Jag förstår verkligen inte Cam Cam


skarmavbild-2016-12-28-kl-23-25-36

Hon har skrivit en massa fina inlägg om mig tidigare. Hon var en av de stora bloggarna som skrev och hyllade Medan han lever. Det är jag alltid tacksam för. Jag uppskattar hennes humor och garvar ofta. Tänker till väldigt ofta. Men ibland så blir hon så jädra giftig inte bara mot mig. Jag scrollar förbi många av hennes riktade inlägg mot andra eftersom jag inte läser så många bloggar och inte är intresserad av skvallret alls. Jag gillar de inlägg som  är de allmänna reflektionerna utan andra personer inblandade. Där är hon vass och rolig. Hon kan vara rolig mot en del personer också när hon tjuvnyps. Jag har garvat åt inlägg där hon drivit med mig fler gånger. Det var det som gjorde att jag föll för bloggen från början. De är de roliga inläggen och värt mycket scroll för att hitta dom. Har dock varit en del scrollande på sistone. Och den som en gång var tjuvnyp har blivit något annat.

Giftig? För att hon ställer till synes oskyldiga frågor som skapar en ganska kass kultur i kommentarsfältet och dessutom diskvalificerar hon hela min kompetens genom att ge hintar om att jag får vara expert på tv4 för att jag blev kompis med Isabella och för jag är snygg. Vad bäddar det för för stämning på bloggen? Och så ber hon om att folk ska ha god ton i kommentarsfältet.?

”Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!”

Kanske vore läge att bädda för det i sånna fall? Folk börjar spekulera om att Nyhetsmorgon tog in mig som retorikexpert när de insåg att jag var kusin till Lucette Rådström. Wow, snacka om att underskatta Nyhetsmorgon. Ser kritikerna seriöst att de kommer på det vid planeringsmötena:

”Hallå, en av hallåorna har en kusin som kan retorik OCH hon är lite snygg. Vi tar in HENNE! Hon är snygg OCH kusin. Det blir perfekt till det amerikanska valet! Två flugor liksom!”

Och att jag skulle vara kompis med Tilde, att det ger mig jobbet? Tilde och jag blev kompisar år efter jag varit med i Nyhetsmorgon, vi kände inte varandra första gångerna jag var där. Men att alla experter i tv4 skulle kommit in på premissen ”kompis till programledaren”, det låter inte särskilt hållbart.

Men jag ska svara på dina frågor Camcam bara innan jag slutar läsa din blogg, för jag förstår faktiskt inte poängen med att läsa en blogg vars senaste inlägg helt klart skjuter en giftpil rakt i nyllet på mig. Vill bara meddela att den träffade, grattis! ? Är nyfiken på om du får tillfredställelse av det? Om popcorna åker fram när de elaka kommentarerna frodas hos dig? Får du ut något av det?

Varför anlitar Nyhetsmorgon mig som retorikexpert?Många har frågat om min väg dit jag är idag, jag har svarat förut men här kommer det igen.

Svar till Cam Cam som tack för den tid jag läst din blogg: 

Det hela började 2002 då började jag plugga retorik. Var klar med min fil kand 2005. 2005 fick jag jobb på Gringo som gick i konken 2006, då fick jag jobb på en PR-byrå som hette Ronge kommunikation (numera Deportivo), sen fick jag erbjudande om att skriva en bok 2007 efter att min nuvarande förläggare Anders sett mig föreläsa om härskartekniker. Jag föreläste kanske fyra gånger i veckan redan då, och det var konstigt nog inte för att jag kände Isabella eller någon annan kändis. Det var  min första bok som heter Härskarteknik, den kom ut 2008. Den har idag sålt i 150.000 exemplar (100.000  januari 2015 då vi satte nya framsidan) och det var innan jag kände hon som du påstår är min språngbräda till min framgång – Isabella. 2008 frågade Svt mig om jag ville vara retorikexpert inför det amerikanska valet (jag har ingen kusin på Svt?). Tv4 ringde mig efter att de sett mig på Svt och frågade om jag ville experta för dem med. Jag var skitnervös men tackade ja för det är inte alla gånger man får de möjligheterna. Tre år senare och tre böcker senare så träffade jag Isabella när jag skulle intervjua henne till min tredje bok Snacka Snyggt. Det var 2011. Trots att jag blev vän med Sveriges bloggdrottning så sålde den boken inte lika bra som den jag skrev när jag inte kände henne. Gud så konstigt eller hur? En sak är säker och det är att du är inte den första som blivit provocerad av att jag är retorikexpert i medierna. Redan 2008 skedde det och då var spekulationerna att Svt bara ville plocka PK-poäng genom att ta in en överviktig färgad tjej. Jag var tydligen inte lika snygg då. Kompetensen tog kritikerna inte upp, precis som du.

0366df596e7b5b3e91d3c1257409004f48b8-jpg-600x0_q98

Jag 2008

Jag är nominerad till årets kvinnliga talare 2016 av Talarforum. Kanske bäst jag ringer och frågar att det inte är för att jag känner några kändisar, är lite snygg eller är kusin med Lucette Rådström. Herregud, det är SÄKERT kusinskapet med Lucette. ?Gud så pinsamt, berätta inte det för någon!

Vad tråkigt att din kille inte får vara retorikexpert trots att han är snygg Camcam. Men går man på dina premisser så behöver han väl bara pola lite med Hugo Rosas – Sveriges största manliga bloggare för att nå toppen. Skit i kompetensen! Ring Hugo nu! 

Tack för din blogg så här långt Cam Cam. Kul att den blivit så stor på så kort tid. Jag är övertygad om att du kan lyckas hålla den lika stor utan provocerande eller elaka inlägg. Testa ❤️

Bloggvännerna har ordet

47 svar till “Jag förstår verkligen inte Cam Cam”


 1. Jenny skriver:

  Åhh Elaine, jag kan känna hur dessa ord träffade dig.

  Min tolkning är denna, du som andra som är riktigt duktiga på ngt får det att verka lättare än det är. Du är dessutom otroligt duktig att bryta ner saker till hur det kan användas i vardagliga situationer och förklara detta i vanliga ord, detta gör att det verkar mkt lättare än vad det är. Du är fantastisk både som retoriker, och baserat på det jag sett av dig i bloggen, även som människa. Du gör så mycket för så många och du gör verkligen ditt bästa, det definierar dig. Jag har läst din blogg i flera år, men bara kommenterat ngn enstaka gång. Idag måste jag kommentera för att väga upp. Du är fantastisk! Jag hoppas detta kan träffa på ett helt annat sätt än det andra inlägget. ❤️

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tack fina du. Ja, det gjorde faktiskt ont. Mest för att jag läser Bloggbevakning, det är en av få bloggar jag läser för att jag tycker om glimten i ögat, humorn och engagemanget emellanåt. Jag har fått mycket skit genom åren men när det är folk jag varken känner till och när det saknar total grund så rinner det mest av. Men här var det en jag kände till som tog till med ogrundade skäl till mitt jobb. Det sved såklart.

   Men ditt inlägg och många andras kommentarer värmer varje dag. Var bara tvungen att svara detta för det är en stor blogg som skapade ogrundade och rent av taskiga spekulationer.

   Stor kram

 2. J | Noees och Amandus studietokiga mamma skriver:

  Skarp replik, synd att den ska behöva användas och speciellt mot någon som du själv följt. Hoppas det rinner av dig, du är bra precis som du är! <3 lika utomordentlig skrivare som du är här är jag övertygad om att du är som retoriker även om jag förstår att det gör ont att skvallersidor gottar sig i att spekulera i skitsnack. Ha en fin semester nu!

 3. Paula Uribe skriver:

  Du är bäst Elaine. Du är bland dom mest kompetenta som jag träffat. Du är rolig, du har distans till verkligheten och kan skämta med dig själv. Du har ett cv som är minst sagt imponerande, och det viktigaste av allt är att du har fötterna på jorden. Låt skit bara rinna av, hon Camcam är inte på riktigt i din värld. Hon bevakar, och nu gjorde hon dig ledsen med nonsens. Du är där du är, för att du har den kompetensen. Punkt. Du är där du är, för att du är du. Du är rik Elaine, för du har din familj och dina vänner. Du har din inre krets och krama om barnen och Gustav lite extra när det kommer giftpilar. Skit i hennes bullshit, låt inte hennes spekulationer dra ner humöret. Hälsa Spanien, ta en crêpe med nutella på La Zenia, träna sig lite, sola sig lite, pussa familjen och ha det bara härligt. Du är där du är för att du har kämpat dig dit. PUSS! / P

 4. Hmm skriver:

  Vet inte om du läser kommentarerna och att jag knappt skriver där längre och det var om den bloggen som mina kommenterar till dig här som även tog upp mig handlade om, men så här.

  Inte en utan två gånger har CamCam varit sig vara en enögd vindfjöjel och vista sig oförmögen att kunna se vad som är vad och vem som gör vad.

  Sista gången så kunde jag inte förneka det som börjat sippra igenom lite här och där redan innan vilket fick mig att börja ifrågasätta henne både öppet och för mig själv.

  Jag har numer en något reviderad uppfattning om henne.

  Döm henne inte får hårt och ryck ut pilen som träffade för C tycks mig ha ett behov av att vinna guppens godkännande oavsett vilken riktning vinden blåser för tillfället. Just det får mig att vilja ge henne en kram, men får mig också att ha lite mindre respekt för henne.

  Kärlek till dig <3

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Ja Hmm, och tänkte på dig här för nu blottar jag halsen igen. Får se hur många som skär i den inne hos henne. Eller så skiter jag i att kolla det. Men jag fattar inte att att blotta halsen ska kunna användas emot en. Att säga att man blir ledsen, öppet. Jag tycker fler borde göra det.

   Tack för din röst, alltid saklig alltid varm. Bästa kombon! Kram!

 5. Isabelle skriver:

  Fina du. Skaka av dig de elaka orden och giftpilarna genom att fuldansa tillsammans med din familj imorgon. Trots att det inte är 2017 än, lägg bort mobilen och umgås med dina nära och kära. Det är du verkligen värd! Vilket jäkla år du haft, på gott och ont. Vill bara att du ska veta att du är där du är tack vare din kompetens, din utstrålning och jävlaranamma likt en orangutang. Detta vet du, såklart, men det är ibland ändå viktigt och skönt att höra. Vi har din rygg. Gott nytt år! <3

 6. Anonym hos camcam skriver:

  Hon är inte värd din energi! ♡♡♡

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Tack för att du backade mig där, det värmde verkligen när många kommentarer spårade ur. Det behövs snälla röster när elaka skriker. Tack för din <3

   • Sanne skriver:

    Jag tycker hon värd din energi. Jag är glad att du använde din energi att skriva detta. För det är viktigt att markera, att sätta ner foten. Visa hur vanligt och dumt det är att inte det självklara svaret på frågan hur framgångsrika kvinnor blev just det är KOMPETENS.

 7. Maja Hurtigh skriver:

  Det gör ont i mitt hjärta att läsa ditt svar på tal. Som du säger så har hon nog försökt skriva underhållande och provocerande (följer inte själv bloggen, men det verkar stämma med vad du själv skriver). Folk tror nog ofta att det inte skadar när man slår uppåt. Även jag har gjort det misstaget. Hoppas du kan skaka av dig dessa tråkiga anklagelser och känna dig trygg igen i stt du är en otroligt kompetent affärskvinna. Stor kram till dig ❤️

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Ja, det där med underhållande och provocerande är en svår kombo. Det där med att slå uppåt funkar ju fint när man är liten. Jag tror inte Cam Cam har hängt med i hur stor hon är nu. Hon får nog rådfråga med Bamse hur hon ska göra. 🙂 Kram <3

 8. ellen skriver:

  Brukar inte kommentera hos dig.. CamCam är en mobbare. Det är sådär mobbare agerar! Inte ok! Även om hon sjlv tycker att hon inte är det så… Du är bäst!

 9. Tatiana skriver:

  For nan manad sen eller sa skrev jag en kommentar till dig som sedan hon Camilla lyfte fram i sin blogg…..jag orkar inte leta upp den nu. Men den var nat i stil med att jag undrade om du inte tycker att hon tar det for långt ibland i hennes blogg. Du ar ju emot mobbning (eller hur?) men däremot har du skrivit ett antal ganger att du laser hennes blogg och gillar den.
  Jag och manga andra har ifragasatt hennes stil att skriva. Hennes blogg har blivit en slags mötespunkt for rent elaka skriverier och kommentarer men med ursäkten att bloggarna far skylla sig själva. Nu har du själv fatt en pik av henne, da kanns det inte lika kul längre eller hur? Det ar kul att läsa om andra tills man själv blir drabbad.
  Tank da hur dom som hon pikar (vissa kallar det mobbning) om och om igen känner sig?
  Att konstant trycka pa samma personer om och om igen, ofta unga tjejer som precis börjat lara sig att leva.
  Det ar en sak att skriva humoristiskt och med glimten i ögat och en annan att konstant trycka ner andra som hon gor. Jag undrar vad Camilla skulle tycka om nan skulle borja granska hennes liv och allt hon har gjort hittills? Hennes utseende, stil, vanor, partner osv.
  Jag haller inte alltid med dig Elaine om allt och ibland har jag kommenterat och ifrågasatt eller undrat. Aldrig anonymt, jag star for det jag skriver.
  Jag kommer fortsatta läsa hennes blogg men pa sistone har jag last den och bara tänkt…..WTF? Visst hon tar också upp bra/intressanta saker men bloggen ar genomsyrad av en dålig känsla.
  Men vad vet jag……? Jag ar ju bara en san dar strippa och såna tycker ju hon ar ”tacky”.
  Jo tack, jag ar hellre en tacky strippa an nan som ar javligt taskig typ varje dag.

 10. Hockeysmurf skriver:

  Fantastisk replik Elaine! Har inte läst Camcams blogg särskilt ofta så jag har ingen uppfattning om vad det är för person men att kvinnlig avundsjuka ofta yttrar sig just så är tragiskt tycker jag.
  Ha en bra dag!

 11. Jennifer skriver:

  Jag förstår att du blir ledsen, det var ett onödigt och elakt inlägg som landade fel. Men som den (kanske naiva) ’tro gott om alla’-person jag är så tänkte jag när jag läste det (innan jag läst ditt svarsinlägg) att hon mer syftade på att du känns som det ’enda’ alternativet när en retorikexpert ska rådfrågas. Hoppas du förstår mig rätt, du har kompetensen och jobbat hårt för att vara där du är, och det finns självklart säkert massa andra duktiga retoriker men de ’syns’ inte då de inte är lika mediala som du. Jag tror det kanske är det hon vill få fram även om hon uttryckte sig klumpigt, jag tror hon kommer be om ursäkt när hon läser ditt svar (hoppas det iaf!).

  Du är grym på det du gör Elaine och jag älskar dina klipp i rutan! Synd att du inte ser ut som Ryan Gosling bara ? Kram!!

  • Hmm skriver:

   Jag har aldrig sett C be om ursäkt eller erkänna i efterhand att hon hade fel. Och tro mig det borde hon gort mer än en gång.

   Det närmsta är att hon för länge sedan lät förstå att hon hört kritiken och skulle rätta sig efte det.

   Vad du kommer få se istället för en ursäkt om något kommer vara ett försvarsinlägg som förklarar hur lättkränkt E är och hur fel E har och hur rätt C har.

   • Jennifer skriver:

    Kanske, vi får se vem som har rätt, min uppfattning är att CamCan tycker om Elaine (och därmed inte menade att såra henne) och därför kommer be om ursäkt.

   • Tuva skriver:

    Konstigt, jag har sett henne be om ursäkt för snedsteg hon gjort mer än en gång!

 12. Annie skriver:

  Men varför läser du bloggen? Hon är ju minst lika giftig o elak mot alla andra bloggare?
  SU skrev att du tyckte bloggen va rolig hur menar du då?
  Jag tycker bloggen är skit rent ut sagt. Det är som högstadiet den tuffa tjejen med sina indersåtar, hon behöver bara ”öppna upp för diskussioner” så är mobbingen igång o hon har ryggen fri!

 13. L skriver:

  Jag förstår din upprördhet till fullo, men jag ifrågasätter också varför du gillade den innan det här inlägget om dig? Hon har skrivit långt värre saker om andra bloggare, varför var hon skarp och rolig då men inte nu när hon plötsligt riktade strålkastarna mot dig?

  • Hmm skriver:

   Eftersom jag också läste där så kan jag kanske svara lite.?

   Bloggen var väldigt annorlunda när hon började. Då var där i stort sett aldrig inlägg som kunde klassas för mobbing. Och även Elaine fick en känga ibland och hon gick in och skrattade åt sig själv.
   (Sedan att jag redan tidigt fick en indikation om enögdhet mm får bli en annan fråga)

   Men något har hänt. Jag är osäker på när det började och i början så undrar man om det är man själv som inte ser glimten längre. Men efter ett tag så blev det uppenbart att den lilla glimt som funnits inte finns mer. Alls. Och vi blir alla övertygade om att det är så efter vår egen väg där det inte går att blunda längre.
   Den stunden när man inte kan tvivla längre. Den stunden, om jag förstått det rätt, blev nu för Elaine.

   • Lillgammal skriver:

    Jag håller med dig och har även påpekat detta flera gånger i kommentarsfältet.
    Tror historian med Tyra spårade ut till att börja med och hon hängde upp sig totalt.

    Den senaste smockan mot Elaine känns mer som ett ”göra alla läsare nöjda eftersom de anser att jag varit så enormt snäll mot henne mfl”.
    Lågt!

   • Mikaela skriver:

    Jag har också ifrågasatt men inte fått några svar. Syftet med Bloggbevakning var till stor del att visa den sanna verkligheten, framförallt för sina bonusbarn i framtiden.

    Nåt gick tvärfel på vägen!

 14. Anonym skriver:

  Jag följer den där bloggen även om jag tycker att hon är jävligt elak. Det är faktiskt rätt pinsamt att hon inte själv förstår hur hon framställer sig som avundsjuk/mobbare och bitter. Jag gillar att fler och fler börjat reagera, vissa skriver om hennes beteende på sina bloggar och andra förklarar sitt missnöje i kommentarsfälten. De flesta ser ju igenom henne, det är positivt. Tror väldigt få kan ta hennes blogg seriöst eller som annat än ett forum för mobb. Jag tycker att du är grym Elaine och låt dig inte slås ner av sånt här.

 15. Maria skriver:

  HerreGUD. Det löjligaste inlägget jag har läst på länge. Allvarligt? Ett helt inlägg riktat till en person vars blogg du tänker sluta läsa, för att det stått något taskigt om dig där? Har du inget viktigare att ägna din tid åt?

  • Hmm skriver:

   Har du ingen läsförståelse?

  • Sofia skriver:

   Så du tycker att sättet ”camcam” bloggar på är helt ok???
   Hon är elak/mobbar/kränker flera bloggare dagligen i sin blogg.
   Är man över 10år gammal så förstår man att de ej är ok.
   Ja hon har en skvallerblogg MEn hon skriver ofta personliga fula elaka saker o det är fan ej ok

 16. L skriver:

  Jag tycker det är lite trist att det krävdes att hon skrev ett bitskt inlägg om dig själv för att du skulle inse att hon faktiskt skriver rätt elaka saker.
  Jag förstod att inlägget om dig skulle komma när jag såg att någon hade kommenterat i ett annat inlägg om att Camilla aldrig skulle våga skriva ett sånt inlägg om Elaine.
  Jag har i princip läst bloggbevakning sedan start och jag har aldrig tyckt att hon har varit speciellt rolig (jag tycker att hennes sätt att skriva på känns onaturligt och det märks att hon försöker väldigt hårt att vara rolig) men jag gillade främst att läsa kommentarerna och delta i olika diskussioner. Hennes blogg var väl rätt så harmlös i början men jag tror det var under sommaren som jag märkte en förändring i klimatet där inne, ofta kändes det som att hon febrilt letade efter småsaker hos en del att hänga upp sig på och eldades ofta på av kommentarerna. Om man påpekade detta så fick man svar som löd ungefär ”men sluta läs då”, vilket känns ironiskt eftersom man skulle kunna säga detsamma till de som stör sig på alla bloggare.
  Hennes inlägg om Moa (en youtuber) var nog det som var droppen för mig och där tappade hon en hel del av min respekt, hon skrev ett inlägg om Dessie för inte alltför länge sedan som hånade Dessies stavning av ett engelskt uttryck. När Camilla fick det poängterat för sig att även hon stavat fel så ändrade hon stavning i inlägget utan att notera att hon själv också stavat fel. Det sista är väl en rätt liten grej men jag tycker det säger rätt mycket om en person.
  Klimatet har förändrats på den bloggen och Camilla har skrivit en hel del tvivelaktiga grejer och verkar ha inställningen att hon aldrig gör några fel själv. Farlig kombination det där.

 17. Frida skriver:

  Jag har från början tolkat det som att hon tröttnade på att aldrig ”slå igenom” med den där musikbloggen hon hade förr, och därför startade Bloggbevakning. Varför? För att hon redan från start skrev om sig själv i mer eller mindre ALLA inlägg, berättade om hur hon hade gjort coola saker i LA, la upp modellbilder på sig själv, skrev om sina katter (gäsp) och har en bild på sig själv (!) i headern. Nu har hon äntligen slagit igenom! Och då kan man ju börja ta sig friheter att skriva vad man vill… eller? Snortråkig blogg i alla fall och en ganska sorglig människa som står bakom den. Heja dig Elaine!

 18. Lillgammal skriver:

  Bra respons på ett jäkligt taskigt inlägg!

 19. Sandra skriver:

  Jag tycker att det är bra att du skrev det här inlägget. Jag har väntat och hoppats på att någon annan bloggare ska säga ifrån. Jag har själv haft hennes blogg som min favorit men något började förändras under hösten. Kanske vare det då som Camilla började testa gränserna för hur bitsk och giftig hon kan vara i sina inlägg. Eller så var det kanske bara jag som började läsa med nya ögon, jag vet faktiskt inte riktigt.

  Ivf så tycker jag att det viner giftpilar till både höger och vänster där inne. Och kommentarsfälten liknar inget annat en mobbning många gånger. Allra värst tycker jag det är när giftpilar och elaka kommentarer riktas mot personer som man förstår inte mår så bra och förmodligen inte kan skaka av sig dem så lätt.

 20. Julia skriver:

  Elaine, du är ett skämt, så bichig och elak du bette dig mot Blondinbella att många kräks i munnen. Du är inte en bra vän, att tala om offentligt om isabella något privat säger mycket om vad slags av människa och totalkt brist av edmjukhet du har. Jag tyckte om dig förrut, men detta blev för mycket och jag är inte ensam om det. Blondinbella har pratat om sin blogg hyr oärlig och taskig/usel vän du VAR. Du dömer ALLA som tycker annorlunda än du, alla e inte dåliga föräldrar/pedofiler för att man är naken med sitt barn. Du är sjuk och verkar behöva en psykolog. Skärp dig fy fan! Camcam och många andra är äcklad av dig!

 21. H skriver:

  Ramlade över ditt inlägg då jag sökte info om bloggbevakning då jag inte förstår att man tillåter den hets som pågår i kommentarsfälten och inläggen.

  Tråkigt att du blivit utsatt – men förvånas inte längre av vad som kommer från den bloggen…

 22. Jourline skriver:

  Hittade hit efter en länk på bloggbevakning där camcams rena hatinlägg ifrågasatts. Skulle säga att giftigheten blir värre i takt med att Camcam blir äldre och mer bitter. Hon kommer nog att behöva lägga ned snart. Synd hon hade några ljuspunkter förr, tyvärr var det längesen nu. Nu lever hon på att såga unga framgångsrika kvinnor som är gladare och vackrare än hon är…

Lämna en kommentar