”Mamma, var är din pappa?”


Det jag svarar hittar ni på Treskablinolls instagram.

Bild 2017-02-27 kl. 13.28

Vill ni överlevare dela era storys så känn er fria att göra det hos treskablinoll. Sanningen landar mjukt hos oss och sanningen gör er fria.

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “”Mamma, var är din pappa?””


 1. Charlotta skriver:

  Fin dialog mellan dig och Matheo. Så klokt svar från dig, så lagom mycket information, och så klok slutsats av Matheo. Det här kommer att stärka hans känsla för integritet ännu mer tror jag.

 2. Malin skriver:

  Följer din blogg regelbundet men det är första gången jag kommenterar, jag kan inte låta bli att hylla/berömma/bli varm i hjärtat/få tårar i ögonen av ditt svar! Oj så klokt! Det där är formuleringar som kommer att finnas kvar med mig länge, tack!

 3. Annika skriver:

  Blir alldeles tårögd. Du alltså <3

 4. Hanna skriver:

  Det blev ju jättebra! Vilket bra samtal det blev. Nu slipper du att oroa dig för den frågan.

 5. A skriver:

  Vilken fin dialog. Tycker Mateos reaktion säger allt om att ni verkligen lyckats uppfostra honom att förstå integritet. Glöm inte att vara stolt över dig själv för det. Kram

 6. ErikaJ skriver:

  Bra gjort. Jag tänker på dem som inte vågar anmäla sina förövare (pappor tex) och fortsätter att umgås med dem i vuxen ålder. Kanske har de förträngt allting.
  Risken finns ju att de mänenn även kommer förgripa sig på sina barnbarn.

  Såg ett hemskt inslag på Youtube från malou efter 10 om en flicka som bodde hos sin mormor och morfar. Morfadern våldtog flickan gång på gång och tillslut fastnade hennes ben i ett konstigt läge som en kroppslig chock. Fy vad jag mådde dåligt när jag såg detta. Mormorn visste men gjorde inget mer än att plåstra om flickan när hon var ledsen.

 7. Therese skriver:

  Vilket bra initiativ med ”tre ska bli noll” en fundering bara som du kanske besvarat tidigare. Finns det eller kommer ni att ta fram ett material även för skolor? Tycker att det är otroligt viktigt att barn får lära sig att våga prata om detta och förstå att dom inte är ensamma.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tusen tack! Jag hoppas det! Det beror helt om vi får pengar. Hittills så har jag finansierat allt men kommer behöva allmänhetens hjälp för att förverkliga allt. Det kostar skjortan men är värt investeringen när vi räddar vår framtid – barnen❤

   • Therese skriver:

    Jag är så imponerad och glad över att du tagit tag i detta. Pratade med en vän idag och är helt övertygad om att det här kommer att hjälpa många bara förskolorna hakar på. Många övergrepp sker i hemmen och om förskolor går ut med information om att dom pratar med barnen om övergrepp så tror jag bara där att det kommer att fungera som skrämseltaktik där det kommer att rädda många barn! Du är en hjälte.

 8. Nocturnal Queen skriver:

  Har inte varit utsatt för övergrepp men har brutit kontakten med min pappa på grund av försummelse, att han var en dålig pappa som sket i mig och att han hade ett missbruk som gått ut över mig i form av förstörda högtider och födelsedagar, stöld och nätter där jag som ung var tvungen att vaka över honom för att se till så att han inte överdoserat. Vill ha barn i framtiden men vet liksom inte hur man ska förklara för barnet varför det inte har någon morfar.

 9. Lisa skriver:

  Blev tårögd när jag såg klippet, vilken fin dialog.

 10. Åsa skriver:

  Åhhh, va bra prat det blev. Och på ett ärligt sätt men på ett barns nivå. Den typen av frågor är så svåra, du löste det ju toppen?

 11. Sofia skriver:

  Oj, jag är så imponerad över dig. Du är så fantastisk, en super bra mamma och en riktig barnrättskämpe. Jag beklagar så mycket det hemska du går igenom. Ingen är värd det. Tack för att du delar med dig du är bäst elanie ❤❤

 12. Ann skriver:

  Modigt. But i think you are pushing it kära du. Att din 4 åriga son får veta att din pappa har smekt dig i muttan där går gränsen liksom. Och att majoriteten tycker att det är okej. Skrämmande. Självklart ska man lära barnen stopp min kropp etc.

  Men oavsett så är bara tanken om att min 4 åriga son börja tänka i dom banorna med smek osv det är ju sexuellt. Han är ju ett litet barn!! Är det hälsosamt?? Och tänk om han själv börjar tänka sexuellt utan att du vet om det….??

  • Lisa skriver:

   Jag förstår inte riktigt kommentaren. Är det att pusha det för långt om man förklarar att det är okej att säga ifrån? Vi vet ju faktiskt inte exakt vad Matheo tolkar av ”stopp min kropp”. Jag tror snarare att det stärker Matheo i att säga ifrån om det skulle hända honom något liknande i framtiden. Det vet jag ju iofs inte eftersom jag inte kan spå i framtiden ?

   Håller iofs med dig om att det är hemskt att en fyraåring skulle tänka i banorna att bli smekt. Det jag kan komma på som är värre är att fyraåringen faktiskt skulle bli smekt.

   • mia skriver:

    Jag undrar vad en fyraåring är kapabel att förstå och hantera. Barn är så omedelbara så vi vuxna kan ju inte utgå från att han processar informationen som vi tror utan det kanske fungerar annorlunda i hans värld. Jag hade nog väntat med en utförlig förklaring utan snarare bara sagt att alla föräldrar är inte snälla och min pappa var dum. Jag skulle inte vilja att mina små syskonbarn i motsvarande ålder skulle behöva fundera på varför en pappa vill röra barns rumpor även om de inte själva förstår sexualitet vid den åldern.

   • Elaine Eksvärd skriver:

    Det skillnad på att uttrycka den åsikten och skriva ut vad min sk pappa gjorde mot mig. Hon sa MER än jag någonsin uttryckte i filmen. Jag gav inga detaljer jag svarade på en fråga Matheo ställde. Mår illa av Ann, blir förbannad

Lämna en kommentar