Jag är trött på skiten


Trött på att pedofiler så enkelt kommer in på förskolor och gör trygghetsplatserna till sexualbrottsplatser. Fatta att dessa barn i Lund har haft en pedofil ibland dem medan föräldrarna har gått i god tro på sina jobb. Jag tycker så synd om barnen och föräldrarna. Men jag blir irriterad på systemet. Jag har själv märkt hur jag får tjata på min förskola att de ska prata integritet. Dom  var hala som fan tills jag gav ut min bok, hände det grejer. Men hur är det då för alla er som inte har skrivit en bok om detta? Är förskolorna hala mot er i denna fråga?

Ta förskolebrevet, ni kan kopiera det här och mejla det till era barns förskola. Det räcker inte med brottsutdrag från de som jobbar med barn för pedofiler är sällan dömda. Det behövs rutiner. Kräv din förskola på dessa rutiner och skulle de inte ha resurser att låta tex ordinarie personal att stänga eller öppna förskolan, be dom att ringa dig så du kan hämta ditt barn innan hen lämnas själv med den tillfälliga vikarien. Inte för att vikarien skulle vara pedofil utan för att det inte är tryggt för barn känslomässigt att vara ensamma med någon tillfällig.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Jag är trött på skiten”


 1. Hanna skriver:

  Jag arbetade som vikarie på samma förskola i 2 år så jag ansågs mer eller mindre som en ordinarie. Till viss mån, inte när det kom till att jag ville prata on integritet med barnen. Togs inte på allvar och mitt förslag glömdes bort. Jag påminde dem gång på gång och de hade tillslut lovat att det är något vi ska börja prata om kontinuerligt med barnen, och skriva ut det på månadsbrevet till föräldrarna. Men det hände aldrig, för då tyckte dem att det inte fanns tid. Blev så himla ledsen, så ledsen att jag faktiskt åkte hem en dag. Ville ju göra det här för barnen, men det fick jag inte, för att jag inte var ordinarie och utbildad.

  P.S det där med att berätta för alla föräldrar att en vikarie kommer stänga är i många fall omöjligt då det sker händelser under dagen eller bara några timmar innan stängning. Sen självklart får aldrig en ny vikarie stänga ensam, det är en policy. Vi var alltid två som stängde, men jag var ju vikarie egentligen samtidigt som jag kunde stänga med en ”ny” vikarie. Svårt det där.

 2. Ellinor skriver:

  Världens största tack till dig Elaine! Hade inte en tanke på att prata om integritet och privata delar med mina barn innan du började skriva om detta. Tack vare dig så har nu min 3:åring full koll på vad som är privata delar och ”stopp min kropp” och jag pratar om det med alla jag träffar ( kanske inte med okända på stan.. ?). Är obekvämt ibland men känns så otroligt viktigt. Har bokat möte med förskolechefen på min sons förskola och tänker ta upp det med kommunen också för det finns ju många fler förskolor i kommunen! Så världens största tack till dig och det du gör för för barnen!

 3. Diana skriver:

  vad hemskt!! jag har turen att ha förskola som pratar med barnen. Och vi pratar mycket med de nu, hemska tider. 🙁

 4. ulrika skriver:

  På förskolan där vårt barn går pratar de om integritet. ”Stopp min kropp” är inrotat i hens sedan länge. Fast vi är noga med det hemma också. Har alltid varit. För mig känns det självklart att ett barn inte ska behöva bli kramad, pussad, kittlad eller vad det nu kan vara mot sin vilja.
  På vår förskola får inte en tillfällig vikarie, som barnen inte känner, vara själv med barnet vid toalettbesök eller blöjbyte.

Lämna en kommentar