Drömhuset


Gustav och jag pratar mycket om husbygga nu. Vi tittar på serien drömhuset på Svt och blir lite förfärade men också realistiska. Nacka känns som en bra skolkommun och skulle det bli särskola för Evelyn i framtiden så ska det finnas ett bra utbud där ute. Det är det viktigaste att där vi parkerar oss i en tjugo år ger barnen bra förutsättningar för att växa kunskapsmännsigt men också på andra sätt såklart. Det andra får vi ansvara för.

När Gustav och jag diskuterar vårt hur så är det några saker vi vill ha på nedervåningen som kanske inte är standard. Undrar om man kan hitta ett arkitekt som kan rita gym och hus så att det smälter in på ett snyggt sätt utan att lukta svett i hela huset.

Önskemål på entréplan:

Kök, matplats, vardagsrum till vuxna, lek- och tv-rum till barnen, gästrum, tvättstuga, grovenrtré, en egen liten gymbox som vätter ut mot tomten så man enkelt kan ha utegym på somrarna. Matplats och kök får görna vätta ut mot en annan del av tomten så man enkelt kan flytta ut och träna. Just det, gästtoalett och dusch på nedre plan.

Övre plan. Fyra sovrum, gärna rymliga. Två badrum eftersom Gustav och jag ska ha ett eget i sovrummet och en egen bastu. Kanske till och med en egen liten balkong som man förmodligen aldrig kommer sitta på, men ändå.

På tomten.. den är svårare. Vad vill man ha för tomt? En stor och insynsskyddad. Sen vill Gustsv ha ett dubbelgarage. Jag vill ha ett attefallshus där en hel familj får plats när de är på besök. Bilder lånade från Dreams and coffee.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Drömhuset”


 1. Semmelmamman skriver:

  Lycka till i ert husletande. Plötsligt finner ni det rätta. Kram ☀

 2. Erika82 skriver:

  Wow. V4ad fint.

  Men varför skulle det lukta svett från gymmet? Det är väl bara ni som ska träna där och inte andra människor utan hygien?

 3. Josefine skriver:

  Underbart att rita eget hus! En tanke bara: vill ni inte ha bastun i anslutning till gymmet? Och en dusch där? Kanske ihop med gästrummet på något vis, så kan gästerna använda den duschen. 🙂

 4. Maddie skriver:

  Jag bor i Tyresö. Äldsta dotterns skola är i Stockholm och yngstas i Haninge. Båda tar bussen till skolan. Perfekt läge för oss. Är i stan på ett ögonblick, likaså i Tyresta. Promenerar längst vatten här hemma. Skulle aldrig behöva lämna Tyresö för här finns allt jag behöver.

  Läget kan ni inte ändra på såsom ett hus, så det är toppen om ni hittar rätt läge 🙂

Lämna en kommentar