Pyjamas = sexlivets död?


Jag sover mycket med Matheo och är inte den som är förtjust i att sova med pyjamas, men tänker att han är så stor nu att det är bra att göra det. Jag har vaknat upp i natten dragit på mig en t-shirt när jag orkat och sen lagt mig bredvid honom. Herregud, lillen är fem år han vet inte skillnad mellan armbåge eller tutte. Men jag vill ändå inte vara den där ”nakna fria familjen” som delar av min pappas familj fortfarande är. Jag kommer ihåg hur fruktansvärt obekväm det gjorde mig till och med när jag var sju år, bara två år äldre än Matheo är nu.

 Så jag inhandlade en pyjamas häromdagen och varning för att ni kommer att se den sexigaste bild ni någonsin sett på mig.

Gustav garvade ihjäl sig när han fick se mig stå i köket i min nya pyjamas.

Gustav garvar: Men fy fan baby, vad har du på dig?!

Jag lite surt: En jätteskön pyjamas, vadårrå?

Gustav tittar upp och ned skakar på huvudet och skrattar: Näe, fyfan.

Jag argt: Man får inte titta på en gravid kvinnokropp och säga fyfan.

Gustav: Älskling, jag menar ju fyfan åt pyjamasen. Det som finns under är det vackraste som finns på hela jorden.

Jag ler, är inte svårflirtad av min karl.

Men herregud vad osexig jag är. Undrar om pyjamaser är skälet till minskat sex i relationer? Jag har haft pyjamasen i en dag, ingen charter till pippaloss denna dag. Men jag är inte orolig, jag kan nog mina sexy moves även i denna! ??.

Har ni skönfula pyjamaser? Krockar det med sänghalmen? 

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Pyjamas = sexlivets död?”


 1. Theresia skriver:

  Haha! Men alltså om du inte vill sova i något så är ju steget till pyjamas ganska långt. Jag sover helst naken men är i samma situation som du – tänker att det är bra om jag har på mig något när barnen kommer till vår säng. Men ett tunt nattlinne tycker jag funkar bra. Jag gillar när det är en kort ärm på så man inte blir kall om axlarna på natten. 🙂

 2. Lina skriver:

  Har använt pyjamas hela mitt liv, lurade in min man i pyjamasvärlden för 12 år sedan och det har aldrig hämmat oss 😉

 3. Sanne skriver:

  Älskar att bära pyjamas! Särskilt dem från Polarn o Pyret. Stort plus är att min sambo tycker jag är ”gullig” i pyjamas och gärna köper nya till mig ??

 4. Johanna skriver:

  Men din pyjamas Ser ju jättefin ut! Själv har jag en ful, urtvättad leopardmönstrad pyjamas men tycker den är såååå skön att sova i och dessutom tycker min man att jag är dösexig i den så den får
  vara kvar ett tag till??

 5. Vicky skriver:

  Pyjamas eller nattlinne finns så många fina så att det är osexigt är helt fel. Och har man barn i sängen så är det nattkläder som gäller.

  • Lady Dahmer skriver:

   Varför ska man ha kläder om man sover med sina barn??

   • Elaine Eksvärd skriver:

    ”Man” ska inte ha något, men jag tycker (obs åsikt inte en regel) att man kan skippa att näcksova med barnen när de når en viss ålder. Vad den åldern är vet jag inte. Kanske fnissåldern ”jag ser dina tuttar”.

 6. Sofia skriver:

  Använder inte alla pyjamas? Det värsta jag vet är att sova oklädd. Vad om brandlarmet i huset går, eller något annat oförhappat händer, jag kan inte sova trygg utan kläder så enkelt är det. Vill inte stå med byxorna nere om något händer. Plus man slipper frysa. 🙂

 7. F skriver:

  Jag brukar sova i typ ett par shorts/hotpants/mormorsteosor från Cubus pyjamasavdelning. Mjuka och sköna. Sen har jag ibland linne till.. men ibland sover jag bara i shortsen och sen på morgonen sätter jag på mig ett linne typ till frukosten.. ibland sover jag i trosor, ibland trosor & linne.. just nu ligger jag i sängen i samma tisha som jag hade idag på dagen. Hum.

  Jag har oxå barn som kommer över till sovrummet, en 6.5 åring. Jag tänker inte såååå mkt på att jag måste ha kläder på mig pga mitt barn.. dels vet man aldrig när han kommer, dels märker man aldrig när han kommer. Han lägger sig bara mellan mig och min sambo (hans pappa) under natten, är ingen gosare eller inmysare så han ser inga eventuella nakna tuttar eller liknande.

  Vi är nog lite av en ”nakenfamilj” hemma tror jag. Sekunden jag kommer hem tar jag av bh och sätter på ett tajt linne från Gina så alla bitar håller sig på plats.. och mannen har tunga arbetarbyxor hela dagen så när han kommer hem går han mest i kallingar och tröja. Obs! Inte när barnen har kompisar hemma såklart! Kanske kommer man ändra sig om/när barnen säger att man är pinsam.. men än så länge är det rätt chill. Våra barn går gärna med pyjamas hela dagen på helgen, typ linne och shorts.. eller morgonrock.

 8. Cecilia skriver:

  Nej men hallå, pyjamas är ju världens bästa grej. Bor i mina mjukiskläder/pyjamaser hemma & sambon har aldrig klagat. vi åker till pippaloss oavsett kläder 🙂

 9. Erika82 skriver:

  Jag har pyjamas hemma efter att jag duschat efter jobbet. Som ett hemmaplagg. Sen tar jag av byxorna när jag ska sova. Eller så har jag nattlinne i bomull. Gör väl likadant när jag har partner. Kanske sätter jag på mig finare nattlinne då.

 10. Diana skriver:

  hahahaha jag dör, alltså himla kul faktiskt. Ja jag har pyjamas men försöker ändå välja något som är skönt, bekvämt och ändå ”snyggt”. Det behöver inte vara raffset men kanske inte heller något jag eller mannen säger ”fyfan baby” till haha. Även om det är med kärlek och glimten i ögat så förstår jag hans reaktion. Jag skulle nog också känna så om min man gick omkring i något osexigt. 😀 Det kan ju räcka med att ha på sig ett linne, sommarlinne typ eller en topp som är skön, behöver inte vara mjukisbyxor med gällivarehäng typ. 😀 Du förstår förhoppningsvis vad jag menar. Man vet ju att man älskar varandra oavsett kläder men det gör så mycket, tycker jag. Inte alls alla som tycker. 🙂

  ha en fin dag och tack för en härligt inlägg.

 11. Annafia skriver:

  Jag har en onepiece från H&M med diverse onyttigheter på (hamburgare, korv, pommes & pizza). Har använt den flitigt sen jag fick den och min karl bara fnissar när jag hoppar i den. Vår första nyår tillsammans åkte vi in till stan för att titta på fyrverkerier, och direkt när vi kom hem slängde jag av mig jeansen för att få hoppa i min dräkt igen – då tittade min sambo bara på mig och sa; ”Fan vad härlig du är, jag älskar dig!” =)
  Jag själv tycker jag ser ut som att jag är i en mönstrad Björne-kostym, men han kommer ofta gående bakom mig och smeket mig på rumpan när jag har den på mig.

 12. Sara skriver:

  Jag vill sova naken! Hatar kläder under täcket! Är avspänd med nakenhet hemma men rätt frusen så alltid morgonrock o pyjamasbyxor när jag stökar runt med barnen morgon och kväll. Sonen är 8 och har hastigt och lustigt blivit obekväm med nakenhet så det respekterar vi såklart. Knackar på dörrar, har shorts o linne om vi sover i samma rum på resor. Dottern 5 verkar helt obrydd än så länge men kom hem från dagis en dag och berättade att snoppar och snippor var äckliga. Jag blev rätt förskräckt och undrade om det hänt något. Det visade sig att de bara pratat om att vissa kroppsdelar var mer privata än andra och försökt uppmuntra ungarna att vara mer självständiga på toa inför skolstarten i höst. Så nu är snippor och snoppar inte äckliga längre bara hemliga… ändå brukar vi få tjata rätt hårt om att hon ska ha minst trosor på sig hemma☺️.

 13. Sandra O skriver:

  Jag älskar pyjamas! Jag sover bara med pyjamas när jag har mens (sorry för to much info) & då blir det shorts från cubus eller ginatricot & inget på överkroppen, blir för varmt annars. Men i övrigt kan jag såsa runt i pyjamas en hel dag & då blir det oftast mina från cubus men björnar & pandor på. Inte alls sexigt men det påverkar inte sexlivet för fem öre då min kille tycker jag är snygg oavsett klädsel. Skulle det sen bli att vårat sexliv påverkas negativt av mina pyjamasar så är det inte kärlek han känner utan endast lust & en sån kille vill jag inte ha.

 14. A skriver:

  Min kille vill ligga hela jävla tiden, med eller utan pyjamas 😉 Själv tycker jag någonting av det sexigaste (på kvinnor)är osminkat, mjukisbyxor och gärna Latinarumpa ! MUMS! 🙂

 15. Katarina skriver:

  Hej Elaine, spana in denna fantastiska sida. Finns även som app, första i världen som vänder sig till särskoleelever.

  http://www.mittprivatliv.se

 16. Alltså va?! Dör sexlusten så pass mycket när man varit ihop ett tag/gift sig/skaffat barn osv, att en pyjamas verkligen kan stå i vägen? Haha. Tycker den ser supermysig ut och är väl på något sätt glad att jag har en kille som aldrig skulle utbrista ”Vad har du på dig?!”, eller ja kanske om jag var inlindad i typ platsfolie… 😉

Lämna en kommentar