Tack❤


Tack för alla era tröstande kommentarer igår. Det var skönt att få förståelse i min sits, tydligen är vi många som delar den sitsen. Jag gick till ultraljudet själv och kom på att det nog var en dålig idé där. Gustav borde ha följt med.

Vi tänkte båda att herregud det är tredje barnet vi har ju gjort det där. Men det är inte tredje barnet. Det är första barnet efter ett barn som kom med en kromosonavvikelse. Jag älskar såklart Evelyn precis som hon är, men oron över att nästa barn också ska få ett gäng utmaningar finns ju där. Ännu fler sjukhusbesök, ingen möjlighet att gå till jobbet vissa dagar och så vidare.

Jag höll andan när jag la mig ner. Barnmorskan var så fin och tog mig som en av alla andra pirriga föräldrar som de möter där.

– Vill du veta kön, frågade hon.

– Nej det vill jag inte, svarade jag och log medan jag tänkte att jag bara ville veta att Benny mådde bra.

Så fort hon var tyst för länge medan hon tittade på Benny så slutade jag att andas. Hon plockade upp det och sa ”Allt är bra jag bara koncentrerar mig”. Då kunde jag andas ut lite och titta på hans söta knän, fina smalben och stora huvud. Haha, lika stort som Matheo såg ut att ha på ultraljudet under samma tid. Det där pirret infann sig i bröstet tillslut. Jag vet inte hur mycket man kan se i vecka 20 men läpparna såg stora ut. Barnmorskan sa ”Mammas mun och ingen läppspalt”. Jag log och frågade om hjärnan vad delad. Haha, som att det var en rutinfråga och jag visste vad det innebar. Har ingen aning om vad det innebär. Men hon log och sa att hjärnan såg fin ut. Allt såg fint ut. Tack gode gud för det. Benny var vid ett tillfälle lika bredbent som män på tunnelbanan, men då hade hen ryggen emot kameran. ”Nu ska jag titta fram” sa barnmorskan varnande. Jag tittade bort och log. På Matheos ultraljud såg vi ”nåt” på Evelyns var det omöjligt att se så jag insåg att jag enkelt hade listat ut nu när jag har en av varje. Jag såg knän men inget kön. 

Benny blir en överraskning som kommer den 21/8. Hen kommer med sin mammas mun och en kropp som såg ut att må bra. Hurra❤?.

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Tack❤”


 1. Madeleine skriver:

  Fast du har råkat skriva ”hans söta knän” så om du inte vill att Gustav ska smygläsa bloggen så kanske det är bra att ändra det till hen ??

 2. Eva skriver:

  Kan vara bra att veta när du pratar mkt om ämnet att det heter kromosom och deletion. 🙂

 3. Sofia skriver:

 4. Hanna skriver:

  Vad skönt att allt såg bra ut!

 5. susanne skriver:

  <3<3<3<3<3
  så skönt! du gör ett fantastiskt arbete med #treskablinoll och #intesåkonstigt, en stor inspiration för mig

 6. Karin skriver:

  Jag har läst din blogg till och från i ett antal år men nu mår jag dåligt efter att jag besökt den. Du har en fruktansvärt anklagande och aggressiv framtoning. Som retoriker som uppmanar till att snacka snyggt så är det väl ett misslyckande. Folk stänger av om de känner sig påhoppade och blockerar. Hur ska man då ta till sig dina viktiga budskap på ett lyckat och konstruktivt sett. Du verkar arg på så många. Mycket kan göras bättre och det måste ske nu men många gör också så gott de kan. Hjälp oss förstå istället för alla dessa giftpilar.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jag hänger inte med Karin? Vad är det som är fruktansvärt anklagande och aggressivt i det jag har sagt. För att jag ska hjälpa dig att förstå så får jag be dig om hjälp att förstå vad du syftar på. Ge mig gärna några citat jag delat som du tycker rimmar med aggressivt och anklagande. Vilka giftpilar menar du? Tack för att du tar dig tiden ändå och berättar, skulle vilja förstå bättre vad du syftar på. Kommer även skriva mer om detta ikväll och håller tummarna för en massa konstruktiva tankar från flera håll. Det är en sån lyx att ha så många oliktänkande men också välmenande på en och samma plats. Så du kanske inte väntade dig detta svar, men tack för att du delar dina tankar. Feedback till framtiden är att värderingar utan konkreta exempel kan tolkas som aggressiva och just i detta sammanhang då jag är lättad över Benny, destomer.

   • Karin skriver:

    Hej Elaine, Tack för ditt svar. Självklart förändras en blogg i takt med att livet förändras. Konstigt vore det väl annars. Det jag reagerat på att du i stor utsträckning är väldigt fokuserad på vad och vem som gör fel och de många brister som finns. Absolut finns det otroligt mycket att göra och absolut ska man ifrågasätta och kritisera och det är inte många som vågar ta de strider och kamper som du gör men lyft fram de goda exemplen i större utsträckning, fler morötter, förebilder. Många känner nog skam och skuld för att de inte har tillräckligt med kunskap och förståelse, något som du har i stor utsträckning. Anledningen till att jag skrev under ditt inlägg med ultraljud och Benny beror på att jag har dålig kunskap och har fått för mig att nya kommentarer under äldre inlägg inte läses. Jag ber om ursäkt för att jag genom detta bidragit till negativ stämning. Hälsningar Karin

  • Emma skriver:

   Jikes! Vad låg i din frukost idag egentligen??

   Elaine tackar för stödet hon fått inför ultraljudet och berättar om lättnaden efter och du kastar dig på detta??

   Så här i efterhand, du känner inte att det fanns en möjlighet att skriva konstruktivt istället för elakt, välja ett inlägg som faktiskt belyser det problemet du vill ta upp, eller ta den enklaste utvägen: om du mår dåligt av bloggen, sluta läsa.

   Berätta gärna hur du tänker Karin. Varför ansåg du att din kommentar var lämplig? Varför bestämde du dig för att skriva den, just nu, just här? Är genuint nyfiken.

 7. Nilla skriver:

  Åh vad skönt att allt såg bra ut! 🙂 roligt att Benny är beräknad samma dag som min systerdotter fyller år. Stor kram till dig och din härliga familj.

 8. Frida skriver:

  Skönt att allt såg fint ut med Benny! Finns ju inget läskigare än när barnmorskan är tyst en längre stund under ultraljudet. Man hinner tänka en miljon saker.
  Han är beräknad samma dag som min son som kom 2016 🙂 bästa datumet hehe. Ej partisk… kramar till dig!

 9. Liv skriver:

  Fina du o fina ni ❤

 10. Sandra skriver:

  Vad skönt att allt såg bra ut!
  Dum fråga kanske men jag frågar av nyfikenhet och inget annat – såg dom något avvikande på Evelyns UL? Du har skrivit att ni inte visste om hennes funktionsvariant när hon föddes. Eller var du orolig att Benny skulle ha någon annan form av funktionsvariant?

  Jag köpte Mama igår och min son frågade varför Evelyn såg annorlunda ut. Jag förklarade efter bästa förmåga, jämförde lite med deras vän som har DS och honom själv som har adhd. Att alla barn är olika och en del barn föds med fler utmaningar än andra. Så roligt ändå att höra en sexårings tankar. Min andra son tyckte Evelyns ögon var vackra, ”hon har himmelsblå som jag!” konstaterande han.

Lämna en kommentar