”Du är välkommen”


Så när jag såg att Stockholmsgruppen Kids sökte barnmodeller så kändes självklart att skriva till dem. Kampanjen #intesåkonstigt tar inte slut, det är livslång. Mitt fokus kommer alltid att vara på barnen, för ordnar vi det bra för barnen så ordnar vi världen. Barn föds inte till terrorister eller rasister. De växer upp och blir det. Vi behöver mer fokus på barnen i alla frågor. Jag önskar att det fanns ett politiskt parti som hette barnrättspartiet. Att man bygger upp samhället från grunden genom att skapa de bästa förutsättningar för alla barn och följa upp hela vägen upp tills äldreboenden. Det finns så många barnrättskamper att ta.

Din och min kamp för funktionsvariationer, som jag älskar den. Vi är i det här tillsammans, det vet ni väl? Vi är inte ensamma, vi är många som vill bra saker.Skärmavbild 2017-04-10 kl. 08.50.18
Jag vet inte varför Stockholmsgruppens svar fick mig att gråta. Jag var väldigt spänd på svaret och nån sorts lättnad och tacksamhet sköljde över mig.

Skärmavbild 2017-04-10 kl. 08.59.21

Evelyn är välkommen. De orden för en mamma till en dotter med funktionsvariation. De orden för en person med funktionsvariation. Läs orden högt, lyssna på dem och låt de sjunka in:

Du är välkommen

Det är stora ord som alla barn förtjänar att höra. Alla älskade barn. Evelyn, du är välkommen.


Jag hoppas att Stockholmsgruppen förstår sitt inflytande och hur mycket det påverkar samhället om de lyckas påverka sina kunder att se över sina modeller. De svarar några av mina följare som ställt frågor på Instagram – välkommen in i frågestunden där förresten.

Skärmavbild 2017-04-10 kl. 08.59.33

Stockholmsgruppen har givetvis rätt att det är kund som bestämmer vilka de vill boka. Men de får inte underskatta sin påverkan. Visar de upp en katalog med variationer och visar på att företag som speglar samhället som det ser ut får inte bara good will rent varumärkesmässigt, utan också bättre försäljning. Den inverkan som influensers och social media har är på en annan nivå idag än på 90-talet då Cindy Crawford stod modell. Vi köper inte bara ett plagg, vi köper de värderingar och ståndpunkter som kommer med det varumärket. Stockholmsgruppen kan göra en enkel mätning av kundens modeller historiskt och berätta vad de säger i dagsläget och sen ge förslag på vilka modeller de kan använda om de vill säga saker som andas mer 2017 istället för 1992. Om Stockholmsgruppen vill så ger jag gärna kostnadsfri rådgivning på hur det kan gå till, det är ju mitt jobb. Kan jag göra det som välgörenhet så hemskt gärna. Ni skulle inte bara bli en modellagentur, ni skulle bli en modellagentur med värderingar som många företag skulle vilja förknippas med. Hör av er: elaine@snackasnyggt.se

 

 

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “”Du är välkommen””


 1. Kristina skriver:

  Hade jag sett ett varumärke som hade barn med funktionsvariationer som modeller så hade jag handlat där samma sekund jag såg det! Tillochmed om jag egentligen inte tyckte om kläderna. Tänk på det alla klädkedjor ?

 2. Frida skriver:

  Du är en sådan förebild och härlig kämpe för alla barn! Tack för ditt jobb. Tack för din kamp. Tack för din värme. TACK ❤️

 3. Katja skriver:

  Jag tror också starkt på det du säger; ”ordnar vi det bra för barnen så ordnar vi världen.” och jag är så tacksam för allt du gör för våra barn! Du är så värdefull för vår värld, med ditt driv, genuina engagemang och din målmedvetenhet. Jag tror att det finns många som är som jag, som tycker en massa saker och inser att man skulle vilja bidra till att förändra saker, men som aldrig riktigt omsätter det i handling. Så synd att det finns de som hävdar att du driver kampen för att tjäna pengar på uppmärksamheten. Jag tycker det är så tydligt att du på riktigt brinner för att hjälpa barnen och att ditt handlande är allt annat än själviskt. Jag skulle också gissa att en stor del av dem som uttrycker åsikterna om att du gör det för pengar, egentligen inte tror på det själva. Tack för att du orkar fortsätta trots all oförtjänt skit du får! Jag vill också lägga till att jag också hade valt att handla av ett klädmärke med barn med funktionsvariationer som modeller. Vad härligt det hade varit att se 🙂

 4. Carolin skriver:

  Så otroligt viktigt. Ett fint svar du fick från stockholmsgruppen. Men vad jag kan se hos de barnmodeller som är respresenterade och finns på deras hemsida för så verkar ingen av de ha en synlig funktionsvariation, så frågan är hur detta svar de gav dig faktiskt tillämpas i verkligheten.

 5. Becca skriver:

  Hon är ju bara för söt er lilltjej ?

Lämna en kommentar