Jobbet på resande fot


Godmorgon folket! Jag jobbar långt upp i Norra Finland idag. Det är Micke Dahlén jag och ett gäng andra.

Jag tycker det är så härligt att jag numera ser saker med barns ögon, eller snarare Matheos. Som hade tyckt om den här iglon. Min lille plutt.

Jag längtar efter Gustav så mycket att jag nästan spricker. Vi har en riktig honeymoon i vår relation. Jag borde inte skriva så för varje gång jag skriver det så hittar jag något att vara putt på just den dagen. Men jag tror det är lugnt idag. Det är fredag. Jag ska på tjejmiddag ikväll och livet är rätt gött. Halva boken är klae och jag har en vecka kvar till deadline. Det känns bra. Jag känner mig i fas.


Vill bara hitta ett hus så vi kan få den där tomtplätten och kanske flytta till hösten. Det skulle vara en dröm att ha huset färdigt och klart tills Benny Brun kommer. Jag längtar efter honom. Samtidigt som jag har den där rädslan att glida ifrån Evelyn och Matheo. Det blir ju alltid lite större avstånd till andra när man har en bebis vid tutten i ett år som är så länge jag brukar amma. 14 månader med Matheo och 15 med Evelyn. Jag älskar att amma, det är så mysigt. Hade vi haft tiden och jobb som gjort att jag inte var i Nord Finland utan hemma mer. Då hade jag nog väldigt gärna haft fyra kids. Men tagit tjänstledigt från mammaskapet under vabbmånaderna. Haha. Denna vinter var hemsk! Gustav och jag tittade på varandra och undrade vad vi hade gjort. Två sjuka barn, två lika sjuka päron och ett barn på väg. Det blir bra allting.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Jobbet på resande fot”


 1. Frida skriver:

  Hej Elaine!
  Ev kommenterar jag nu på fel inlägg, men jag ville bara skriva en grej:

  Angående eventuellt ”föreningsbrev”, alltså förskolebrev till idrottsföreningar. Jag jobbar med simskola med barn som är mellan 4-12 år och jag och hon jag har lektioner med har diskuterat ditt arbete och förskolebrevet massor och tycker att det borde implementeras i vår verksamhet också. Nu träffar vi barnen 45 min/vecka i 9 veckor/omgång så det är inte lika omfattande som en förskoleverksamhet, men trots det lika viktigt.
  Vi har försökt jobba in dina råd i våra lektioner. Det vi gjort hittills är t.ex. att vara tydliga med att man ska fråga om man får krama någon man inte känner (t.ex. de andra på simskolan), vi är noga med att fråga barnen först om vi får t.ex. lägga en hand på deras rygg om vi ska hjälpa dem att flyta i vattnet, och vi har tydliga rutiner med toalettbesök under lektionen (såklart att de ska få vara ifred, men ibland behöver de ju hjälp och då har vi dörren öppen så att ledarna ”har koll” på varandra och att man hellre hjälper barnet genom muntliga instruktioner än att liksom torka/dra upp badbyxor etc.)

  Förra veckan skickade vi förslag till vår chef på två förbättringspunkter, 1, att föräldrar inte ska fota och filma på avslutningen, och om de gör det så är det noga att bara deras barn är med på fotot/filmen.
  2, att chefen ska begära utdrag ur belastningsregistret före anställning. Chefen höll med om punkt 1, men ang punkt 2 tyckte hon det inte behövdes pga att vi ändå var två instruktörer varje lektion. Vi reagerade starkt på detta, för trots att man är två, finns det ju situationer där barnen kan hamna i ett utsatt läge, t.ex. vid toalettbesök. Det ska tilläggas att vi är ca 10 instruktörer på 5 dagar och jag och hon jag instruerar med är ju bara med på 1 av dagarna. I alla fall ska vi jobba vidare med detta ärendet, men tycker i allmänhet att ett föreningsbrev skulle vara så bra!

  Ursäkta om detta blev långt, rörigt och detaljerat. Det jag ville säga är att föreningsbrevet skulle vara SÅ uppskattat, och det är klart att du inte måste lösa alla problem ang detta, men om det i framtiden finns i tre-ska-bli-noll så ville jag redan nu visa intresse och uppskattning ang. ämnet. Jag tror det är lättare att ge sin chef ett föreningsbrev än ett förskolebrev 🙂

  Trevlig helg!

 2. Elaine Eksvärd skriver:

  Så viktigt och så bra! Skickar till teamet som jobbar med föreningsbrevet i detta nu. Tack

 3. anette skriver:

  Jag tror vi har huset ni vill ha, vi ska ha visning 24 april men maila mig så kan jag skicka bilder redan,

Lämna en kommentar