”Kvinnligt perspektiv”


Jag har varit dålig på att dela med mig av mina krönikor i GP den senaste tiden. Men den senaste vill jag verkligen dela. Det här är en artikel för er kvinnor att sprida som jobbar på en arbetsplats där er kompetens omskrivs som ”kvinnligt perspektiv” där genus saknar relevans.

Ni läser hela här!

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “”Kvinnligt perspektiv””


  1. Elinor skriver:

    Hög ingenkänningsfaktor! Mitt blivande yrke som sjöman innehåller ofta kommentarer av den karaktären, ja det kan vara i vardagen också men det blir mer påtagligt tycker jag när jag är ensam kvinna ute på någon båt och det diskuteras hej vilt om något. Det är framförallt de som är strax över 50 som kommenterar så men det smittar lätt av sig på yngre generarionerna. Nästa gång jag är ute på sjön ska jag definitivt testa att kommentera tillbaka om tillfälle ges 🙂

  2. Emma skriver:

    Hej! Jag var på din föreläsning i Göteborg där vi pratade om bl.a. det du skriver om. Vad kul att läsa om det i en krönika! Och så bra! Små saker som gör så stor skillnad i kulturen som finns bl.a. på mansdominerade arbetsplatser.
    Tack för en väldigt bra föreläsning, tror det var många som gick därifrån med en beslutsamhet att nu ändrar vi på denna mansdominerade värld av ”kvinnliga perspektiv”, sexistiska anspelningar och könsindelade uppgifter. För vår mentala dotter!
    Tack igen!

Lämna en kommentar