Drömmer iväg


Jag låtsas att det som hände igår inte var på riktigt. Det var bara en mardröm. Tänker att mäklaren säger ”Förlåååt, huset är ert igen och jag glömde visa ett rum och här är det.”

Jag säger att allt är förlåtet, skriver kontraktet, kryper upp i soffanoch njuter va utsikten.

Huset vi budade på kan dra åt helvete… jag menar det inte men jag känner mig så dumpad, avvisad, allt. Känner ni igen känslan? 

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Drömmer iväg”


 1. Anna skriver:

  Råkade ut för nästan samma för snart en månad sedan. Jag hoppas/önskar/tror fortfarande att mäklaren ska ringa igen… så jävla surt. Jag försöker tänka att vårt hus fortfarande finns därute. Men det känns bittert. Du är inte ensam. Kram!

 2. Känner med dig!! skriver:

  Åh, det gör jag verkligen! Detsamma hände mig med ett jobb för några år sedan. Jag hade fått det muntligen och var liksom redan där i tankarna och såg fram emot att säga upp mig från ett jobb jag vantrivdes på. Sen ringde de och ångrade sig och sa att han som skulle gå i pension i förtid hade ångrat sig så jag fick inte jobbet. Det var hemskt!

  Lider med er! Förstår att det är så svårt att tänka om när man redan fantiserat in sig i det huset! Hoppas ni hittar nåt nytt snart! Stockholms bostadsmarknad är verkligen inte kul och min familj har varit i samma sits. Det slutade med att vi hamnade i hus ”ute på landet” fastän ändå i Stockholms län. Där hade vi råd med ett hus i jättebra standard jämfört med det man får närmare stan. Man vänjer sig och det går rätt fort in till stan ändå.

  Kram

 3. Tess skriver:

  Usch så trist! Jag som alltid går händelser i förväg hade tyckt detta var extremt jobbigt. Stackars er!
  Är ni fortfarande med i den fortsatta budgivningen? Eller tänka ni inte försöka alls mer med dessa säljare? Tänker att huset kanske är värt att fortsätta kämpa för?
  Lägg ut hus o säljare här annars så kan vi starta ett drev… 😉

  Kram på dig Elaine!

 4. Amanda skriver:

  Vet precis hur sviken och lurad man känner sig! Var med om detsamma när vi äntligen hade hittat vår drömlägenhet till ett ”schysst” pris efter över ett år av letande och budande. När vi sitter på märkarkontoret med avtalen framför oss får mäklaren ett bud över telefon, väldigt mycket pengar över det vi hade lagt. Gud vad jag grät och usch vad arg jag var. Ännu argare blev jag när nära och kära tröstade med att säga ”den lägenheten var inte menad för er, er tur kommer”. Men visst kom vår tur bara några få veckor senare. Dessutom en jävligt mycket trevligare lägenhet om jag får säga det själv 😉
  Gråt ut och på det ingen! Kram kram

 5. Mona skriver:

  Tips om väldens bästa (icke-hala) mäklare; kunnig, pålitlig, ärlig och proffsig. Använt oss av henne ”inom familjen” ett flertal ggr
  Ulrica Carlsson på Erik Ohlsson mäklare.
  Värt att kontakt. Och lycka till i er jakt på drömboendet.

 6. Semmelmamman skriver:

  Jag väljer att tro att allt sker av en anledning. Ert riktiga drömhus väntar på er. Kram ☀

 7. Sanna skriver:

  Jaaa, och tvärtom när bud lagts när man själv säljer och budgivaren som vann ångrar sig och försvinner… Som en dejt som inte ringer tillbaka ?

 8. Emma skriver:

  Kära elaine! Synd med er otur med huset!
  Hus är dyrare i Sthlm än övriga Sverige men en jämförelse kan inte höras med ngn annan stad inom sve.dock ev annan huvudstad som Köpenhamn el Oslo (möjligtvis). Stockholm har en fantastisk arbetsmarknad, mkt bra kommunikationer internationellt, underbart kulturutbud och låg skatt. Bara på skatten sparar man mååånga tusenlappar i jämförelse med de flesta av sve övriga kommuner. Jag är född o uppvuxen i en småstad men Stockholm är staden i mitt hjärta-jag älskar att bo här och ser denna stad bara bli bättre o utvecklas på lång sikt. Hur vackert är det inte med allt vatten o hamla byggnader? Och närhet till skärgård. Vi har nyss köpt en nyproducerad villa i lilla sköndal strax söder om stan.direkt närhet till flera sjöar och underbar natur med ekskogar och ängar o hästhagar! Kan rekommendera!

Lämna en kommentar