Det bästa och sämsta med att vara gravid


Bild 2017-02-16 kl. 22.48 #4

Det bästa med att vara gravid förutom att man har ett liv som växer i en och allt det där jadadada gudomliga osv. 

Den fina huden man får.

Det fantastiska håret man får.

BRÖSTEN!! Att de kommer tillbaka!

Att man känner sig jädra het när magen väl poppar ut och man uppenbart är gravid.

Folk blir så snälla och tillmötesgående

”Gravidursäkten” du kan ha till allt!

Maten får en ny gudomlig dimension, kan gråta av en tugga för att det är så gott.

Det sämsta med att vara gravid

Bild 2017-02-16 kl. 22.48 #5

Att man känner sig bakis i ungefär 13 veckor.

Man vilar/sover dessa veckor men är aldrig utvilad

Här kommer det allra värsta….

Att ha förbättrat luktsinne i kombo med gasig mage. Det är omänskligt när du ligger där på soffan och känner ”åh nej”.  Men så är man alldeles för slut och långsam för att resa sig från sina pruttar och fullkomligt dö och nästan bli deprimerad av de omänskliga odörer som lämnar en denna tid.

Att inte kunna nysa utan att kissa på sig.

Allt detta känns ovärdigt men tur att man känner sig het i övrigt med sina juicy boobs, fantastic hair och glowing skin. Stinky fart machine i en snygg förpackning helt enkelt, fifan.

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “Det bästa och sämsta med att vara gravid”


 1. Elin skriver:

  Haha! Skriver under på prick allt! Den där gasiga magen alltså, man känner sig som i vecka 30 ibland. Fifan som sagt.

 2. Maria skriver:

  Jag har en son och vill så gärna vara gravid igen. Älskade det! Vet dock inte om jag vill ha fler barn. Men gravid vill jag uppleva igen. Dilemma.

 3. Mia skriver:

  Grattis till den kommande bebisen!

  Apropå det där med att nysa och kissa på sig. Vill tipsa dig, om du inte redan känner till den, om att läsa lite på min namne, Mias blogg ”Bakingbabies” Hon kan allt om bäckenbottsträning, graviditeter, förlossningar, kissa på sig osv osv. Den hjälpte mig en hel del. Bra och informativ.

  Jadu, det där med att vara gravid. Jag tyckte om hjälpsamheten man mötte och det enorma fantastiska under att man bär ett nytt liv. I övrigt tycker jag inte alls om att vara gravid. Tex – man tränar och blir sämre för varje träningspass man går till. Man sväller upp och ser ut som 8 mån fastän man bara är i v 10 och har råkat äta middag (apropå gaser…), tröttheten – jösses. Nä, jag tyckte det var ganska jobbigt att vara gravid. Men ut kommer ju ett ljuvligt litet barn ändå =)

 4. nanda skriver:

  Du var med på Vem vet mest på kanal 2!!! DE visa en bild på dig och fråga vad du heter 😀

 5. Mia skriver:

  Den fina huden ”man” får- HAHAHA. Har aldrig haft så dålig hy som när jag varit gravid. Alltså riktig jäkla vuxenacne. Men det låter ju helt underbart att ha det på plussidan! Grattis till graviditeten.

  • Alexandra skriver:

   Samma här! Helt fruktansvärd hy med stora bölder och finnar i hela ansiktet, bröstet och ryggen. Fy farao. verkligen inget gravidglow för min del

  • Annika skriver:

   Japp, precis samma här. Stora svidande, kliande, vätskande bölder över hela ansiktet. Och så platt, livlöst, ”elektriskt” hår som ramar in månlandskapet. Mmmmm.

   Jag märkte knappt att jag gick upp 30 kg under båda mina graviditeter, för jag pallade inte kolla mig i spegeln och se skiten (= mitt fejs).

   Fan vad gött att få vara ett snyggt preggo!!!

 6. Em skriver:

  Stort stort grattis Elaine! När ni kämpade för att skapa Evelyn var jag och min man i samma sits. Efter 1,5 år lyckades vi tillslut (några månader efter er). Nu har jag också en 3:a i magen, oplanerad men så välkommen!! Ska bli roligt att följa dig under den här graviditeten också. Jag undrar en sak… Du skrev nyligen om ett gammalt inlägg där du ”inte tittade på magen, utan på dina växande biceps”. Om hur du skämdes över ditt dåvarande resonemang. Hur förhåller du dig till kroppen och magen den här gången? Kan du njuta mer av den växande magen nu? Hur tror du att du kommer att känna efter förlossningen, i relation till din kropp? Har perspektiven ändrats? All lycka till i din graviditet! Kram!

 7. Cecilia skriver:

  Stort grattis till er!
  Jag är höggravid nu (andra barnet) och jag känner inte igen mig haha. Sämre hy, foglossning från start då den förra aldrig gick över, ångest över hur osexig jag känner mig, har aldrig varit med om mer otrevliga människor den här gången som varken erbjuder plats på buss eller som för all del tränger sig före i matköer. Måste kissa stup i kvarten, halsbränna, gasig, ont..nä..mådde dock aldrig illa så det kan jag vara glad över då jag har kräkfobi. Men något glow..långt ifrån. Däremot är det helt fantastiskt ändå att det är ett litet liv där inne!

 8. Jennie skriver:

  Plus – en bebis på G (får inte bättre hår, hy och boobs.. ?)
  Minus – fruktansvärd halsbränna, huvudvärk, hunger som övergår i illamående Väldigt snabbt om jag inte äter, ont i ryggen, förstoppning osv osv. Löövely tid!

 9. Mikaela skriver:

  Men oj denna fina nyhet har jag missat ? Så roligt för er stort grattis och stort lycka till ❤️ Du är en otroligt grym tjej.

 10. Sofia skriver:

  Bästa – när bebisen började sparka, sån häftig känsla.
  Sämsta va helt klart alla tjockis”skämt”, inge kul alls då jag gick upp väldigt mycket och mådde otroligt dåligt över det. Och alla som tyckte det var helt okej att känna på magen!? Fattar inte den grejen, till och med människor jag aldrig träffat innan.

 11. Sofia skriver:

  Bästa: bebissparkar och att jag blev så morgonpigg och effektiv

  Sämsta: att jag gick upp 30 kg bägge gånger vilket resulterade i ont i knäna

 12. Maria skriver:

  Första graviditeten mådde jag konstant illa och kräktes från ca vecka 5 till 7:e månaden. Jag fick diagnosen hyperemesis gravidarum och blev 50% sjukskriven. En bra eller hyfsad månad hade jag innan jag fick havandeskapsförgiftning och blev inlagd direkt med ett akut kejsarsnitt som följd och därefter komplikationer… Sonen kom en månad för tidigt.

  Jag är nu höggravid igen (”oplanerad”) och fick hyperemesis gravidarum även denna gång men ett strå vassare så jag har varit sjukskriven från start och har både svårt att äta och dricka samt därmed gå upp i vikt. Se första tre månaderna var jag helt sängliggande och undrade hur jag skulle överleva. Nu är det lite tankar om att jag håller på att utveckla havandeskapsförgiftning igen.

  Under denna graviditet bearbetar jag även dödsångesten jag fick i samband med sonens förlossning…

  Så… der bästa är att känna livet i magen och att bebis mår bra men jag själv längtar efter att denna tid är förbi. Det har jag gjort sedan jag plussade. Jag längtar efter en dusch, mat, kaffe, promenader och att ha energi att vara med min familj samt nära och kära! Att jag och sonen ska bada i sommar och leka! All tid jag varit sängliggande ska kompenseras! <3

 13. n skriver:

  Fått reda på att jag inte kan få barn så nu väntar lång väntan på ivf. Önskar verkligen att jag hade kunnat vara med och skriva sådana listor♡

 14. Matilda skriver:

  Apropå att inte kunna nysa uta att kissa på sig:

  Jag jobbat på en icabutik och idag komet det tant och gubbe (75/83 år typ) och handlade. Gubben packade och tanten packade upp, när hon lasse upp fem paket ica basic trosskydd sa hon ”jajamensan, vill man hosta nysa och skratta, då behöver man dom här! Vänta du bara du kommer också dit en dag!” Sen skrattade gubben och tanten glatt och dom var så mysiga och öppna om att det är ett problem man INTE ska skämmas över.

 15. Ida skriver:

  Jag ligger utslagen med förvärkar i sängen som hållit på till och från några veckor. 7 dagar till BF med första!

  Bästa: Den bästa tiden var någonstans i mitten – mådde inte illa och hade energi. Ultraljuden var även fantastiska (är extremt intresserad av anatomi) och det går faktiskt att se ALLT!

  Sämsta: Illamåendet i början, halsbränna, magproblematik som kan uppstå eller bli värre, känslan i början att vid varje toalettbesök förvänta sig blod, hur lätt det är att bli beroende av nässpray, känslan av att urinblåsan är av en ärtas storlek, projektet ”hitta en skön sovposition”, ökade luktsinnet som även kan leda till ökade kräkreflexer, smärtan när bebis sparkar hårt på t.ex urinblåsan, etc.

  Låter som jag är världens mest negativa människa till listan att döma, men tyvärr har större delen av min graviditet inneburit ökad mag- och tarmproblematik, blodtrycksfall etc. Det är dock ändå helt fantastiskt hur vår kropp kan skapa och bära en liten människa. Har haft svårt att greppa riktigt vad som ska hända. Först nu de senaste kanske två veckorna jag börjat känna förväntan och glädje fullt ut.

 16. Isabel skriver:

  Gravid i v 31 med nr 4 på 4 år.

  Bästa – Att få ett barn. Att få fundera på ett namn till barnet. Att känna bebisen sparka regelbundet. Att få plus på stickan och bli lycklig. Att få vara med om en förlossning till, älskar det.

  Sämsta – Att kräkas de första 20 veckorna. Vara konstant trött och känna sig som en dålig mamma åt de barn man redan har. Ångesten över ultraljuden, håller andan varje gång innan hela ultraljudet är klart. Foglossning a la grande de sista 15 veckorna. Att inte veta om barnet kommer överleva graviditeten förrän det är fött (vårt första barn dog i samband med förlossningen).

 17. Sara skriver:

  Att man känner sig bakis är så jävla sant! Jag är gravid i vecka 8 och jag känner mig fan sjuk och inte gravid! Trött, ingen energi, ont i huvudet, slö mm. Galet jobbigt! Vill bara bli normal igen ha ha.

Lämna en kommentar