En tredje är i ugnen


Vi berättade för Matheo häromdagen, Evelyn känns för liten för att förstå än. Men vi sa att han skulle bli storebror igen.

Matheo blir jätteglad: Det är helt otroligt!

Jag: Vad tror du att det blir?

Matheo: En flicka.

Jag: Vad tycker du hon ska heta?

Matheo: Benny Brun. Med sitt överläppsfjun.

Så var arbetsnamnet fixat även denna gång ”Benny”. Matheo hette ”knodden” under bakning och Evelyn ”Maggan”.

Nu hoppas vi bara att allt är bra med lillen. Det är inte alls samma lugn som första graviditeten då man bara tar allt för givet. Men ultraljuden såg bra ut hen bröstade upp sig mycket och verkade pigg. 

Bloggvännerna har ordet

107 svar till “En tredje är i ugnen”


 1. Sandra skriver:

  Åhh vad roligt! Stort grattis till hela familjen ?

 2. Cecilia skriver:

  STORT GRATTIS! vad kul!❤️

 3. Louise skriver:

  Grattis!!❤

 4. Ava skriver:

  Åh vad roligt! Stort grattis till hela familjen! ❤

 5. Jonna skriver:

  Ha! I knew it! ? Stort grattis!

 6. Sara skriver:

  Grattis!!! 🙂

 7. Kattis skriver:

  Grattis!!!!! Allt faller på plats nu varför det svängt om hus, och art du mått lite dåligt. SÅ roligt!!
  Jag får min första nästa vecka :))

 8. Johanna skriver:

  Stort grattis! Vad roligt för er ❤

 9. Sofia skriver:

  Grattis ❤

 10. Magdalena skriver:

  ÅÅååå!!! Grattis!!!! Superroligt!! ???

 11. Ida-Maria skriver:

  Grattis❤

 12. Mela skriver:

  Grattis käraste Elaine. Och grattis Gustav, Matheo och Evelyn.
  Jag är sådär glad som om du vore en vän. Jag läser inte många bloggar;din, katrinz, ebba von sydow, isabellas. 3/4 gravida 🙂 själv försöker vi få till en första i snart 2 år och hoppas att det smittar av sig från er :))

 13. Linnea skriver:

  Stort Grattis! Vad kul!

 14. Tilde skriver:

  Åh vad kul, grattis! ?✨

 15. Sofia skriver:

  Stort Grattis till hela familjen!

 16. Lina skriver:

  Grattis!!! <3

  Känner man sig lite dum, som varnade om utrbändhetssingnalerna!
  Finns ju en helt annan förklaring till trötthet och viktuppgång ju!

  Hoppas allt går bra, och ta hand om er!

  Spännande att få följa din gravidresa en tredje gång!

 17. Mirjam skriver:

  Grattis till hela familjen

 18. Myrtillus skriver:

  Vad kul! Grattis!

 19. Marlene skriver:

  Grattis! Jag fick min trea i somras och min äldsta är lika gammal som Matheo. Det är så mysigt och jobbigt och roligt och förvirrande och fantastiskt på samma gång ❤ Hjärtat växer med varje barn. Lycka till❤

 20. Maria skriver:

  Åh vilka härliga nyheter! Stort grattis till hela familjen!

 21. Johanna skriver:

  Hej. Så roligt 🙂 grattis till er!!!

 22. Apolonia skriver:

  Tillykke Elaine !!!!!! Skønt !

 23. Emelie skriver:

  Stort grattis till er!

 24. Melli skriver:

  Grattis! ❣️

 25. Johanna skriver:

  Grattis! Tur det var rätt, att det var läge att gratta och inte säga ”krya på dig” sist. Så otroligt underbart, grattis! Hur stor åldersskillnad blir det mellan barnen? 🙂

 26. Charlotta skriver:

  Vad roligt att det är så det är, jättemycket grattis till hela familjen! Då passar det ju himla bra att du är tillbaka på mama igen, massor med lyckönskningar till dig och Benny. (Fast jag tror det är en liten tjej till. 😉 )

 27. Hope skriver:

  Hurrraaaa va roligt, grattis till hela familjen! 🙂

 28. Malin skriver:

  Åh så fantastiskt! Stort stort grattis vackra du! Förklarar varför du varit lite upp o ner emellanåt den senaste tiden! Grattis igen!!

 29. Karin skriver:

  Grattis! ❤️
  Önskar en som försökt få till ett syskon i snart tre år!

 30. Therese skriver:

  Grattis. Va kul…då förstår jag att ni letar hus o vill boa. Väntar nr3 själv och vill göra om allt hemma. När är det planerat?

 31. Trygga Räkan skriver:

  GRATTIS! Åh vad roligt.

 32. Jenny skriver:

  Åh vad härligt! Grattis!!!!!

 33. Madeleine skriver:

  Grattis till er alla! ?

 34. Triin skriver:

  Grattis Elaine! Vad glad jag blev när jag kom in på din blog idag! Du är så duktig på så många sätt och att du ska bli mama för tre är helt underbar!

 35. Katta skriver:

  åh men vad kul !! Jag dör, vad glad jag blir för er skull. <3 Jag vet ju hur gärna du vill ha. GRATTIS <3

 36. Caja skriver:

  Stort grattis!!

 37. Emma skriver:

  Åh!! Grattis 🙂 Vad härligt med babylycka! Kram till er <3

 38. Isabelle skriver:

  Grattis fina fina Elaine du är helt fantastisk o förtjänar all världens lycka!!!

 39. Johanna skriver:

  Stort grattis!! 🙂

 40. Laura skriver:

  Grattis!❤

 41. Jennifer skriver:

  Åh! Har läst din blogg regelbundet sen du var gravid med Evelyn men aldrig kommenterat förrens nu, GRATTIS! ❤

 42. Nathalie skriver:

  Åh, stort GRATTIS Elaine!! Vad roligt <3

 43. Josefin skriver:

  Grattis! Vad spännande!

 44. Isabel skriver:

  Grattis! <3

 45. Diana skriver:

  Graaaaattis !! ????????

 46. Becca skriver:

  Ett stort Grattis till er alla! Såg dig i går och fick ett stort leende när jag såg att du var gravid (var 100% säker på det) Så längtade tills du skulle berätta det här så man kan säga Grattis! 🙂

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Haha, vad kul! Vart såg du mig?

   • Becca skriver:

    Du var utanför eran lägenhet, då min bästa vän bor i ett hus i närheten. Så brukar se dig lite då och då men har aldrig vågat gå fram, för vill att du inte ska behöva bli det när du nästan är hemma. Men om jag ser dig någon gång i stan och inte är nära ditt hem då kommer jag fram och säger hej! 🙂 Kram

 47. Inga skriver:

  Grattis till hela familjen 😀 jag tror det är en liten grabb i magen <3 lycka till! Kram

 48. Johanna skriver:

  Ååhhhh grattis!!! Jag vet så många som ska ha barn i år, jag som tyckte 2016 när jag fick barn var ett babyboom-år! Nu vill jag också vara gravid igen, haha! Hoppas du mår bra. 🙂 Gud vad ballt!!

 49. Janette skriver:

  Stort grattis! 🙂

 50. Li skriver:

  STORT GRATTIS SNYGGING och hela din fina familj! <3

 51. Marie skriver:

  Grattis!

 52. Tea skriver:

  Åh vad roligt! Grattis❤️ Väntar mitt andra i september och är bra mycket mer nervös än sist!

 53. Emmeli skriver:

  Grattis!❤

 54. Ninni skriver:

  Grattis min lilla sopertopp! Så otroligt roligt att du har ett litet påskägg som ska öppnas i vår. Lev lugnt och ta hand om er alla. Kram

 55. Maja skriver:

  Stort stort grattis kära ni! Vad lyckliga jag blir! Väntar själv min 2:à och försöker ta mig igenom ett helvete av kräkningar och illamående.. längtar till nästa vecka då vi når magiska vecka 12 och allt känns lite säkrare! Pussar till er alla

 56. Magda skriver:

  Detta har jag gissat ett tag! Stort grattis till er alla. Håller tummarna att allt ska gå bra. ❤ Har själv en knodd i magen.

  Kram

 57. Jenny skriver:

  Massor av grattiskramar till hela familjen ?????

 58. A skriver:

  Grattis Elaine! Glad för er skull

  Fick i dagarna reda på att jag är gravid med en oplanerad nr 3 och vet inte än hur jag känner för detta. Skulle vi behålla kommer vi ha 3 barn på 2,5 år. Har varit så inställd på en trea innan och när beskedet kom vet jag inte hur jag känner (vi har varit försiktiga men ändå har den hittat dit)… vet inte vad jag ville med denna kommentaren. Men kände mig glad i hjärtat över din nyhet och tänkte kanske det hade varit mysigt ändå med en nr 3… bara vi orkar…

  Grattis igen!

  • F skriver:

   Fattar precis! Jag blev gravid med bebis nr 3 när vi preciiiiiis hade flyttat från en tvåa till en fyra och äntligen skulle få lite större. Min sambo var pappaledig och när han gick tillbaka till jobbet skulle jag börja plugga komvux.

   Det blev till slut abort och ingen bebis nr 3. Nu är jag på termin 6 av 7 på socionomprogrammet och är hur nöjd som helst med mitt beslut. Hade säkert varit nöjd med bebis nr 3 oxå iof. Men ibland kommer ju livet i vägen. Vi hade oxå nr 1 och 2 tätt..

 59. Anna skriver:

  Stort grattis! Underbart! Började läsa bloggen när du var gravid med Matheo men har nog aldrig kommenterat. Du inspirerar och ger energi <3!

 60. Sofie skriver:

  Åh så himla underbart!! Stoooort stoort grattis till er alla!!!! =)

 61. Ess skriver:

  <3<3<3grattis<3<3<3

 62. Elin skriver:

  Åh stort grattis!! ❤ började följa dig mer regelbundet när du väntade Evelyn för jag var gravid samtidigt (min son föddes i juli) o nu blir det samma sak igen för nr 2 kommer i september! ? All kärlek till Er!

 63. A way of living skriver:

  ❤❤❤ GRATTIS, vad underbart!!!

 64. Lina skriver:

  Åh! Älskar smeknamnet Benny Brun!

 65. Ida skriver:

  Så roligt!! Stort grattis till er ❤
  (Fick en tår i ögat fast jag inte ens känner er)

 66. Annika skriver:

  Åh så roligt!!! Stort grattis till hela familjen!

 67. Lindha skriver:

  Stort grattis!!
  Jag förstod att du var gravid efter förra inlägget då du gömde magen snyggt bakom tulpanerna 😉

 68. Anne skriver:

  Men Grattis vad roligt!
  ???

 69. F skriver:

  Åh grattis – så roligt!!! Vi kommer tyvärr aldrig få en trea – det funkar inte för vår äldsta som är en überkänslig HSP. Att få lillesyskonet till hen höll på att ta kål på hela familjen och det skulle vara för svårt för hen (och följaktligen även för oss föräldrar och andra syskonet) att få ytterligare ett syskon. Lite ledsamt såklart men vi har ju våra två älsklingar redan så vi fokuserar på det istället för det som inte blev! Lots of love!

 70. Anna skriver:

  Åh vad roligt? Stort Grattis!

 71. Alexandra skriver:

  Men åh vad underbart!!! Grattis!!❤❤??

 72. Jennifer skriver:

  Åh, stort grattis till hela familjen! Vad glad jag blir för er skull!

 73. Hmm skriver:

  Skrevr grattis igen för att kunna läa det senaste kommenterna.

  Grattis!

  Mama fixa till så att man kan läsa alla kommentarer. Hos Cissi kan man bara läsa de gamla och inte de nya hos Elaine enbart de gamla men inte de nya när det blir för många kommentarer ifall man inte skriver en kommentarer till. Hos Cissi går det inte att komma åt dem alls. 🙁

 74. Alexandra skriver:

  Gött och grattis kära du!!

 75. Rebecka skriver:

  Hurra vad kul! Precis vad jag hoppades på när jag läst förra inlägget. Grattis! När är BF?

 76. F skriver:

  Gud va kul!!! Stort grattis!

 77. Fia skriver:

  Men va kul!!!

  Jag födde mitt första barn en vecka efter Matheo, fick mitt ändra barn ett halv år innan dig – så jag har följt dig och känns igen mig i ditt småbarnsliv. Men nu har jag bestämt mig, efter många turer fram och tillbaka, att det bara blir två barn. Så jag ser verkligen fram emot att få följa DIG i en tredje graviditet ?

 78. Cherie skriver:

  Vad roligt! Stort grattis! 🙂

 79. Emely skriver:

  Stort grattis fina Elaine!?

 80. Rita skriver:

  Grattis fina Elaine
  Hälsa familjen

 81. Maria skriver:

  Gud vad roligt! Full rulle snart gos er 🙂

 82. Emilia skriver:

  Ååh så mysigt, Grattis ?
  Är själv gravid i vecka 9, vår första. Ska bli så roligt att följa din graviditet o samtidigt hoppas att vår går bra. ?

 83. Sara skriver:

  Hurra! Grattis! Bäbisar är bäst!

 84. Emma skriver:

  Vilken lycka! Stort grattis till hela familjen ❤

 85. Ida skriver:

  Stort grattis!! ?

 86. Carro skriver:

  Stort GRATTIS, fina du – självklart till hela familjen! Vad spännande det ska bli att följa ❤ Hurra för 3-an!!! ????

 87. Karin skriver:

  Stort grattis! ? Lycka till ?

 88. Tess skriver:

  Grattis!!
  Jag är också gravid med min tredje, och jag var helt säker på att det inte skulle bli några fler barn men sambon ville så gärna ha en till så jag lät mig övertalas Hehe ? Dessutom är min syster och svägerska också gravida och vi alla är i v.7 v.11 och v.13 så det känns jätteskoj!
  När är Benny beräknad?
  kram och grattis igen!

 89. Bamse skriver:

  Åh, kan du inte skriva lite om vilken vecka du är i osv? Jag själv blir tvåbarnsmamma i Maj och när man är gravid – vill man läsa bloggar om folk som är gravida 😀
  Håller med dig om lugnet man hade med nr 1 – jag är galet stissig denna gång 🙂

 90. Emma Å skriver:

  Jättestort grattis till hela familjen!

 91. Carro skriver:

  <3 <3 <3

 92. Ana skriver:

  Grattis! Måste ju fråga om det faktiskt var en ultraljudsbild på denna bebisen vi såg i hyllan i ett inlägg för ett tag sen, finn ett fel osv?

 93. Iman skriver:

  Stort grattis till dig och din familj !
  Vilken lycka♡

 94. Elin skriver:

  Stort grattis!!

 95. Sofia skriver:

  Det är ju fantastiskt, stort grattis!

 96. Anette skriver:

  Grattis!!

 97. Maggan skriver:

  Stort grattis 🙂

 98. Linn skriver:

  Så kul, stort grattis! Är själv i vecka 33 nu. Ska bli intressant att få följa din resa☺️

 99. Här ligger man lite back i bloggläsandet och möts av denna glädjande nyhet: supderduperstort grattis till dig och hela familjen! 😀

 100. Jessie skriver:

  Åh, vad roligt! Stort grattis! 😀

Lämna en kommentar