Veckans tulpaner


Det är så lägligt och farligt att jag blivit blom och växttokig samtidigt som Flower Garden öppnade nedanför oss. Michael gör dessutom helt ljuvliga buketter av något så enkelt som tulpaner.

Jag älskar denna butik och kan inte vänta tills jag får gå kurs här. Det är så roligt att lära sig tecken som stöd och plantering samtidigt. Min hjärna känns helt glupsk på ny givande kunskap som inte ör obligatorisk, bara härlig.

Michael är ju grym på inredning också så jag funderar på att anlita honom till mammas renovering. Välja färger och annat härligt! 

Mamma kommer få ett magiskt hem. Jag är så tacksam att jag får utlopp för boningspaniken hos henne (får alltid det som gravid) i samband med husletandet. 

Vi velar nå jävligt! Kanske blir Älvsjö ändå. Passar vår livsstil bättre med alla vänner och familj i krokarna. Men jag vill ha ett fett hus, vårt hus! Kanske får köpa en kartong och bygga ut? Vet inte hur det är med byggrätt i Älvsjö. Det är ju lite olika från kommun till kommun. Vet ni? 

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Veckans tulpaner”


 1. Wilhelmina skriver:

  https://www.hemnet.se/bostad/11146296?utm_medium=app&utm_content=iphone&utm_campaign=tipsa
  Önskar jag hade råd med detta! Ett vackert hus med egen udde.

 2. Elaine Eksvärd skriver:

  Men WOW!

 3. Sofia skriver:

  Vi flyttade från lägenhet på söder till Tumba, det perfekta huset med fantastiskt läge tyckte vi. Nära till naturen, tomten gränsade till friluftsområde. Vänner både ett och två stenkast bort.

  Två år funkade det, sen ruttnade vi på bilköer, bussar, pendeltåg å att det alltid kändes som ett stort projekt att ta sig till stan.

  Blev ett hus i Älvsjö istället, där vi tittade massor innan huset i Tumba köptes. Kan promenera till t-banan i Fruängen på 12 min. Flera busslinjer 2 min bort som tar oss till t-bana eller pendeltåg på 5-10 minuter. Befrielse att inte behöva spendera värdefull tid på pendling till jobbet som vi istället kan lägga på barnen. Nära till barnens mor/far-föräldrar. Semi-spontana besök till stan händer faktiskt då och då!

  Dyrare hus, lite mer lån, men har inte ångrat oss för en sekund!

 4. Nina skriver:

  Har insett att jag vill ha både källare och garage. Vill kunna ha ett litet gym i källaren och gott om förvaring så att vi kan ha fordon i garaget. Nästan inga nya hus har källare har jag märkt.

  Har ni funerat på Segeltorp på andra sidan Långsjön? Där är husen och tomterna ofta lite större än i Älvsjö.

 5. Katrin skriver:

  Älvsjö är toppen! Har ingen aning om er budget men kolla in huset på segeltorpsvägen som är ute nu:)

 6. Jennie skriver:

  Har några vänner som köpte hus i Stureby som har en fin tomt och bra läge men huset var lite för litet för deras familj på 5st. Så dom byggde på en fullstor våning och blev såå bra!
  Så kolla efter hus med potential att bygga på en våning då det nog är enklare att bygga ut uppåt än åt sidorna..?

 7. E skriver:

  Alltså, köp något som känns mysigt. Där det finns bra skola och förskola. Man behöver inte ha det ultimata huset. Däremot det ultimata livet är ju grymt trevligt (vänner, familj, hälsa, jobb, mental hälsa)

 8. Hanna skriver:

  Kul med byggfunderingar! Byggrätten varierar från detaljplan till detaljplan så det måste du kolla för varje fastighet du är intresserad av. Detaljplanerna avgör hur mycket du får bygga på en viss fastighet och ibland även utseende, material osv.

  Generellt sett är äldre områdens planer mer generösa, men det varierar stort. Stockholm har en bra karttjänst där du kan söka upp just det område du är intresserad av.

 9. Hanna skriver:

  Det är olika från område till område beroende på vad detaljplanen tillåter inom Stockholms stad.

 10. Mimmi skriver:

  Som flera skrivit måste man kolla upp detaljplanen för varje tomt, där bestäms vad man kan få bygglov för. Här kan du kolla gällande detaljplaner i hela stockholms stad: http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/GallandePlan/
  Huddinge, om ni skulle trilla över till segeltorp: https://www.huddinge.se/bostad-och-miljo/kartor-och-lantmateri/kartor/webbkarta/
  Nacka: http://webbkarta.nacka.se/?layers=planytor%252Csjoar&extent=150646.84103687%252C6570215.1142505%252C178074.22622609%252C6583137.1072727&baselayer=Nackasbakgrund&markers=1
  Ring kommunen om du behöver hjälp med att tolka planen. Eller maila mig 🙂

Lämna en kommentar