Tack för ert stöd


Tack för alla, precis alla era kommentarer. De värmde, varenda en. För jag vet att alla menar väl och vill hjälpa, det betyder så mycket. Och att ni förstår mig. Att oavsett innehåll i filmen så är det maktuövandet han sysslar med som är obehagligt. Att han vill visa att han kan beröra. Jag blir tyvärr ett barn igen och känner mig antastad, smutsig. Men bara för ett kort ögonblick. Sen känner jag mig som en stark kvinna som vill misshandla honom. Och till sist blir jag bara besviken över att han ens lyckas beröra mig på det sättet. 

Längtar till den dagen då han inte finns mer. Jag sa det till Gustav att fan vad skönt när han är död. Jag kommer inte besöka hans grav eller begravning. Vill inte bli kontaktad den dagen något äldreboende berättar att han skrivit till mig som anhörig. Jag kommer säga ”jag är ingen anhörig, jag är ett brottsoffer.” Och sen lägga på. Kan man inte avskriva sig ett släktskap? Man kan ju både adoptera och adoptera bort. Men kan man inte bara klippa alla juridiska band med denna människa så han inte är min pappa, alls? Vore så jädra skönt. Jag vill inte ärva ett skit av det han köpt i Uganda, vill inte sätta min fot i det område där han säkert utnyttjar kvinnor och barn. Här är ett exempel på hur han är. Det han gör mot mig är ju inte olagligt, men djupt obehagligt. Han ringde och sa att han hade haft sex med en sjuttonåring och att hon nu var gravid ”Men det är inte mitt fel” sa han snabbt som att hinna berätta innan jag avbröt, han sa det ivrigt och log på andra sidan luren. Han 57 år ringde för att skryta om detta för sin egen då 25-åriga dotter när han dessutom var gift. Sjuka människa. Det måste finnas sätt att klippa alla juridiska band med honom. 

Ett band kan jag i alla fall kontrollera är det känslomässiga. Jag hatar honom och jag blir äcklad av honom. Målet är han han ska beröra mig lika lite som en död – inte alls. 

Tänk så många gånger jag mått som idag men inte kunnat dela det med er på bloggen. Det känns så skönt att kunna göra det för det är så många många som delar mina erfarenheter. Vi är inte ensamma och det är både en tröst och tragiskt på samma gång.

Jag är så glad att den här drottningen är med mig och valde att lämna honom och kämpa för sin dotter.

Bloggvännerna har ordet

27 svar till “Tack för ert stöd”


 1. Lorraine skriver:

  Han är ett äckel. Han är sjuk i huvudet. Jag hoppas att du finner frid och att du någon gång förblir oberörd av honom.
  <3

 2. Jessika skriver:

  Elaine <3

  Du sätter ord på sådant jag känner! Vet inte hur många gånger jag tänkt att jag inte kommer besöka min släktings begravning. Samtidigt känner jag sorg över att situationen blev som den blev, men nu bygger jag upp ett nytt liv med min make och våra barn <3
  Hade gärna träffat dig ngn gång när du har vägarna förbi Göteborg. Jag mailade dig för ngt år sedan om en fråga i den indeela förening som jag arbetar i. Kanske minns du mig?

  Varm kram <3
  Du har vunnit tillbaka ditt liv! Glöm aldrig det!

 3. evelina skriver:

  Alltså du är bäst! Man vill bara krama om dig <3 hoppas han aldrig mer, på något sätt kommer i kontakt med dig och om han gör hoppas jag att du hittat ett sätt att hantera som du mår bra av. Fina Elaine!!

 4. Arta skriver:

  Alltså finner inga ord, vill slå på han för dig. Du är en sån fin människa Elaine. Kommer sakna dig när du inte ska blogga mer. Tack för att du har lärt mig prata integritet med mina barn.

 5. Minne skriver:

  Man kan bli adopterad som vuxen. Så om det finns någon vuxen som vill adoptera dig så kan ni ansöka om det vid tingsrätten. Då bryts alla juridiska band till honom.

 6. Ullis skriver:

  Jag säger tack ☺. Kom in i programmet efter en stund och fick höra de pusselbitar jag behövde höra. Att normalisera vissa saker, att vara förbannad och anhöriga håller bakom ryggen på förövaren. Det slog mig å att jag inte knytis an sonen pga det undermedvetna mönstrena. Du vågar prata, jag har vågat prata till viss del och from nu kommer jag prata fullt ut

 7. Linn skriver:

  Känner som du, den dagen min styvfar dör så kommer jag fira! Han tog bort min grundtrygghet, det han gjorde mot mig fick mig att under många år vilja ge upp. Jag har flera gånger försökt ta mitt liv, skadat mig själv på olika vis mm.

  De här männen (och kvinnorna) som begår sådana här brott mot barn, de förtjänar inte att leva enligt mig.

  Styrkekram till dig! Kämpa på, vi är många som stöttar och tänker på dig!

 8. En annan Jennie skriver:

  Jag vet inte om du på riktigt ville ha svar på det men man kan avsäga sig arv medan den man ska ärva ifrån fortfarande lever. Det borde ju kunna göras med ett juridiskt ombud så att du slipper ha någon som helst kontakt. Går nog att kolla upp om du vill!

  • Malin skriver:

   Hej!
   Förstår verkligen din känsla av att inte vilja ha någonting från den där mannen. Förstår det mer än väl.
   Men, ärver du pengar så ta dem! Och använd dem för att bekämpa det han utsatt dig för, pedofili. Använd dem till Tre ska bli noll! Som ett hån mot denne ”man”.
   All styrka!

  • Agneta skriver:

   Ja för annars blir man ju kontaktad om det står ens namn på testamentet som jag förstått. Finns ju firmor som kan ta hans om allt o sälja / slänga men du blir ju involverad ändå om du blir arvtagare och i hop med dina syskon så ska ni dela upp saker mm/ komma överens .

 9. Liza skriver:

  Jag har länge kollat på att avsäga mig släktskapet med min biologiska far men juridiskt sett går inte det. Man kan dock bli adopterad i vuxen ålder och då i samma veva avsägs släktskapet till den tidigare föräldern.

  • Linda skriver:

   Jag hade möjligheten att göra just så, att bli adopterad av min styvpappa som vuxen. Jag bad min styvpappa adoptera mig när jag som 29-åring berättade för mina nära om dom övergrepp som min biologiska pappa utsatt mig för. Det är en sån trygghet och lättnad att veta jag inte kommer behöva ha något att göra med min förövare den dag han dör.

   Men jag har inte heller lämnats ifred av min biologiska pappa, även om jag på alla sätt jag kunnat tagit avstånd från honom och även konfronterat honom med de övergrepp han utsatt mig för som barn. När han ringde mig på julafton för många år sen fick jag nog. Har meddelat honom att jag kommer anmäla honom för ofredande om han kontaktar mig igen. Men vet också hur snårig juridiken är kring sånt här, så har hemligt mobilnummer för han inte ska ha den möjligheten igen. Förståelsen för hur viktigt det är för mig möts jag inte alltid av. Det verkar vara svårt för en del människor att förstå hur sjuka och gränslösa vissa människor är. Att förstå att i min biologiska pappas ögon är jag hans ägodel som han har rätt till på sina villkor.

 10. ErikaJ skriver:

  Skäms han inte den äckliga apan? Att folk vet hur han beter sig.

 11. Jenny skriver:

  Hej Elaine,
  Vill bara säga att du är fantastisk och så modig. Jag och min man hörde dej på P4 idag när vi körde till Dalarna och vi blev så berörda och så fulla av beundran över ditt mod och din styrka. Det är äkta girlpower! Heja dej och ge dej aldrig!
  Kram från Jenny och Richard

 12. Marita skriver:

  Helt fruktansvärt det du och tyvärr många andra råkat ut för. Jag som lyckligtvis inte själv varit utsatt kan nog aldrig förstå helt eller komma med några bra tips. Men vi måste ju ha en diskussion i samhället hur ska vi få stopp på pedofiler? Och vad kan göras för att någon inte ska bli pedofil?
  Kan man göra något åt det????
  Och vad gör den här pedofilen i Uganda. Det kan man ju räkna ut.
  Jag är så upprörd över att den här mannen och många andra pedofiler går runt fritt och ledigt.
  Det gör inte offren. Tex som för Elaine där brottslingen fortfarande kan trackasera sitt brottsoffer.
  Jag blir så upprörd.
  Modigt av dig Elaine att prata öppet om detta!!!

 13. Johanna skriver:

  TACK! Tack för att du orkar och TACK för att du skrev den svåraste och jobbigaste boken ”Medan han lever”.
  Den kommer att vara ett av de viktigaste verktygen i mitt arbete som lärare, mycket viktigare än många av kurserna under den fem år långa utbildningen där det aldrig nämnes något om ens övergrepp mot barn och ungdomar. Får vi inte informationen så famlar vi i blindo. Tack vare din bok så gör jag inte det längre och jag lovar att aktivt arbeta för att vidarebefordra denna information, både till elever och till arbetsplatsen!
  Så tack Elaine! Du är grym <3

 14. TL skriver:

  Pervers maktutövning. Vidrigt för dig. Bra om det hjälper dig att prata/skriva om det. För du hjälper sannerligen andra av det. Så din erfarenhet hur hemsk och oönskad den än är bidrar och skapar värden för andra genom att den delas via den maktplattform du har genom att du är du och säger och gör bra saker. Vi är alla #teamelaine här inne så du har många som står bakom dig i cybern!

 15. Eva skriver:

  Kanske dags att gå vidare?

 16. Lina skriver:

  Pratade integritet med min 2,5 åriga dotter idag, medan det ändå var dags för bad på kvällen och nakenheten var ett faktum. Så jäkla basic, enkelt på en nivå som till och med hon förstår klockrent. De ser man på henne, hon liksom verkligen fungerar och tar in informationen för att sen säga tillbaka till mig och liksom bekräfta att ”ingen får röra min snippa eller rumpa”. Nej precis, ingen säger jag då, och samma sak gäller lillebror (men det är han för liten för att förstå själv än). Och ja, redan här känner jag en mycket stor trygghet i att OM hon någonsin skulle bli utsatt för en situation där någon skulle försöka göra nåt mot henne så skulle hon veta att man säger STOPP.

  Tack Elaine, du gör ett så jäkla viktigt jobb och det vet du ju redan. Men fasen, går inte att säga för många gånger. Stor kram från mig ❤ /Ruffie-Lina

 17. Det är så hemskt det du varit med om. Du är stark som skriver om det! Kram

 18. Diana skriver:

  Jag har för mig att man ska kunna klippa bandet juridiskt med en förälder. Jag känner en bloggare som skrivit av sin mor som sin mor. Efter flera års psykiskmisshandel under hela uppväxten så stämde hon henne, vann i rätten men fick också skriva av henne som mamma. Så kolla om du kan.

  Hemskt att du ska behöva ha det som du har det, vidrigt. Beklagar det djupt.

 19. Maria skriver:

  Han är en sjuk varelse inte ens än människa. En fråga. Att du skriver din blogg så delar du bitar av ditt liv offentligt men också för din pappa. Han kan se och läsa det du skriver. Hur känner du för det. Att han har tillgång till det? Jag själv att känt att han inte hade haft trendig till en glimt av mitt liv. Vet inte om du fått frågan tidigare?

Lämna en kommentar