Paula


Igår torsdags hon hem mig på kaffe innan jag skulle på visning i huset där i Älvsjö. Huset var precis som det förra bara ett rum mindre och det skulle behöva en del renovering plus att vi helt säkert kan göra ett till rum där uppe. Huset är en början. Som ni sa, hitta området och sen kan man alltid hitta andra bostäder i krokarna. Bara barnen får rota sig någonstans.

Paula hade ett helt magiskt hem. Tänk att hon är 26 år och bor så här. Jag sa det till henne att hon måste ju nypa sig i armen ibland. Och det gör hon hela tiden.

Gustav kom förbi och Paula visade honom runt i deras vita sockerbit till villa. Blygsam utvändigt men jädrar vad det är vackert och stort därinne.

Allmänutrymmena är magiska. Vardagsrummet mot tomten som har sol hela dagen och eftermiddagen.


Jag har hittat vårt område. Platsen där jag vill att våra barn ska växa upp. Det som är nackdelen är bristen på mångfald, men där kan väl jag, Paula och Hugo bidra. ”Vi kan vara Älvsjös bidrag till mångfalden”. Sa Paula och jag och garvade, men vi sa inte ”mångfalden” vi sa något annat som vi orten brukar använda men jag orkar inte debattera om ord idag. Det är söndag. <3

 

 

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Paula”


 1. Erika82 skriver:

  Paula är så söt tycker jag…

  Vem bryr sig om mångfald förresten? Och det kan ju ändras med tiden

  Huvudsaken är väl att det är ett bra område, hus och skolor.

 2. Mona skriver:

  Börjar med att säga att wow vilket glow det var på dig i bilderna!! =) Sen funderar jag kring mångfald och att utmana sina tankar… det kanske går att hitta på andra ställen också, inte bara i grannskapet. Jag träffade en familj när jag mellanlandade i Manilla som hade backpackat med sina barn i Filippinerna och bland annat Manilla, typ 5 och 10 år kan barnen ha varit, för föräldrarna ville att barnen skulle få se något mer än turistiga stränder i Thailand. Det tyckte jag var väldigt coolt och inspirerande att de tänkte så!

 3. Fia skriver:

  välj en billigare förort – då får ni stort hus och mångfald ?.

  Ja, kanske lite syrlig kommentar men jag skulle kunna sagt samma sak till min bästa vän. Glimten i ögat, blandat med ironi samt lite allvar

 4. Zoe skriver:

  Tänker också som Fia, finns det ens mångfald i Älvsjö villaområden? jag tänker att det är ett typiskt white-flight-område. Sen är väl vissa delar i Älvsjö lite tuffare men det är väl det som varit gamla hyresrätter runt centrum? De som har råd flyttar till de bättre områdena, har man ekonomisk möjlighet att flytta dit, är man nog rätt lika alla andra som redan bor där tänker jag. På gott och ont.

Lämna en kommentar