Nyårsmålen är satta


Det märks att man värdesätter nya saker. Förut ville jag väga 60 kilo, nu vill jag kunna lyfta min egen vikt 10 gånger ovett vad som står på vågen. Men jag har inte så många träningsmål nästa år mest för att jag redan lever efter de mål jag satt förut. Det känns bra. Men mer tid med vänner och familj, mindre tid med bekanta och ingen tid på röda mattan är några av mina stora mål. Sen mobilparkeringen kommer att göra susen. Kan inte fler av er haka på den? Jag tror alla i er närvaro skulle uppskatta er så mycket mer då. En mer närvarande du liksom! Vad kan vara bättre? Jag tror att alla mina relationer kommer må bättre av det. Gustav är med på det, jag måste bara bearbeta honom i frågan om hemtelefon och telefonsvarare. Back to the 90:ies, men saker förr i tiden var inte så dumt alla gånger.


Tjejmiddagar, en per kvartal är målet. Kag brukade driva med hur sällan Gustav träffade upp sina vänner då de alltid har kvartalsvis träff. Nu går han på middagar fyra gånger så ofta som jag ?. Skrattar bäst…

Har ni satt några nyårsmål?

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Nyårsmålen är satta”


 1. Sara skriver:

  Usch är det bara jag som typ får panik av nyårsmål? Jag har nog aldrig satt några. Livet ändras hela tiden…det som känns viktigt nu lär ju inte vara prio om ett halvår.
  Ni som skriver nyårsmål, följer ni dem verkligen? Ärlig och välment fundering 🙂

 2. Karin skriver:

  ÅH vad inspirerande med nyårsmål!! Jag har aldrig gjort det riktigt strukturerat men nu blev jag riktigt sugen! Kommer definitivt haka på mobilparkering, grönsakssmoothie och 12 dejter med min sambo. Ska skriva ner dem som du gjort också och följa upp!
  Tack för inspirationen Elaine!

 3. Johanna skriver:

  Hej. Alltid kul med mål! Har lite samma tänk som du där. Mycket bättre än löften. Lite nyfiken på de mål du skrev 2004, kan du tänka dig att lägga upp dem också? Gott Nytt År!

 4. Johanna skriver:

  Åh, nyårsmålen 🙂

  • En egendag i månaden att rå om mig själv ?
  • Träna två gånger i veckan minst hela året. ??
  • Bjuda hem någon eller bjuda iväg någon på nåt en gång i månaden ?
  • Stärka självkänslan! ?
  • Inspireras av raw-food eller iaf äta grönsaker fem gånger om dan 🙂 ?
  • Träffa min mr right ❣❣❣

  2017 – wiee!

  • Linnea skriver:

   Vill Rekommendera lady dahmers blogg om nyårsmål, det tycker jag var väldigt inspirerande??

   • Johanna skriver:

    Super!
    För mig är motivet med träningen och kosten att må bra och ge kroppen sånt som är bra för den. Min hälsa är på väg åt helt fel håll och jag tycker jag förtjänar att må bättre!

 5. kem skriver:

  löftet för 2 år sedan, starta bokklubb, check!
  löftet får 1 år sedan, kolla lite mer på tv/film, check!
  löftet i år tänkte jag skulle bli veg mat 2ggr/vecka…

 6. Olivia skriver:

  Vilka bra mål! Mobil parkering har vi hemma.. får jag fråga varför du vill tacka nej till alla event?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Det tar tid från vänner och familj. Känner att jag vill träffa dom på alla andra ställen än röda mattan.

 7. Hmm skriver:

  Nej jag sätter sällan nyårsmål eller stora mål utan håller mig till att sätta mål på kortare perioder men som är menade att hålla även längre fram men utan att vara statiska utan kunna flexas på utefter att livet runtom har förändrats. Känner att jag lever mer i nuet på det viset. Varje dag nya mål och nya föresatser utifrån hur omvärlden har ändrats sig,

  Flummigt?

 8. Emma Olivia skriver:

  Jag älskar Elsines målsekt! En tanke till Hmm: Jag sätter inte heller årsmål utan jag sätter mål i perioder efter hur mitt liv ändras då jag både pluggar och jobbar parallellt. Nu under jul och nyår (3 veckor) bodde jag hemma i Stockholm och jobbade vilket kräver helt andra mål än att bo i min Universitetsstad och plugga + jobba parallellt. Men jag tycker målsekten är världens bästa ide eftersom den peppar mig att fortsätta sätta nya mål och dessutom är det väldigt inspirerande att läsa er andra bloggläsares mål 🙂

 9. H skriver:

  Funderar i detta nu faktiskt 🙂 Brukar ha ett par mål och ett ledord för året. När jag tänker tillbaka på året som gått kan jag se vad jag ångrar och vilka saker/situationer som varit svåra ekler gett mig en klump i magen. Om jag lyckas hitta någon gemensam nämnare för dessa situationer så kan det inspirera till ledordet 🙂 Inser att det låter lite styltigt i text men det blir rätt mysigt att tänka ut vad för egenskap eller ord en vill anamma under året.

 10. Luisa skriver:

  Tack för inspirationen ❤️ Jag har som mål att jag gör ”Good enough” i allt. Att prioritera min hälsa och mina barn. Vi har haft en svår tid, och jag vill ha som mål att jag får träffa mina barn mer. Att stå upp för det jag vet är rätt – oavsett vad andra tycker (som du Elaine). Och visa mina vänner hur mycket de betyder för mig.. Att prioritera det som är viktigast o stämma av med mig själv innan jag svarar ja eller nej. Att inte pressa mig själv. Att vara cool och inte låta någon/något pressa mig. Jag vill göra mer men jag väljer att vara försiktig med att pressa mig och tänker, det finns tid till de andra målen (stora mål) sen, jag vet att jag kommer att göra det – då det är rätt tidpunkt. Jag vill hjälpa andra, och jag gör det i det lilla nu. I år behöver jag bli stark själv för mina barn o mig. Hopp för framtiden ??

 11. e skriver:

  2017 handlar om att vara snäll. främst mot mig själv. att sätta gränser, säga nej, inte ta på sig för mycket, värdera hälsan (den mentala främst). att försöka finna ett lugn, inte oroa sig för saker och liksom tänka före handling. det är så enkelt att kasta sig in i saker, men att istället backa, betrakta och låta det ta tid till ett beslut. tror det är lite vanskligt att ha mål som ”måste träna minst x ggr i veckan” för sen kommer livet emellan och det är så lätt att faila, och då blir man besviken o slår på sig själv istället.

  jag läste nyligen en bok med bra frågor som är bra att reflektera över, iofs alltid men blir väl symboliskt vid ett årsskifte. tänkte ta mig tid o besvara dem för mig själv också. de lyder:

  vem är jag? och då i banor som hur tror jag att jag uppfattas och är det så jag vill uppfattas.

  lever jag som jag lär? säg bara sådant du menar, eller börja mena det du säger

  vad är viktigt i mitt liv? i mån av vilka värderingar du har

  vad ska jag sluta göra i mitt liv?

  vad kommer krävas av mig?

  vad är jag tacksam över?

  hur kan jag hjälpa andra?

  hur kan jag tillföra värde?

  vad vill andra ha av mig?

  vad vill jag själv ha och vad håller mig tillbaka?

  • Malin skriver:

   Hej! Vill bara flika in hur jag tänker om träningsmål fyra dagar i veckan… Jag har det målet, men inte löftet. Ett löfte till mig själv vill jag inte bryta men att sätta mål om träning är helt okej. Och för mig är att röra på sig fyra dagar i veckan att vara snäll mot sig själv. 🙂 Ville bara få dig att kanske tänka på mål och löften på ett annat sätt… 🙂

  • Jenny skriver:

   hej!
   vilka bra frågor, får man fråga vilken bok det var?

 12. Theresia skriver:

  Varför undvika bubblor? Beror helt på sammansättningen i vattnet. Loka är bra t ex då det har ganska mycket bikarbonat dvs vattnet blir basiskt. Om man bubblar hemma kan man tillsätta lite bikarbonat och mineralsalt så blir vattnet väldigt bra för dig. 🙂

Lämna en kommentar