Man trashar inte sitt ex, punkt.


Jag brukar tycka att Alex är så vettig och jag har slukat hans böcker. Jag vet att han har historik av att driva en mobbingblogg men att han tillslut dödade ”monstret” genom att sluta. Men var det så här han jobbade back in the days?

Edit. Jag vill absolut inte skapa diskussioner kring familjegrollets vara eller icke-vara. Det angår inte oss. Däremot lyfta det faktum att en medial man trashar sitt ex, sina barns mamma offentligt. Det fenomenet vill jag diskutera. Men. För att en flicka med röd cykel inte ska bli ledsen så har jag tagit bort pappans och farbrors vidriga dialog om hennes mamma.*

Jag läste denna intervju av Anitha och jag tycker du är riktigt stark och fin. Jag kan bara ana vad som legat bakom skilsmässan, men tycker det har varit så fint hur du hållit hög integritet till skillnad från ditt ex.

Brödernas ambition var kanske att trasha Anitha, men allt som väcks i mig är dåliga tankar om Calle. När två mediala män trashar en kvinna offentligt så tycker jag att vi mediala kvinnor kan stötta offentligt dock utan att nämna vad grollet handlade om som nu är åtgärdat tack vare er. 201512171645375751

Tystnad är en vidrig sak när andra blir utsatta.

Men att balansera exakt vad man ska säga för att bryta den är svårt, med er hjälp blev det något lättare.

Tack

Bloggvännerna har ordet

65 svar till “Man trashar inte sitt ex, punkt.”


 1. Frida skriver:

  Kommentarerna från alexs är ju borttagna nu så tycker du bör ta bort detta inlägg. Det du och Cissi Wallin gör just nu tycker jag är riktigt osmakligt. Vet inte om ni vet vad som ligger bakom det som tycks vara en infekterad skilsmässa men att visa upp det på era stora kanaler gör ingen gott. Du som barnrättskämpe borde väl förstå att inget barn vill kunna googla sina föräldrars skilsmässa för att kunna läsa hur kreti och pleti spekulerar i vad som kan ha hänt.

  • F skriver:

   Jag håller med! Det är raderat nu och eventuellt skrivet i affekt. Vi vet ingenting om vad som händer bakom stängda dörrar – från varken Calle eller Anitha. Vi vet inte heller helt och hållet varför Calle och Alex var osams under så många år (under äktenskapet med anitha).

   Jag kan förstå bitterheten av att ens ex gör ett kändisjippo istället för att kunna samlas och ha ett släkt/familj/kompis-kalas. Det ÄR infekterat att separera, båda är kändisar, alla runt om dom är kändisar (vänner, familjemedlemmar & partners) så det som skulle varit en syrlig kommentar från en bror till en annan ang en ex-fru som beter sig på ett visst sätt blir nått som bloggare skriver inlägg om.

   Skriver ni om vanliga random bröder som uttryckt bittra känslor över hur deras ex väljer att uppfostra de egna barnen? Det är ju det som nästan är det jobbiga – en människa man uppenbarligen inte tycker om längre eller inte håller med är den som ha barnen halva tiden och styr dem i en riktning man själv väljer bort (exempelvis småbarnskalas med vuxna kändisar, goodiebags på nått inneställe).

   Äh, jag läste kommentarerna när de fortfarande var där och jag förstår Alex frustration helt! Sen kanske man inte ska skriva det öppet, men klart man ventilerar sånt inom familjen?

   Min sambo har absolut behov av att få säga ”vafan håller hon på med?!” ang sitt ex och hennes (många ggr) märkliga val gällande deras gemensamma dotter.

   • Mia skriver:

    Eftersom både föräldrarna använder barnen i sina sociala medier och arbetar med reklam kan rimligtvis Calles trashande inte ha med något kalas att göra. Att shama en ensamstående kvinna som ska försörja sina barn ensam nu gentemot en någon som vuxit upp i överklassen och aldrig behövt tänka i de termerna – det är ganska vidrigt. Dessutom har mannen här en privilegierad position med flera tunga mediaprofiler i sin familj.

    Det ÄR dock viktigt att vi tar upp sånt här, när kvinnor ska kuvas och shamas offentligt oavsett vad vi tycker om de två som privatpersoner. Det är det här beteendet som möjliggör att kvinnor fortfarande får skulden vid våldtäkter. Att kalla en kvinna en dålig mamma är fortfarande det mest använda och effektiva shamandet. Så jag tycker nog att kan han shama offentligt kan han pudla offentligt.

    • frida skriver:

     För det första så har du fel i när du skriver att Calle och Alexs vuxit upp i en överklass. Dom kanske har varit socialt privilegierade genom att ha föräldrar som varit offentliga media personligheter, men att växa upp i farsta med en alkoholiserad ( ja mycket medveten om att alkoholism finns i alla samhällsklasser) mamma är inte att vara sprungen ur överklassen.
     För det andra, varför tycker alla så synd om anitha? Hon har ju varit den som fläkt ut deras realation mest av henne och Calle. Pratat om skillsmässan i sin podcast sedan dag 1. Hon är inget fattigt stackars våp som behövs sättas på piedestal tror hon klarar sig gott och väl själv utan en man.

     Det jag tycker illa om är att Elaine och Cissi Wallin helt ogenerad lägger upp detta på sina plattformar. Dom förstår ju själva vilka spekulationer ett sådant inlägg bidrar till. Tycker att det är att ta det till dagis nivå genom att säga att Alex började och att det rättfärdigar att man sprider vidare massa skit.

     • Mia skriver:

      Jag har inga åsikter om de som privatpersoner. Det jag tycker är fel är att man trashar en kvinna och ett ex. Det är inte okej och kvinnor måste börja sätta ner foten och markera det. Det är intressant att de flesta tänker på hur sorgligt det är för männen, inte på kvinnan. Det är väldigt talande. Det är inte synd om Calle eller Alex, hävdar jag, de skrev det de ville skriva. Personligen är jag rätt trött på hur kvinnor behandlas online. Allt gott / Mia

     • Soran skriver:

      Men är det någon som har trashtalkat och slashat både sina och Calles ex offentligt i bloggar och intervjuer så är det Anitha (under åren då allt var bra mellan henne och Calle). Såpass tunga anklagelser och elakheter att man undrat hur hon kunnat göra såna personangrepp helt ohejdat. Inte så oväntat att
      hon och Calle fortsätter på samma bana, fast nu mot varandra.

  • Mia skriver:

   Det är fruktansvärt vad Alex och Calle håller på med. Att kasta skit på sina barns förälder och därmed skuldbelägga barnen som måste känna att de slits mellan lojaliteter när de inte ska behöva det. Har man svårt att bearbeta sin skilsmässa kan man tala med en kurator. Man använder inte sociala medier som sin terapi. Jag tycker det är viktigt att vi pratar om det, att vi tar oss en gemensam diskussion om hur vi ska uppföra oss som föräldrar/vuxna även när vi har ont och känner oss sårade.

  • W skriver:

   Men du är ju på riktigt dum?! Så bröderna får skriva precis vad dem vill, få fram sin bittra och mindervärdeskomplexiga poäng, som lästs av tusentals, och sen komma undan genom att radera skiten? Dem la precis en stor jävla bajshög utanför anithas dörr. Det är väl då hennes och hennes vänners rätt att bemöta det?
   Team anitha for sure!!!!

 2. Anna skriver:

  Hej Elaine!
  Jag vet inte riktigt vad du vill med detta inlägg! Göra deras privata angelägenheter ännu större? Oavsett om de kan tänkas göra det mer privat, så är det inte vår sak alls. Detta för att skydda barnen!

  • Ja jag fattar inte riktigt heller poängen med det här inlägget? Det klingade inte riktigt rätt Elaine :/

   • W skriver:

    Alla ni som inte fattar hur bra Elaines inlägg är, ni är med största sannolikhet även såna som tyst ser på när barn i er närhet utnyttjas. Garanterat.
    Hoppas ni mår bra av att hålla dessa män om ryggen, men ni kommer aldrig bra så framgångsrika, starka och modiga som anitha eller Elaine.

 3. Elaine Eksvärd skriver:

  Ni som försvarar Alex och Calle här är så sorgliga.

  • Anna skriver:

   Vi måste tänka i ett större perspektiv här. Det är inte okej att hänga ut någon. Men det är inte vår sak att göra det större.
   Med vänlig hälsning, Anna

   • Charlotte skriver:

    Fast nu verkar ju inte Calle och Alex ha direkt ngt problem med att ta detta offentligt då de valde att skriva om det på Calles välbesökta IG – hade det varit privata sms som läckt ut hade det ju varit en sak….men de skrev det ju offentligt själva….

  • Sanna skriver:

   Och här blev du sorglig som publicerar just den tweet/insta du vänder dig emot? Hur tänkte du nu? Kommentarerna är borttagna men du har försäkrat alla om att de finns kvar för evigt. Smart?

   • Elaine Eksvärd skriver:

    Fråga Anitha. Hon ringde och tackade för stödet.

    • Sanna skriver:

     Man kan stötta, och det tycker jag att du gjorde rätt i, utan att publicera kommentarerna som du gjorde. Du pratar så galet mycket om barns integritet – hur blev det här, tycker du? När du publicerar text som handlar om just de minderåriga barn jag vet att du värnar så mycket om. Ser nu att du tagit bort bilden på konversationen. Det var ju bra att du tänkte om.

  • Madde skriver:

   Om det är någon som är sorglig så är det du Elaine. Jag tyckte du stod för bra värderingar i och med kampanjen om treskablinoll och intesåkonstigt och började därför läsa din blogg, men jag tappar mer och mer förtroende för dig efter att du gång på gång hänger ut folk och saker de gör som DU inte anser är rätt. Du dömer bröderna i detta inlägg för att skriva elaka saker om ett barns mamma, men hur ger det dig rätt att sprida deras ord och kränka barnet ännu mer? På grund av dig och Cissi har så många fler hunnit se och gotta sig i deras ”infekterade skilsmässa”. Dessutom tycker jag att det är lika dåligt av er att gotta er och dra nytta av deras ”familjebråk” som ni ju faktiskt gör i och med att ni lägger er i och analyserar vidare på era egna sociala medier. Och varför får Calle ta er skit, han skriver bara att han firat sin dotter i förväg med ett litet äkta kalas med sina närmsta. Att ni sen läser Alex kommentarer och lägger ihop äpplen och päron betyder inte att Calle smutskastat sitt ex. BRA att du tagit bort bilden på Alex kommentarer nu, men till nästa gång någon gör fel i dina ögon, tänk lite längre vad det kan få för konsekvenser av att du sprider bilder/videos/konversationer vidare..

 4. Sofia skriver:

  Du och Cissi Wallin gör ju exakt samma sak som bloggbevakningen? blir ju debatt i era kommentarsfält skitsnack och uthängningen etc. Nej fy vad dåligt!

 5. Maria skriver:

  Det där som kända människor säger när dom skiljer sig att dom fortfarande är jättebra vänner osv är nog för det mesta nys. Visst sa CS och AS också det när dom skrev att dom skulle separera. Känner ingen av dom men nog är det märkligt att göra någon slags kändisjippo av sin dotters barnkalas. Men som sagt, något dom inblandade borde ta upp privat.

 6. Cath skriver:

  Jag håller med dig Elaine. Dock skall vi inte glömma bort huvudpersonen i detta…den lilla flickan på en röd cykel. Hade någon frågat henne hade hon med all säkerhet inte velat att någon skriver om detta varken pappa, farbror eller utomstående. Detta handlar nu bara om vuxna och det lilla barnet glöms bort som det ofta görs i skilsmässor…Gör ont att se

 7. Frida skriver:

  Alltså blir så less när jag läser kommentarerna. Vi kvinnor måste stå upp för varandra. Tänk på Anitha, en ensamstående mamma som bli påhoppad av två män som stått henne nära?! Vad som är rätt eller fel angående kalaset bryr jag mig inte om men man skriver inte så offentligt. Gillar och följer sedan tidigare alla tre men detta var verkligen över gränsen. Jag backar Anitha <3

 8. W skriver:

  Det här är det bästa du skrivit. Iofs med inspiration från bloggbevakning men who cares. Älskar det faktum att du står så starkt o modigt bakom anitha… detta är systerskap – per definition!!!!!!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Är inte ett dugg inspirerad av bloggbevakning. Däremot kvinnors förmåga att stå upp för varandra när andra trycker ner. Jag grottar inte ner mig i tjafset som Schulmans tar upp utan det faktum att de hänger ut en kvinna offentligt. Men vet du, jag tar bort deras dialog för att inte riskera att förknippas med eller orsaka skvaller.

   • X skriver:

    Du kamske inte blev inspirerad av Bloggbevakning MEN skärmdump kommer ursprungligen från just Bloggbevakning. Gissar att du tog den från fröken wallin som i sin tur tog den från Bloggbevakning. Hur jag vet att ursprungskällan är Bloggbevakning? Jo för att skärmdumpen är tillfixad exakt så som den ser ut hos Bloggbevakning, dialogen såg inte ut exakt sådär ursprungligen.

    Sen tycker jag det är ganska onödigt att spinna vidare på detta. Det gör att det förstoras upp ännu mer om stora bloggare som du och wallin skriver om det. Den som blir lidande är ju barnet, inte dom vuxna herrarna.

    • Jennie skriver:

     Oavsett om man ställer sig bakom argumentet: ”Jag framför detta eftersom jag vill backa en kvinna” tycker jag det tar så mycket onödig energi och kraft att publicera detta på ännu en stor plattform. Jag hade ingen aning om att detta hade hänt, men tyvärr blir jag medveten då jag läser sin blogg. Min personliga åsikt är att din blogg var mer mysig förr. Du röt ifrån emellanåt – något som jag ALLTID älskat och uppskattat med dig. Idag känns tonen hårdare och det märks, enligt mig, att du ofta får kämpa för att inte ta alla strider och ge dig in i alla debatter. Varför? Du är ju bäst på det du kan – barnrättskämpe! Men skvaller och sådant här… Nej. Det blir för negativt för mig.

     • Elaine Eksvärd skriver:

      tack för feedback, tog bort skvallret och behöll fenomenet som jag tycker är viktigt att belysa. Ska välja mina strider, jag lovar <3 Tack för att ni säger till, ni är så bra.

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Ah nu hänger jag med. Tog bort skärmdumpen.

   • Anna skriver:

    Men det är väl inte bara för att anitha är kvinna som du reagerar hoppas jag? Publikt vädrande av interna relationer och konflikter är lika obehagligt vem det än drabbar. Det tycker väl du med hoppas jag?

 9. Charlotte skriver:

  Så jävla sorgligt!
  I podden med Daniel Redgert sa Calle ”Jag pratar inte om skilsmässan för den är inte en del av mitt liv” ???
  Och så läser man den fina intervjun med Anitha i MAMA – får sån ångest av tanken på de där två små lockiga barnen som hamnar i kläm!
  Jag och min sons pappa lever inte tillsammans och har nästan aldrig gjort – MEN – jag skulle aldrig yppa ett ont ord om hans pappa (mer än till tjejkompisar över ett glas vin, hehe)…det är hans pappa, sen kanske sonen bor hos mig 99% av tiden, kanske glömmer pappan i princip vartenda möte som handlar om sonen och kanske köper jag i princip alla saker som sonen behöver och eventuellt så betalar han heller inget underhåll….men ja, jag satte mig i situationen och nu måste jag hantera den för vår son har absolut inte valt situationen!

  Skäms på er Bröderna-Schulman!
  (och även för bilden där Calle ironiskt skriver att han inte vill skriva ngt om sitt nya förhållande, som jag antar är en pik till Anitha…)

  • Maria skriver:

   Jag reagerade också på den kommentaren! Det går inte att undvika att förstå hur bitter Calle är men att skriva att ”skilsmässan inte är en del av mitt liv”…vidrigt!

 10. Loppan skriver:

  Att lägga sig i en familje dispyt som man inte känner till känns osmakligt.
  Skulle aldrig ställa mig bakom en kvinna bara för att hon är just kvinna och ha någon slags övertro att man har rätt i sina antaganden. Känns geggigt!

  • Charlotte skriver:

   Men vad är det som skulle kunna rättfärdiga att de skrev så om Anitha?

   • Loppan skriver:

    Det vet vi ju inte så varför spekulera, det skapar bara mer gägg!

    • Charlotte skriver:

     Enligt mig finns det inget som rättfärdigar att man trashar sina barns mamma i sociala medier! Oavsett vad det kan handla om så finns det saker som gör att man kan vara asförbannad, sårad, arg, ledsen what ever men inget som gör att det är okej att skriva så offentligt! Vissa saker bör skötas snyggt och det har dessa bröder visat flertalet gånger att det inte klarar!

 11. Maria skriver:

  Ditt engagemang är underbart. Viktigt också att stötta varandra. Men personligen tycker jag att det är synd att du sprider deras trista sätt att använda sina plattformar. Och dessutom med ett barns kalas i fokus.

 12. Kattis skriver:

  Elaine! Jag gillar dig och ditt engagemang men ibland, speciellt på senare tid, och i detta inlägg som exempel, drar du saker och ting lite långt. Jag får ont i magen av när du hänger ut och debatterar lite väl hårt. Det är viktiga frågor men på något vis är fokuset fel. Det blir negativt och bråkigt. Alltid är det nåt mail, kommentar eller inlägg och screenshotas och får ta plats. Jag vet inte men jag tycker inte om det och känner någonstans att du spär på utan anledning. Du försvarar genom att säga ”min blogg, jag väljer” men lite mer integritet och att lägga sig i mindre vore enligt mig bättre.

  För några år sedan var bloggen så härlig, tonen var god och liksom snällare. Saknar det!

 13. Anna skriver:

  Håller med om att skärmdumpen var en dålig idé, bra att du bort den. Men fan vad bra att du står upp för anitha!! Vilka sopor de är bröderna Schulman att bete sig på det där viset, helt otroligt!

 14. Sara skriver:

  Tror faktiskt att flera av oss som läser det här inlägget inte följer släkten Schulmans instagramkonton eller Anithas plattformar. För mig hade den här konflikten inte ens existerat om jag inte läst det här. möjligt att det stormar bland några av Sthlms mediekändisar, men varför inte bara låta det stanna där?

  • Hanna skriver:

   Om du inte följer dem och inte är intresserad av deras konflikt, är det ju så himla enkelt för dig att bara scrolla vidare eller, bara låtsas om som att det är några andra. Kärnan i detta inlägg är ju att visa att det är fel och vidrigt av Calle och Alex att göra såhär mot Anitha, som är mamma till dessa barn. Vilket det hade varit i vilket förhållande som helst, män kan inte längre få komma undan med saker hur de vill. Vi kan genom detta visa att det är fel, fel att behandla kvinnor (och barn) på detta sätt.

   • Babben skriver:

    Samma här, vet inget om Schulmans och vill fortsätta så. Men tycker ändå det finns ett värde i att lyfta sånt här, att dra djupt personliga angelägenheter och outa dem på tex Facebook är tyvärr inte enbart ett kändisfenomen. Tycker det är bra att någon tar klar ställning emot. Tycker, vid sidan om, att Anita verkar vara av exakt samma skrot och korn som de kändiskåta bröderna och ingen slump hon gifte i sig i släkten. Men i såna här sammanhang handlar det inte om vem man tycker har rätt eller fel utan bara hålla sig till grunden – det är fel att outa personliga konflikter på nätet. Om man är förälder? Trippelfel. Sluta med detta, känd eller inte. Integritet, någon? Stolthet, respekt, lojalitet, god smak? The list goes on….

 15. Tove skriver:

  Heja dig och anitha och alla andra underbara kvinnor och mammor, idioter är vad bröderna är, eller åtminstone beter sig!

 16. Pia skriver:

  Jag har inga kommentarer om separation eller varför – hur skulle jag kunna – inte min business – jag vet inget.
  Men det ni gör Calle & Alex är fult och fel – så fel.

 17. Karin skriver:

  Jag gillar inlägget för att vi behöver prata om detta fenomen och det är fint att du står upp för Anitha.
  Undrar dock om du bemött Calle och Alex ang detta? Det känns nästan ännu viktigare tycker jag att DE får höra din åsikt för jag är inte säker att de läser din blogg.

 18. kati skriver:

  Schulmans är trasiga bortskämda människor, f. d mobbare o till synes fortfarande mobbare. Avfölj o låt dem inte höras.

 19. Hanna skriver:

  Men kan inte vi alla bara se det fina Elaine faktiskt gör? Stöttar och förstärker Anitha som mamma. Precis det vi kvinnor MÅSTE börja göra. Det är för mycket skitsnack om mediala kvinnor nuförtiden, Jinder och Läckberg är bara ett exempel. Det är så himla tragiskt. Att posta skärmdumpar av konversationen var onödigt, håller fullt med, och det gjorde Elaine tillslut också så nu går det att fokusera på det Elaine egentligen gjorde, stöttade Anitha. Och ni som skriver ”hade inte vetat om det här om du inte hade skrivit om det” nehe??? Då var det väl en VÄLDANS tur att Elaine skrev om det så att det går att få en annan inblick i denna skilsmässa. Hur fruktansvärt illa vuxna ”kända” män faktiskt kan bete sig. Alla fyller Calle Schulamans insta om hur bra och fantastiskt det är att han har gått vidare med en annan tjej, vilket han gärna skyltar om. Men Anitha då? Hur mår hon? Hur mår barnen? Nej 5/5 till detta inlägg, är så jävla glad att du skrev om detta för det här har jag helt missat. Har ingen liknelse alls till bloggbevakning, du förstärker och stöttar en kvinna, det enda (nåja 95%) Camcam gör är att trycka ner och bjuda in till smutskastning i kommentarerna. Detta fick mig att aldrig följa varken Calle eller Alex på någon social media igen, tack för det! Och fint att Anitha ringde och tackade, bara det säger så himla mycket.

 20. Sofie skriver:

  Har du tagit bort bilden av deras konversation på instagram?

 21. Charlotte skriver:

  Jag skrev en kommentar på hans IG – helt saklig och absolut inte otrevlig!
  Han svarade folk i sitt flöde med att ”han minsann inte skrivit ngt elakt” och då skrev jag:
  ”De flesta kan läsa den inte så subtila piken i det här i lägget och även i ditt senaste inlägg. Men nej, du skrev ingen kommentar – det skötte din bror så bra själv!
  Om du/han/ni inte ser ngt fel i det som skrevs, varför raderades det då? Det är sorgligt när två 40åriga män inte är mer mogna än att skriva om sin exfru/exavägerska och mamman till sina barn i sociala medier. Och vad menas med ett ”äkta” kalas? Om man tänker att man inte introducerar sin nya tjej för barnen på direkten så kan ju Penny i princip känt henne i cirka 5 minuter…”

  Okej, lite halvelakt kanske….blev iaf blockad efter cirka två sekunder och jag antar att det inlägget är borttaget!

 22. S skriver:

  Älskar att du inte står tyst! Önskar fler var som du!

 23. Giraffen skriver:

  Å fy, gamle mobbarAlex är igång igen. Minns hur han höll på så här nästan dagligen i sim gamla blogg, grova kränkande personangrepp åt alla håll. Och nu gav han sig på sina brorsbarns mamma… Skammen i det. Tycker även det är obehagligt när Hannah och Amanda har gett offentliga illa dolda pikar till Anitha och Cecilia Blankens i sin pod. Verkar vara en riktig mobbarsläkt det där. 🙁

  • Lotta skriver:

   Men vad trist att systrarna Widell håller på så! Det var länge sen jag slutade lyssna på deras pod. Bara en massa skryt och klagande. Jag förstår inte hur nån kan lyssna på den. Och det är ännu längre sen jag slutade lyssna på ena fruns mans med polares pod. Ännu mera skryt och dravel.

  • Mia skriver:

   Vad har de sagt om Anitha?

 24. Me skriver:

  Blev också blockad efter 2 sekunder. Skrev sakligt.

 25. Z skriver:

  Jag tänker att om man inte vill vara lika låg som du tycker bröderna är hade du kunnat hylla artikeln med Anitha och sagt att du tycker hon är stark. Då hade du lyft en kvinna utan att trampa på någon. När man gör det så medverkar man bara i för och emotläger vilket jag tycker vi har tillräckligt av i samhället.

 26. Fia skriver:

  Bra inlägg Elaine. Tur att det finns offentliga personer som dig sov vågar, att man håller ihop. Jag fick verkligen ont i magen av instagram inlägget. Dem ska skämmas. All kärlek till Anitha

Lämna en kommentar