Det här med att simma med familjen


dsc07200

Det är Sveriges störst öppet-vatten evenemang för hela familjen. Det pågår under nio dagar med tävlingar och motionslopp för alla varelser, även oss badkrukor i familjen Eksvärd. Jag behöver ha det varmt om jag ska simma, då bangar jag inte. 🙂 Lopptiderna är korta så barnen hinner inte tröttna. Men jag måste säga att det här ser himla härligt ut!

Visste ni förresten att simning som träningsform är nog den mest skonsamma du kan få och den skänker trygghet. Kanske är för att vi plaskade i vatten våra första nio månader i livmodern. Jag tror jag ska ta med familjen till simhallen när vi är hemma igen. Matheo är så besviken att poolen i Spanien inte är uppvärmd.

Läs mer HÄR.

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Det här med att simma med familjen”


 1. Madeleine skriver:

  Hmm undrar då hur jag hade det i min mammas livmoder när jag har vattenfobi ??

 2. Ewa skriver:

  Jag skall ha minst 25 grader i vattnet och varmare i luften om jag skall bada (kan ha med underhudsfettet att göra). Därför badar jag aldrig i Sverige, vill man ha det varmt tror jag inte att Vansbrosimningen passar. Men visst är simning en skonsam träningsform, skapar man dessutom gemenskap i familjen är det såklart en bonus.

 3. emma skriver:

  Är född och uppvuxen i Vansbro och kan säga att jag själv aldrig simmat pga KALLT! Nu för tiden får man dock använda våtdräkt, vilket underlättar när det är 16 grader plus men det är typ några tusen simmare så var beredd på en fot i ansiktet, motströms sista biten och becksvart älvvatten 🙂 Nåväl, det är en fin folkfest också, speciellt för den sportige, sen finns det andra trevliga ställen i Dalarna att besöka när ni ändå är där såsom Zorn- och Carl Larsson gården, bra loppisar och vacker natur. Leksand sommarland har uppvärmda pooler har jag hört 🙂

 4. Pernilla skriver:

  Vansbro va ett sv dom härligaste doppen jag tagit! Hela evenemanget är super pepp! Rekommenderar det till alla, även badkrukor som tidigare talar påpekat att man får ha våtdräkt!
  Jag simmar sj 1000-3000 varje dag så jag hade nog kunnat bubbla med din farfar :))

 5. Malin skriver:

  Jag simmade mycket när jag var liten, först på landet på somrarna och sedan började jag på simning som jag höll på med i 5 år och efter det jobbade jag som simtränare. Simning är otroligt bra och viktig träning, något jag tycker alla borde satsa mer på faktiskt. För mig har det alltid känt som en trygghet att veta att jag inte bara kan simma, utan att jag faktiskt är jäkligt bra på det. Men något som är viktigt att inte glömma är att även om man kan simma ska man ha stor respekt för vatten då man aldrig vet vad som finns under ytan, och jag tror att även simning kan hjälpa till med detta. Har man ingen vattenvana finns risken att man inte har respekt utan enbart är rädd.

Lämna en kommentar