Tusen tack


Jag blir så glad över era lyckönskningar. Tänk att jag skulle få bli trebarnsmamma, jag känner mig så lyckligt lottad. Benny var inte planerad även om jag gärna ville bli gravid. Gustav blev riktigt chockad, det blev han ju inte med Matheo eller Evelyn eftersom de var planerade. Jag vet att han ogillar överraskningar så man kan säga att jag skrattade nervöst ganska länge innan jag vågade säga något. 

Jag: Gustav, vi är gravida.

Gustav stora ögon: VA?!

Jag: Mmm..

Gustav: Men hur gick det till?! När då!

Jag ler: Jag tror det var när vi låg.

Gustav: Jag gillar inte överaskningar.

Jag börjar skratta: Jag vet baby.

Gustav: Jag kan inte prata om det här nu.

Jag nickar förstående: Ska vi lägga locket på ett tag då.

Gustav med stirrig blick: Ja.

Det blir tyst en stund.

Jag: Men när magen börjar växa, kan vi prata då?

Gustav i chock: Vi får se.

Jag kväver ett skratt, ler och klappar Gustav tröstande på armen. 

Vi pratade inte om det på åtta veckor. Jag hade min app och ruvade i hemlighet. Det är ju vår tredje så jag led inte av att Gustav behövde ta sin chock i sin takt. Det var på första ultraljudet som Gustavs glädje syntes för första gången. Jag var glad från början men hans kom ikapp och med besked. Gustav tror att det är en pojke, Matheo tror att det är en flicka. Mig kvittar det men det vore kul om detta barn fick några av mina brasilianska gener denna gång. Både Evelyn och Matheo är mina blondies och folk misstar mig för att vara nanny när vi är utomlands. En brun bebis kanske?

Bloggvännerna har ordet

71 svar till “Tusen tack”


 1. Charlotta skriver:

  Fniss! Menar du att han behövde åtta veckor för att landa efter chocken? Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om dig som inte hade någon att dela den första tiden med, men skönt att du visste vad du hade att vänta dig och inte tyckte det var jobbigt. Du får väl börja förbereda honom direkt efter förlossningen att det kanske dyker upp en fyra. 😀

 2. I skriver:

  Kassa preventivmedel?

  • Anonym skriver:

   Bitterfitta?

   • Elaine Eksvärd skriver:

    Haha, älskar när jag slipper och andra går bananas åt mig❤Anonym❤

   • Ger skriver:

    Vad är problemet med frågan? Uppbarligen blev ju han chockad så då borde preventivmedlet inte funkat? Vore ju bra att veta för andra vilket det var som inte funkade? I varje fall för oss som till skillnad från dig får ligga.

    • Kattis skriver:

     Haha men? På vilket sätt, och varför, skulle det vara intressant vilket preventivmedel som eventuellt inte funkat just för Elaine? Finns inga preventivmedel som är 100%, bara för att något funkar eller inte funkar Elaine så betyder det ingenting för dig och din situation.

    • Charlotta skriver:

     Instämmer med Kattis, och är det inte ganska uppenbart att Elaine får ligga?

 3. Elin skriver:

  Grattis ❤❤❤

 4. Ingela skriver:

  Stort grattis och välkommen till trebarnsföräldrarnas vardagsstrategi som går från punktmarkering till zonförsvar ?. Det är så häftigt, superglad för er skull och nu balanserar jag för om jag ska vinkla inlägget på något vis men sanningen är att det kan vara bitvis tungt med tre men det betalar sig alltid i kärleksvaluta ❤❤❤

 5. Frida skriver:

  Först och främst GRATTIS!! Gud va kul för er!

  Sen en lite längre fråga/fundering som jag förstår om du inte svarar på men gör ett försök ändå ?

  Min fråga är egentligen hur du tänker i en sån situation där dina och din mans behov skiljer sig åt? Jag tycker det är oändligt beundransvärt att du kan ge honom den space han behöver även fast du (och här gör jag ett antagande för det är inget du själv skrivit) hellre hade velat prata en massa om det. Det är verkligen något jag själv strävar efter, att bli bättre på att inte alltid ta mina egna preferenser som de ”rätta”, utan att kunna vara till 100% förstående för att vi alla har olika preferenser. Min spontana reaktion hade liksom varit att det är rätt att vilja prata om det och fel att inte vilja det och att han därför måste prata om det. Men när jag tar ett steg tillbaka inser jag ju att det inte finns rätt och fel med sådana här saker utan bara olika preferenser! Hade varit jätte intressant att höra dina tankar och hur du gör för att inte hamna i att tvinga på egna preferenser i en relation.

  Haha kanske inte helt lätt att förstå vad jag menar… men men. Och vill också förtydliga att det finns noll kritik någonstans utan en uppriktig beundran och vilja att kunna blir mer sån själv!

  Tack för bästa bloggen 🙂

  • Emma skriver:

   Vad intressant fråga! Den gäller ju i många olika situationer, hur ska man tänka/agera när det rätta för mig inte är samma rätta för någon annan? Kompromiss? Diskussion?

  • Sofia skriver:

   Håller med – intressant fråga och säkert fler som varit i den sitsen!

  • Anna skriver:

   Frida! Skönt att höra att det är fler som jag. Blev alldeles svetttig när jag läste om Elaines (beundransvärda) förmåga att ge sin man utrymme. Jag hade kreverat i praaaatbehov och behov av bekräftelse. Jag har precis som du tyckt att det ”rätta” är att prata och det gör vi hellre förr än senare enligt mig. Efter ett större bråk bokade jag faktiskt familjerådgivning där terpeuten tog hänsyn till mitt behov att att få veta när vi ska prata och min sambos behov av tid att smälta. Rekommenderas!

   • Hr skriver:

    Varför så stort bekräftelsebehov?

    • Frida skriver:

     Hahaha Hr 🙂 Varför så stort behov av att va otrevlig…?

     • Lw skriver:

      Vad intressant att du tolkade kommentaren som otrevlig. Jag tolkade den (frågan om bekräftelsebehov) som en helt neutral fråga utan värderingar. Finns ju inga smileys eller något annat som styrker o vilken ”ton” meningen skrevs.

      Många tolkar tyvärr kommentarer som är skrivna på ett kort och koncist sätt som nedvärderande/spydiga/dryga/otrevliga.

     • Hanna skriver:

      Lw: För att Hr antog direkt att Frida har ett stort bekräftelse behov? Att allt det hon undrade över endast grundade sig i hennes bekräftelsebehov. Vilken jag hade känt hade förminskat mig som människa. Så jo den kommentaren var otrevlig.

    • E skriver:

     Men srsly – hur kan du tro att den frågan är neutral. ”Bekräftelsebehov” är ett laddat ord och du uttrycker att människan har det. Känn efter hur följande upplevs och läses just för dig:

     – Varför så empatistörd?

     • Matilda skriver:

      Men SNÄLLA nån, Anna skriver uttryckligen i sin kommentar att hon har ett behov av bekräftelse.

      behov av bekräftelse = bekräftelsebehov

      Man kan lägga vilken värdering man vill i det ordet men Anna skrev det faktiskt själv.

 6. Jenny skriver:

  Grattis!
  Vad underbart! Gissade det men ville inte spekulera innan du själv valde att berätta.

 7. Ulrika skriver:

  ”pratar inte om det på 8 veckor”…?!!

 8. Sandra W skriver:

  Stort grattis!! Vad roligt!
  Vi fick vår trea i november och han var inte heller riktigt planerad men när han kom så kändes det verkligen som vår familj blev ännu mer komplett. De äldre pojkarna (3,5 och 5 år) avgudar honom och man själv kan luta sig tillbaka på den erfarenhet man har som förälder och bara njuta ❤ Hittills känns det som ingen skillnad mellan två och tre barn utan allt bara flyter på – så underbart!

 9. melissa skriver:

  stort grattis Elaine!!

 10. Wow Elaine. Stort grattis till er! <3 Tänk så det kan gå 😉
  Tusen kramar och massa lycka till under graviditeten!

 11. Vera skriver:

  Å vad mysigt grattis!!!
  Jag är gravid med #2 nu. Så himla häftigt. Och vad cool du är som bara lät honom vara där i 8v och ruvade på 🙂
  Kram!

 12. Ruffie-Lina skriver:

  Men GRATTIS!!!! ❤❤❤Åh haha jag hade som vaaaanligt inte en aning, är så himla dålig på att förutspå såna här saker utifrån små hintar här och där ? så kul och så glad för din skull! Själv dömmer jag om en trea inom inte alls för lång framtid och att min familj kommer kännas komplett då ❤ barn är livets gåva, finns inget bättre. Ska bli kul att få följa dig under graviditeten, igen!

  • Ute skriver:

   Livet gåva för dig kanske, inte för alla.

   • Ruffie-Lina skriver:

    Nej, det har jag inte sagt heller. Men ja, i mitt liv är det verkligen så. Tråkigt att du måste dra ner tonen på min kommentar, som dessutom var menad till Elaine (som vi vet mycket väl både brinner för utsatta barn och har längtat mycket efter privat).

 13. Ewa skriver:

  Min man skulle också bli chockad om jag sade ”vi är gravida”. Vaddå, Du och syrran samtidigt?
  Hurusom biologiskt omöjligt, grattis! Vänta barn kan män också göra, #tackochlovförskillnadenmellanmänochkvinnor

 14. lillajag skriver:

  Åh, vilka underbara nyheter! Stort grattis till hela familjen <3 <3 <3 <3 <3

 15. Sofia skriver:

  Tur att du visste att Gustav kunde reagera så annars hade man ju kunnat bli ledsen och beundransvärt av dig att kunna ge honom tid och utrymme.
  Sen undrar jag om du har lust att skriva om hur man bestämmer sig för barn nr 2 och sen nr 3?
  Jag har en dotter på snart 2,5år och jag & min man har så svårt att bestämma oss om/när/kan vi skaffa barn nr 2. Skulle vara intressant att läsa en annan persons frågeställning kring det och vad man kan göra för att underlätta beslutet.
  Grattis igen! <3

  • J | Noees och Amandus studietokiga mamma skriver:

   Man gör det när det känns rätt? Varför måste man planera för? Jag tänker att barn är ett resultat på kanske främst en kärlekshandling och att man verkligen trivs ihop och i sin livssituation. Mer komplicerat än så behöver väl livet inte vara? 🙂 sen tar det ju nästan ett år att producera dom om det går på första försöken så det är ju inte direkt som att beställa online. Tvivlar på att Elaine kan veta när det känns rätt för er utifrån er livssituation på ett par rader faktiskt. Det kan ju eg bara ni veta – om ni är riktigt sugna på ett barn till och livet känns toppen i övrigt.

 16. Hanna skriver:

  Grattis, vad kul för er!
  Väntar vår oplanerade trea och chocken har väl börjat lägga sig nu i vecka 14.
  Min man fattade nog inte heller på riktigt förrän efter kubbet. Haha, kanske inte jag heller. Känns så himla overkligt!
  Minns att jag var på en föreläsning med dig när du hade Evy i magen. Samtidigt hade jag min tvåa i magen 🙂 Kul att följas åt igen trots att vi inte känner varandra.

 17. Jenny skriver:

  Men åh! Grattis!! Känner mig också helt överväldigad över vår trea som kommer om drygt två månader. Vår är dessutom lite av en sladdis vilket ger det hela en extra dimension – att få vara fyra som delar glädje och förväntan denna gång. Lycka till Elaine, hoppas vi får följa din resa!

 18. Angélique skriver:

  Gud vad roligt att få läsa! Stort grattis till er tre!Nu ploppar lite nostalgie hos mig och jag önskade mig att få uppleva det igen… Gud vad roligt för er, j’en pleure de joie ! Bises! <3 <3

 19. Sandra skriver:

  Vilken härlig nyhet! Stort grattis! Hoppas på att du hänger kvar lite längre nu på bloggen och på Mama ?❤

 20. Åsa skriver:

  Stort Bamsegrattis!?

 21. Malin skriver:

  Guuuud vilken lättnad jag kände när jag läste att din man behövde smälta nyheten och att ni la locket på i 8 veckor! Vi fick reda på i måndags att vi är gravida med mitt första (hans tredje) barn och även om detta kom typ 2 år tidigare än vi planerat förväntade jag mig nog ändå en lite mer positiv reaktion av min sambo än vad jag fick! Grät typ hela natten ?? Men alla behöver ju olika tid på sig för att ta in oväntade saker, framförallt män och graviditeter kan jag tänka mig haha. Alltid blir bra i slutändan! Stort grattis till er ?

 22. Karin skriver:

  Åååå grattis Elaine!! Jag har följt dig lääääänge, är nog av av dina trognaste läsare ? Känner mer och mer hur lik du är Michelle Obama; du har mycket fint i ditt liv men du fortsätter ger! Vi träffades ungefär för ett år sedan på Helsingborg på Campus i en hiss när du skulle hålla en föreläsning. Det var ett fint kort möte, jag diggar dig stenhårt!!!! Hoppas vi stöter ihop mer i framtiden!

 23. Carro skriver:

  Haha! ”Tror det var när vi låg” ???

 24. Diana skriver:

  haha jag älskar ert sett att vara med varandra, så öppna, ärliga och helt underbara. Är så glad för er skull, även om det inte var planerat, så vet jag att du velat ha fler barn så länge. Vilken gåva att få en nu. <3

 25. Emma skriver:

  Stort grattis! Nyfiken fråga, de träningsvideos du lagt upp på instagram (tex dips), är de gamla? Det sa liksom swoosch så var magen där!

 26. S. skriver:

  Först: Woooohaaaaawaaaow, GRATTIS Elaine och Gustav! Är lite förvånad över hur glad jag blir för någon jag inte känner, men på riktigt – är så glad för er skull! ❤

  Sedan: Fan vilka näbbiga och syrliga kommentarer som letat sig in bland bloggkompisarna? Vafalls!? Är det ett och samma troll eller någon slags kollektiv bitter-maffia som råkat få en pinne upp i rumpan och inte vet hur man beter sig bland folk? Tröttsamt.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Jag tror det är samma som byter namn, oftast tvåstavigt. Ska blocka för de är så onödiga.

   • Thea skriver:

    Ja rensa ut alla oliktänkande. Vi gillar inte olika!

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Det är ju bara en jag rensar ut ”Thea” och det är dig. Har ditt ip-nummer och du är både Sa, 1, Hr, Ger, Ute, Itei, I, Hen, Fe, Lo. Du är det minst sysselsatta troll jag haft tror jag eftersom du har så mycket tid att byta namn.

     • ''Thea'' skriver:

      Be my guest. :o)

     • Elaine Eksvärd skriver:

      Så trist för du kunde komma med intressanta berättelser som den om ditt ex som hux flux blev gravid med en annan. Varför håller du dig inte där istället för att trolla loss? Varför inte ett namn? Varför reta dig på småsaker när du kan dela med dig av dina tankar, erfarenheter och kunskap? Har sett dig byta namn länge men låtit dig hållas i hopp om de där bra kommentarerna som kommer allt sällan. Kvinnor som är fågelskrämmor för dig osv. Sjukt kul läsning. Nu har du tappat humorn något.

     • Hanna skriver:

      Hahah ändå KUL att den tvåstaviga tror att ”ja men om jag byter namn varje gång så ser det ut som det är fler som är lika jävla bitter som jag och då kommer jag kunna nå ut”. Ändå en kul sysselsättning!!!

     • ''Thea'' skriver:

      1.) Det var inte ett ex per definition
      2.) Kommer inte ihåg detaljerna i fågelskrämmakommentaren nu, får skylla på temporär demens
      3.) Trolla för den ena är något annat för någon annan. Sjukt kul att ställa raka frågor till navelskådande personer (oftast ej dig som du kanske märkt) utan självdistans som ser varje fråga som ett påhopp. Banalt måhända, men alla gillar vi olika…eller inte..eller hur det nu var.
      4.) Humorn försvinner i samma takt som mängden navelskådande, ja-sägande ”powerpersoner” utan självdistans som tar allt relativt de själva på för stort allvar ökar till sällan skådad mängd
      5.) Ibland, dock alltmer sällan, har jag sett tendenser till att du gillar olika, men humorn försvinner när det olika blir trängre än ett delat studentrum på Söder och de enda med nyckel dit är ”powerpersoner” och människor som tycker oliktänkande är a) avundsjuka eller b) bittra.

      Tudeloo!

     • Hanna skriver:

      hahahahahh, HERRE.GUD. Hör du dig själv?????? Det måste ju vara så jääävla tråkigt att leva ett liv som bitter som konstant klankar ner på andra för att de är POSITIVA och glada? Ja-sägande powerperson my ass. Du är en nej-sägande bitterfitta. Vem vinner där egentligen.

 27. Happy skriver:

  Bästa Elaine!

  Vilka underbara nyheter och ännu ett spännande år! Njut av all lycka och stunder ni har. Värdefulla minnen! Så glad för er skull.

  Lycka till med hussökandet!

  Kram

 28. Skolkurator skriver:

  Stort Grattis från mig och Calle (Glosboken.se)! Välkomna in i trebarns gänget ?

 29. Anna skriver:

  Grattis, vad roligt!!!

 30. Anna skriver:

  http://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-lillangen-nacka-kommun-lavalvagen-1-10910179

  Grattis! Kan detta hus vara något för er?! Mysigt område med både villor, lägenheter och nära till kommunikationerna. Hade själv köpt det om vi inte bodde i bästa huset redan ?

 31. Anna skriver:

  http://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-lillangen-nacka-kommun-lavalvagen-1-10910179

  Grattis! Kan detta vara något för er?! Mysigt område med nära till kommunikationer.

 32. Iman skriver:

  Stort grattis till dig och din familj!
  Vilken lycka♡

 33. Evelina skriver:

  anade det 🙂 STORT GRATTIS!!! <3

 34. Hanna skriver:

  Åh, stort grattis!

 35. Joanna skriver:

  Stort grattis! Väntar min första i augusti. Fantastiskt roligt att få följa dig med trean samtidigt. Jag har läst din blogg i många år.

 36. Märta skriver:

  Grattis Elaine! Vilken härlig hemlighet att ruva på, jag är riktigt avundsjuk??

 37. Lisa skriver:

  Haha, åh vad fint! Ni verkar så bra på att ge varandra space ❤️

 38. Ingela skriver:

  Skrattar högt när jag läser. Stort grattis!

Lämna en kommentar