tycks vara ett vinnande koncept för att nå framgång i författarbranschen. 😉

  Tänkte på det du skrev om att du har utvecklats som författare, det finns två citat/ordspråk som etsat sig fast i mitt huvud gällande just författarskap:
  1. Det är inte de som skriver bäst som blir författare, utan de som klarar av att skriva klart en bok. (Det ligger säkert jättemånga bra manus i datorer, skrivbord etc utan slut mm)
  2. Alla författare skäms lite över sin första bok. (Ibland kan man ju skämmas över ett blogginlägg man skrivit, men det försvinner ju i mängden på några veckor, men boken blir ju kvar i flera år om det vill sig väl, som för dig).

  Vore kul att höra vad du tycker om dessa två citat/ordspråk? 🙂

Lämna en kommentar