Funderingar om treskablinoll


Godmorgon vänner! Idag är det en stor dag. Jag ska rekrytera en projektledare till treskablinoll.nu . Sex stycken riktigt intressanta kandidater ska jag intervjua, men jag kan tänka mig att jag kommer ha kontakt med alla på något sätt. Jag sk finansiera hela kalaset, lön och bekostnader första kvartalet men sen måste jag klura ut hur man ska få in pengar till verksamheten. Många hör av sig och vill skänka pengar men jag vet inte hur man gör för att ha den där transparensen. Jag vill att alla ska se hur mycket som finns i kassan och exakt vart pengarna går till. Jag ska prata med min revisor om detta, men nu är jag mer angelägen om att komma igång. Det här kommer bli ett livslångt projekt, min kamp. Så skönt att få intervjua sex soldater till i kampen. 

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Funderingar om treskablinoll”


 1. Ingela skriver:

  Du gör det så bra. Att få in pengar är alltid svår, är det tänkt som förening så är det lite lättare. En förening får inte heller gå med vinst så det brukar vara smartaste sättet.
  I en förening har alla medlemmar rätt att se bokföringen hela tiden. Man kan ju visserligen ha öppen bokföring liggandes på en länk på hemsidan.
  /Föreningen Tabu och Kunskap (ATSU)

 2. Therese skriver:

  Hej Elaine!
  Vilken grym grej. En viktig kamp. Varför inte starta en insamlingsstiftelse? Inte superkrångligt egentligen. Då kan du koppla styrelsen i ditt företag till denna, och även låta styrelsen utse en förvaltare. Inte så värst krångligt. Dock krävs en årsredovisning. Stiftelsen måste ha ett konto (ditt företag kanske har en bra deal med någon bank?) och brukar inte kosta så mycket att ha. Då kan du knyta swish och liknande till kontot så att det är enkelt att sätta in ett bidrag.

 3. Diana skriver:

  Stort lycka till med ditt jätteviktiga jobb som verkligen är heroiskt. Ser upp till den kamp och styrka du har inom dig. Hoppas du hittar någon riktigt bra idag. 😀

 4. Mia skriver:

  Hej!

  Du gör ett fantastiskt jobb och har många kloka tankar omkring detta. Tack för det. En fråga dök upp när vi, jag o sambon, pratade om ämnet (vi har en tre-åring hemma). Den statistik som du hänvisar till – var tredje barn – är det baserat på sverige eller internationellt? Oavsett är det alldeles för många!

  Jag såg också det programmet du pratade om häromdagen. Pedofiljägaren. Med lite blandade känslor. Jag tycker han/de gör ett otroligt bra jobb. Men ja, jag blev tveksam till metoden att ”hänga ut offentligt”. Förstå mig rätt – det männen gör är oerhört oerhört vidrigt och jag försvarar dem inte det minsta. Men jag tänkte en hel del på deras anhöriga. Deras barn tex som också åker med på den svängen av fördömande från offentligheten. Det finns konsekvenser av ett medborgar-garde som känns jäkligt läskigt. Men problemet är väl också att polisen inte lägger ner/har tillräckligt med resurser för att göra detta jobbet. Jag hade nog inte haft lika blandade känslor om Pedofiljägarna gjorde det de gör och sen lämnar över allt till polisen och männen blir straffade enligt lag. Det är den där offentliga delen av det som skrämmer mig. Tja, hoppas du förstår vad jag menar. Det var ett intressant och jäkligt skrämmande program hur som helst.

  Tack för ditt jobb med treskablinoll. Jag som förälder uppskattar det oerhört. =)

 5. Pernilla skriver:

  Wow, vilken chans det hade varit att få jobba som projektledare i detta!!!

  Du är en sådan inspiration och jag kommer följa detta med spänning!

 6. Anna skriver:

  Heja heja!!??❤️

 7. Louise skriver:

  Hej Elaine!
  har försökt få kontakt med treskablinoll via er mail, men får inga svar :(. Finns det annat sätt att komma i kontakt med er?

  Lycka till med rekryteringen

 8. Jennifer skriver:

  Berätta så fort du löst någon slags inbetalning till Tre ska bli noll! Öppen redovisning är toppen men du är så transparent i denna fråga så jag skiter i hur du använder pengarna – jag litar på dig och att de kommer till nytta!

 9. julia t skriver:

  ❤❤❤

 10. Filicia skriver:

  Verkligen heja dig och allt ditt jobb! Du är en grym inspiritatör.

Lämna en kommentar