Pyjamas för vissa


Jag gillar att fuldansa emellanåt. Egentligen är det något som jag och min kusin Wendy har gjort sen vi var små. Stod och battlade i fuldans och skrattade så i alla fall jag kissade på mig. Wendy är något av en kung på fuldans. Jag ska lura in henne i hissen och göra det nån gång.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Pyjamas för vissa”


 1. Mia skriver:

  Du som är så klok och reser mycket, hur tänker du runt den nya flygskatten som regeringen eventuellt vill införa i ett försök att minska koldioxidutsläppen?

  Först blev jag glad och tänkte ”äntligen!”, för precis som du vill jag gärna att priset för en produkt/vara även ska reflektera kostnaden för miljön osv. Men samtidigt så känns det lite falskt om intäkterna ifrån flygskatten går till den allmänna välfärden istället för att öronmärka pengarna för miljön. Visst, det finns jätte många bra saker som skattepengarna kan läggas på, men frågan är hur mycket det faktiskt kommer att hjälpa miljön??

  Jag tror inte att det är så många som kommer att minska sitt resande bara för att det kostar någon hundralapp mer.. Och även det blir mer pengar i skatteintäkter, så är ju miljön rätt lågt prioriterat för hur pengarna senare kommer att fördelas..

  Förlåt om det blev lite rörigt, men det skulle vara intressant och se vad du (och andra läsare) tänker runt det.

 2. Katarina skriver:

  Haha! Älskar att fuldansa! Eller dansa överhuvudtaget, kvittar hur, egentligen. Jag och min son brukar köra ”lyckodansen”… när någon av oss har en mindre bra dag så sätter den andra på lite bra musik och kör igång dans 🙂 Finns inget bättre, man blir gladare även om man haft en skitdag. Massor med nyttiga ”lyckoämnen” som utlöses i kroppen, bl. a. serotonin, dopamin, endorfin, adrelin etc. Mer dans åt folket!

 3. S skriver:

  Hej Elaine,

  Har du sett denna artikel som Magasinet Filter har skrivit kring barnporr på nätet?
  Läsvärt!
  http://magasinetfilter.se/magasin/2016/53/pa-ett-silverfat?utm_source=facebook&utm_campaign=fb_filter_article&utm_medium=article

  Du är bäst, bara så du vet!
  Kram

 4. S skriver:

  Hej Elaine!

  Har du sett denna artikel som Magasinet Filter har publicerat om barnporr på nätet? Läsvärt!
  http://magasinetfilter.se/magasin/2016/53/pa-ett-silverfat?utm_source=facebook&utm_campaign=fb_filter_article&utm_medium=article

  Du är bäst-bara så du vet!

  Kram

 5. Lena skriver:

  Elaine har du läst artikeln i Filter? Jag läste den nyss och den förklarar en hel del.

  I brottsbalken ligger inte pedofili varken under ”brott mot liv och hälsa” eller ens under ”sexualbrott”. Det ligger under kapitlet ”störande av ordning” där den delar plats med ”motstånd mot tjänsteman”.

  Detta bakbinder poliskåren, då dessa brott per se måste bortprioriteras till fördel för anmälningar inom de andra två kategorierna.

  Dessutom har det aldrig kommit med i regeringsföreskrifterna polisen får en gång om året, att pedofili ska prioriteras.

  Killen i artikeln utvecklade ett helt lagligt dataprogram som spårar fildelning av barnporr och han har redan hittat 29 svenska pedofiler som – vad vi vet – åtminstone begått brott gällande olaglig nedladdning av barnpornografi.

  Ingen av dessa har åtalats. Vem vet, kanske killen som jobbade på förskolan i Lund dom de grep nyss var en av dem?

  Jag tror på förebyggande arbete när det gäller pedofiler. Spåra upp dem via internet, åtala och döm dem för det och sen hålla tät statlig kontakt med dem genom deras livslopp. Pedofili går inte bort av ett fängelsestraff.

  De ska inte kunna få jobb med barn, de ska helst inte skaffa barn själva, de ska ha nån slags terapi som får de att förstå, om än inte bota, att de inte får röra barn.

  Hårdare straff för pedofili visst. Men vore det inte ännu bättre om de fångades in av samhället innan de hann skada barn i verkligheten och dessutom stoppas från att stödja barnporrindustrin?

  Detta är ju inte enskilda brottsliga handlingar såsom våldtäkt eller rån. Även om de brottslingarna även de tenderar att upprepa samma typ av brott, så är ju skillnaden här att pedofili är en slags störd sexualdrift, om jag förstått saken rätt.
  Och iom att sexualdriften är en ständigt närvarande drift liksom hunger och törst.

  Det jag försöker säga är att de lider av en brottslig drift och via internet kan man spåra dem innan de begår brottet, vilket är unikt och inte går på samma sätt att göra för att förhindra tex våldtäkter innan de sker. Detta måste vi utnyttja anser jag.

  Vi är inte många människor i vårt land. Någon procent (promille?) – finns statistik på hur vanligt det är? – är pedofiler och kommer förmodligen vara det under ca sextio år eller så.

  Det är ingen stor grupp människor det handlar om. De borde sättas under bevakning och ev terapi o ev kemisk kastrering (om de väljer det).

  De kan ju inte sitta instängda i sextio år. Och de kan inte tillåtas agera fritt i samhället. Samtidigt kan vi inte outa alla på internet och försöka driva dem till självmord.

  Det borde finnas ett nationellt program mot pedofili som verkligen tar hand om problemet. En helhetsstrategi, som går utanför fängelseväggarna och domstolssalen. Ju snabbare ju bättre.

  Börja med att lyfta över problemet till ”brott mot liv och hälsa” eller åtminstone ”sexualbrott”. Lagarna verkar ju vara från medeltiden där tafsande på barn endast ansåg som ”osedligt beteende”. Jesus.

  Vårt samhälle måste börja agera enat, kraftfullt och uttrycka noll acceptans och ge resurserna att följa upp det.

  Och det kan inte vara en kostnadsfråga då konsekvenserna av sexuellt utnyttjade barn kommer att kosta så mycket mer för vårt samhälle och för dem själva.

 6. Lena skriver:

  Tre ska fanimej bli noll!

Lämna en kommentar