Dejtingtankar


20140223-113646

Har ni några förslag?

Berätta gärna hur ni dejtar.

Bloggvännerna har ordet

27 svar till “Dejtingtankar”


 1. Ulrika skriver:

  Jazzbrunch på Södra teatern, Abramovic på Moderna, solig promenad och lunch i Rosendals trädgård (kanske några inköp till balkongen?), ett besök på Kungliga Operan, matlagningskurs på Restaurangakademien.

  Vi brukar gå på konsert eller utställningar. 🙂

 2. Annia skriver:

  Hmm, kanske nån danskurs? Vet att du är bra på att dansa men Gustav då? Jag tog min kille en gång till ett zumba pass. Det är det roligast jag har nånsin gjort!!! Alltså, haha-roligt. Han fattade ingenting 😀

  Kanske gå till nån brasiliensk restaurang? Eller ta capoeira kurs, brasiliensk jiujitsu… Nånting relaterad till dina röter. Eller hans…

  Lycka till!

 3. Malin skriver:

  Boka in en teater/musikal, gå och spela biljard, promenad i ett område ni inte brukar promenera. Annars är ju olika kurser roligt, men kan vara svårt att få till tidsmässigt!

 4. lilly skriver:

  En dejt kan vara på IKEA. Först går ni på restaurangen (av naturliga skäl vilket jag kommer förklara sen). Ta vad ni är sugna på men piffa därefter till det med en efterrätt. Sedan mot sovrummen….här skulle man ju kunna mysa till det lite, pussas osv på någon härlig säng. Sofforna kan ni provsitta, se varandra i ögonen, asgarva (nu börjar ju folk titta lite extra på er). Köksavdelningen nästa, låtsas laga mat ihop, tänk bara på scenariot där Gustav ropar (medan du står vid något kylskåp): Elaine, älsklingen, har vi några meloner hemma?
  (nu står ni verkligen i rampljuset! Läs: övervakningskameror)
  Ni går sansat ner till plan 1, tar en vagn, och turas om att skjutsa varandra. Gärna säga tuut tuuut när någon står i vägen. (Tror att ni nu förstår varför restaurangen var på plats ett). En vänlig själ som jobbar på IKea säger åt er att säkerhetspersonal kommer tillkallas om ni inte lugnar er. Ni fortsätter sedan vara normala, fram till kassorna, varpå ni piffar till det en sista gång genom att ställa er vi någon annans varuvagn och låtsas att den är eran. När förvirringen uppstått försvinner ni iväg och skrattar på parkeringen.

 5. Anna skriver:

  Gå en vandring till något naturskönt ställe. Ta gott fika med er. Njut av solen och varandra.

 6. Nina skriver:

  Jag tycker att det är så skönt att gå ut och käka. Älskar att äta mat. Dricka vin. Sitta och snacka. Eller bruncha. Men mat ändå. Vi har spaat en gång oxå. Det var väldigt härligt.

 7. Sofia skriver:

  Min man och jag har börjat löpträna tillsammans. Tre gångar i veckan – som en dejt!

 8. Maria skriver:

  Centalbadet!

 9. Susanna skriver:

  Gå ut på en krog eller restaurang och utmana varandra att göra tokiga saker. Nu är ni kända så vissa tokiga saker kanske ni inte kan göra! Men det är jättekul, man kiknar av skratt och har faktiskt sketkul tillsammans ??

  • Johanna skriver:

   Som vadå för knasiga grejer?
   Det låter som en kul grej 🙂 tyvärr, i detta sammanhanget, har jag en sambo med social fobi som ogärna gör knasiga saker ute bland folk. Men kanske kan få lite tips ändå, nåt kanske funkar 🙂

   • Susanna skriver:

    Det kan vara alla möjliga utmaningar! Ja, ett exempel har jag från en restaurang där min man utmanade mig att få personal och gäster att hjälpa mig leta efter min försvunna vigselring som inte alls var försvunnen. Till min förvåning hjälpte nästan hälften oss, kryppandes på golvet och letade efter ringen. Bjöd alla på en drink som tack efter och vi fick nya vänner med på köpet som vi umgås ganska ofta med än idag (2år sedan) En annan gång fick min man gå och fråga folk på tunnelbanan hem för en påhittad marknadsundersökning för intresset av premunationsboxar för kottar och ekollon. Han stog där med papper och penna, antecknade för fullt… Sjunga Idas sommarvisa högt på nattbussen.. Som sagt, allt ni kan komma på. Han har fått dansa polka utan tröja en vinterkväll vid Svampen också, jag har blivit utmanad att ta någons nota mot att de måste fläta mitt hår. Vi fick idén från en film och dem gångerna vi gjort det har blivit magiska kvällar att minnas på väldigt många sätt ☺

 10. Jenny skriver:

  Tolv vid Tele2 arena, där finnas massa roliga saker att göra ihop! Bowla, minigolf, shuffle board osv! Och restauranger och barer! Skitkul ?

 11. Sara skriver:

  Vi har varit och bowlat, gått på teater, sett Jonas Gardell och åkt på en helg parterapi (förutom middagar :-))

 12. Helena skriver:

  Vi har också som mål att dejta en gång i månaden. Brukar resultera i två gånger om året. Vi är urusla på att ta oss tid till det helt enkelt.

  Nu väntar vi tillökning om en månad och känner jag mig själv rätt så kommer jag inte vilja vara ifrån nytillskottet alls förrän närmre jul. Så var det med sonen åtminstone.

  Vi har varit på brädspelscafe, perfekt för två ”nördar” som oss. Annars är middag och bio klassiker.

 13. A way of living skriver:

  Gå någon matlagningskurs tillsammans? Eller ta en tur till Gustavsbergs porslinsfabrik ute på Värmdö och deras keramikverkstad och gör koppar eller annat till varandra. Haha kanske är superpretantiöst?!? ? (men iaf något kreativt) ?

 14. Mimmi skriver:

  Vi var på Swing by golfbaren nära odenplan i helgen, roligt! Minigolf och drinkar

 15. Sofia skriver:

  Escape room! Helt klart den roligaste och originellaste nya aktiviteten på länge, har gjort närmare 20 rum runtom i Europa och är totalt fast! Härligt kreativ verklighetsflykt för en timme. Välj inget skräckrum bara. Googla ”room escape” plus staden ni vill göra det i så får ni massor av förslag. Tack för allt du gör Elaine, du är en stor inspiration!

 16. Emma skriver:

  Jag och min sambo har bestämt att vi ska göra saker ihop som ingen gjort. Curling, squash, downhill, höghöjdsbana, matlagningskurs, keramikkurs, dans. För att ha roligt ihop. Gå helt utanför bekvämlighetszonen och skatta åt det töntiga, ironiska, sjuka, svåra, ”aldrig mer göra omiga” osv

 17. Malin skriver:

  Laga en härlig trerätters middag tillsammans hemma. Dela på en flaska vin och bara njuta av varandras sällskap ❤

 18. Tissel skriver:

  Så kul och härligt! Och vad kul att läsa allas kommentarer, så bra tips:)

  Vår favvo när man vill dejta men har mycket på schemat är frukostdejt! På något hotel, pom o flora, vurma, mellqvist, Pascal och Nero är Favvisar.

  Nu sist regresserade vi totalt och gick bara vi till Skansen med Festis och massäck och tittade på djur!

  Annars låna bil och promenera i i typ Tyresta och grilla korv.

 19. Anna skriver:

  opera kan jag tipsa om! Vi hade aldrig kommit på det själva men fick biljetter i present. Känns lyxigt och kulturellt, man får klä upp sig och kan dricka bubbel i pauserna?Och sen middag ute efteråt!

 20. Hedda S skriver:

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 21. Evelina skriver:

  Biljard!

 22. Rosie skriver:

  Dejta ? ? Vi som småbarnsföräldrar brukar nån kväll nån gång lyxa till å äta lite räkor iaf när barnen sover ? Ibland lyckas ja tillåmed me att inte somna i soffan då ???

Lämna en kommentar