Evelyn gillar döskallekoppen och te


Ni minns ju hur jobbigt jag tyckte det var. Det är märkligt att storbloggar inte förstår effekten av det som de skriver. Klart att det påverkar oss. Tänk om alla storbloggar ägnade ett blogginlägg om dagen åt att raljera eller prata nedsättande om andra. Vi skulle kunna förstöra liv tillsammans. Tack och lov är det inte så.

Jag har faktiskt inga planer på att sluta blogga längre. Jag tror mig ha hittat ett bra förhållningssätt till det nu. Bloggandet får mig att må bra och jag är så glad över de kampanjer och möjligheter jag kan göra tack vare denna. Att det finns en stor plattform på nätet som har en fin stämning. Jag har inte hjärta att ta bort det.

Bild 2017-04-09 kl. 08.24 #3

Sen att jag inte behöver vara så himla ytlig utan får tycka och tänka till om saker som terrordådet och att det uppskattas och delas. Det betyder mycket. Jag hade självdött om ni bara hade velat ha mig i snygga outfits och ett hem fixat till en hemmet annons varje dag. Läsarantalet ökar när jag tycker till ibland. Så kul att ni vill ha lite hjärna och inte bara lättsamma saker. Haha. Men hade det varit ständig debatt så tror jag ni hade tröttnat rätt snabbt.

Skärmavbild 2017-04-09 kl. 08.30.18

Det ska förresten vara en manifestation mot terrorister och rasister idag. Jag har blivit ombedd att hålla tal, men jag känner att jag måste backa. Jag kan inte ta alla strider här i världen. Jag måste tänka på min familj. Att ställa mig i skottlinjen för rasister eller terrorister är inget jag orkar just nu. Jag kan skriva vad jag tycker och så som jag gjort i helgen med mina texter, men min kamp just nu är för sexuellt utnyttjade barn. Jag kommer såklart tycka och tänka om annat, men det finns andra fantastiska talare som kan ta ordet.

Är det förresten ok att låta barn smutta på te? Evelyn älskar det. Men jag har en massa mjölk så det är väldigt utspätt.

Bild 2017-04-09 kl. 08.23 #5
Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Evelyn gillar döskallekoppen och te”


 1. Emelie skriver:

  Godmorgon ☀️ Bra att du backar och känner efter vad du orkar med och inte. Du är en väldigt klok människa.
  Jag har förresten druckit te så länge jag kan minnas, men om det är bra för små barn eller inte de vet jag tyvärr inte ? Ha en bra söndag och tack för en bra blogg ?

 2. Aleksandra skriver:

  Klokt av dig att välja sina strider! ❤Min dotter älskar att få vara med när min man och jag dricker te på kvällen. Hon får det men jag blandar med ljumet mjölk och serverar i samma kopp som vi dricker. Då tror hon att vi alla tre dricker samma. ❤ De små liv! De vill bara göra som vi vuxna gör ?

 3. Marit skriver:

  Alltid lika kloka du! Jag hade blivit orolig för dig om du valt denna striden också. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något..och är det någon som verkligen gör något så är det du

  En lättnad att se/höra att du stannar i bloggvärlden, vi behöver dig!

  ..och teet tror jag inte är någon fara, min Emma älskar att smaka på mitt kaffe ( :O ), såklart alltid svalt och mer massor med mjölk i.. men ändå 🙂

  Kram!

 4. Charlotta skriver:

  Klokt att tacka nej till detta och fokusera på det som är dina prios. Man kan inte vara överallt och i alla sammanhang, det riskerar att både slita ut dig som människa och att vattna ur budskapet i det du brinner mest för. Som vi vet kan människor ha lite svårt för att hålla två parallella tankar i huvudet. 😉 Angående det där med läsförståelsen så handlar det nog antingen om människor som bara vill bråka och sedan spelar ämnet mindre roll, eller om rädsla, det är nästan alltid något av de alternativen när människor reagerar irrationellt och överdrivet. De läser inte ens alla orden utan fastnar enbart på triggerord och drar sedan egna slutsatser utifrån egna referensramar, det som kan röra upp mest debatt och mest ilska, eller de rädslor som för närvarande skrämmer dem mest. Människor i någon av de sinnesstämningarna går inte att nå, man får istället bara betrakta kommentarerna och lugnt låta dem passera medan man tänker: ”Men se där, där flyger den dumma kommentaren förbi.” 🙂

 5. Linnéa skriver:

  Hej! Vet inte vad du kan göra åt detta , men flera läsare kanske har samma problem?
  Jag läser bloggar via​ appen Bloglovin och har upptäckt att jag har problem med din och flera mama-bloggar. Har tyckt att många inlägg börjar så abrupt och osammanhängande och upptäckte av en händelse att de första 3-4 meningarna du ofta skriver som ingress (syns i fet stil överst i inlägget) inte finns med när man läser via Bloglovin. Kan man lösa detta på nåt sätt?
  (Eller kan nån tipsa om en liknande app för android som funkar bättre?)
  Vill ju inte missa nåt i dina fina resonemang… :/

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Det ska äntligen göra om hela MAMA från grunden rent tekniskt eftersom det är så många fel. Längtar ihjäl mig. Goda nyheter för vår bloggvän Hmm! 🙂

   • Hmm skriver:

    Ha ha, jag håller tummarna för mama men inte för hårt. De har lovat stort förr. 😉

    PS Har du någon fråga ang min tex under ditt inlägg. fick inte först den känslan när du nämnde mig i ditt senare inlägg men började sedan på att fundera och hittade själv saker som skulle kunnas missförstå. Så…. några frågor tex vart jag ville och komma. varför jag skrev där 🙂 <3

   • Hmm skriver:

    PS Jag har fått dricka te sedan sä långe jag kan minnas, men länge var det en grej som bara fick göras på söndagsfrukosten,

    Det fins ju te utan teiner (obs gröna teer är inte fria från det). Köpt ett och testa om det funkar lika bra ifall du är väldigt orolig.

 6. Min man som är apotekare i grunden skrev ett blogginlägg om det här med koffeinintag för barn (och gravida) på vår blogg för ett tag sedan. Hans svar på om man kan ge te och kaffe till barn är (som alltid blir med apotekare) är att det är en dosfråga.
  Om du vill se alls tabeller och grejer finns inlägget här:
  http://bakingbabies.se/2017/03/02/koffein-for-barn-och-gravida/

 7. sofia skriver:

  Det är ingen POLITISK/Mot rasism samling läs fakta! Vår familj ska gå dit ska ni?

  Därför samlas vi till en fridfull manifestationen på Sergels torg, en kort bit från brottsplatsen, med ett enda budskap: Kärlek och omtanke! Inga politiska poäng, inget annat än ren och skär medmänsklighet. Ta med er ljus och positiva budskap och håll varandra i händerna när vi visar omvärlden vilka vi är och vad vi har för värderingar. Söndag klockan 14 står vi upp tillsammans.

 8. Trebarnsmamma skriver:

  Min dotter har älskat caffellatte sen hon var 10 mån. Hon verkar inte ha tagit nån skada ?

 9. Josefin skriver:

  Härligt att höra att du vill fortsätta blogga, och framförallt, att du mår bra med det!

Lämna en kommentar