Stinson Hunter


Gustav och jag tittade på Pedofiljägaren igår. Jag tycker att den var värd att se igen och Gustav tyckte den var riktigt bra. Det borde finnas en svensk motsvarighet! Tydligen är det förbjudet att provocera fram brott och döma folk på de premisserna. Det kan jag förstå, men det kan inte vara förbjudet att provocera fram brott för att hitta ”riktiga” redan gjorda brott. Ingen rök utan eld. Tänk om alla sunda vuxna gjorde det Stinson Hunter gör. Förstå vad många pedofiler vi skulle få fast. Från dokumentären.


Det konstiga i dokumentären var de som pratade om hur farligt det är för pedofilerena att Hunter lägger ut deras identitet på nätet. 


Vem bryr sig om det när det är farligt för barnen att pedofilen är aktiv. Förnedringen har ju pedofilen lyckats göra åt sig själv.


Jag tycker det är så häftigt när polisen kommer bara minuter efter Hunter och hans gäng har fångat honom.Hur svårt kan det vara att göra samma sak i Sverige? Jag är säker på att det finns fler som gladeligen hjälper polisen med detta. Hunter borde mobilisera folk i hela världen för att göra detta.

Känsliga läsare kan hoppa över detta stycke. Jag har börjar gilla Stinson Hunters sida på facebook. Det ar så skönt att se alla odjur som han har fångat. Det är så skönt för man ser bara pedofilerna, att de åkt fast och för vad. Inga fler detaljer än så, det hade jag inte orkat med. Men så märker man att Hunter är en barnrättskämpe generellt. En bild förstörde morgonen och jag är kluven till hur klokt det är av honom att dela den bilden. Det är en mamma som misshandlar sitt spädbarn. Det gör till ont att bara skriva meningen. Hur är det möjligt att hon gör så och till villen nytta är det att dela en sån video. Jag orkade inte se video, det räckte med bilden för att jag skulle bryta ihop. Först blev jag irriterad på Hunter, tänkte att det gör ingen nytta om filmen sprids. Men samtidigt så kanske någon känner igen mamman på filmen och kan hitta och rädd barnet? Det skulle var det enda syftet. Men är hon fångad så tycker jag det räcker med ”Bebis räddad från ytterligare misshandel från sin mamma”.

Jag vill inte blunda för problem men jag vill heller inte tvingas se mer än jag mäktar med.

På torsdag börjar intervjuerna till Treskablinoll. Det kan bli stort det här. Jag vill mobilisera folk, få dom att agera så att de blir en självklar ängel och skyddsvakt till alla barn i dess närhet. Jag är det. Finns inga tvivel i mig, de bor inte här. Barnens säkerhet går framför alla vuxna människors heder oavsett hur ansedda de kan tänkas vara. Hoppas du känner samma sak.❤️

Tack för att ni är här, tack för att ni orkar läsa. Det betyder massor. 

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Stinson Hunter”


 1. Cath skriver:

  Bästa Elaine! Heja dig! Såklart orkar jag läsa, har följt dig en längre tid och din kamp. Jag beundrar dig för din styrka och envishet. Det finns så mycket mer samhället kan göra för att motverka att barn far illa. När man tittar på dokumentären med Stinson inser man hur man med ganska enkla medel skulle kunna sätta dit många och förhoppningsvis även skrämma andra att begå brott. Vi pratar om grova brottslingar och jag ser inte varför de ska skyddas!

 2. Diana skriver:

  Alltså jag brukade inte vara känlsig en gång i tiden, sen blev jag mamma, nu kan jag knappt läsa meningen du skrev om mamman som misshandlade sitt spädbarn. Hur kan man göra så? Vad är det som gått snett i ens mammas/pappas huvud för att man ska kunna skada ett barn, sitt eget barn dessutom. Det barn man burit i 9 månader skapar ju mer kontakt med en mor än en far vare sig man vill eller inte, ur föräldrarnas synvinkel menar jag då och i början. Nyss fött, nyss kläckt ur sig, nyss ammat och hållit i sitt barn och man kan göra något sånt?! Något måste ha gått riktigt galet uppe i skallen psykiskt.

  Ja jag hoppas att han spred av ett gott syfte, videon alltså, för att upplysa och väcka folk på ett kanske lite väl starkt sätt, för att få tag i mamman om de inte fått tag i henne. Vi är väldigt försiktiga här i Sverige med det mesta men USA är något helt annat.

  Vet inte om jag klarar av att se dokumentären du nämner här, men den låter intressant.

 3. lillajag skriver:

  Jag förstår hur du tänker, vart du kommer ifrån och vad du vill åstadkomma. Men jag blir rädd för den sortens samhälle som du förespråkar i det här inlägget. Det visar på stora brister i förståelsen för det stora sammanhanget. Det är en extrem förenkling, att tänka på det sättet som du gör i det här inlägget. Jag förstår lockelsen till det som sagt, men det är samma sorts förenkling som leder till att man t.ex röstar SD, även om de två sakerna inte går att ställa emot varandra (förstår du hur jag menar?).
  Ett tips är att läsa boken ”tänka snabbt och långsamt” av Daniel Kahneman. Där förklarar han hur vi alltid vill förenkla saker, men att det ligger faror i det som vi behöver vara medvetna om. Samhällskunskap och rättsväsendet, byggandet av staten, är mycket mycket mer komplext än vad du ger sken av här. Allting som implementeras sker med trade offs, varför man måste se hela bilden, inte bara den lilla del som (man tror) skulle ge önskad effekt.

  Kram till dig Elaine <3 Tack för allt du gör för barnen. I all välmening vill jag dock säga detta (vis av egen erfarenhet): när man är medberoende så tenderar man att sätta andra framför sig själv – till den grad att de skymmer en själv. Det är precis lika osunt som att sätta sig själv framför andra till den grad att det skymmer andra. I balans ligger "Jag" och "Andra" intill varandra, ingen skyms av den andra. Jag vet att människor tenderar att heja på oss medberoende för att vi gör så mycket bra, men inuti mår vi kanske inte alltid bäst själva av att göra det. Det ena är lika sjukt som det andra, även om det ena ser mer friskt ut i andras ögon. Nästa steg är att fokusera på och lyfta fram dig själv. Att tillåta dig själv att släppa det faktum att andra far illa och inse att du faktiskt far illa själv i din jakt på att rädda världen. Förstår du hur jag menar?
  Med kärlek! ***

 4. Elin skriver:

  Hej,
  Jag kan förstå kritiken mot att hänga ut dem med namn, bild etc. De här pedofilerna har kanske barn, partner. Vars liv läggs i spillror över vad deras anhöriga gjort. Vissa av dem kanske själva är drabbade av pedofilens övergrepp. När pedofilen hängs ut händer det de anhöriga också, indirekt. Och även om de flesta av oss är förnuftiga människor som kan skilja åt oskyldiga från förövare så finns det en del därute som inte gör det. Risken är att anhöriga drabbas av hat, hot. Kanske hamnar de i vägen för de som vill skada pedofilen. De kan bli dubbelt bestraffade, det bedrägeri och skam som den anhörige utsatt dem för samt hat från omvärlden. Att pedofilen själv skadas av uthängningen är i mina ögon inte problemet, de har sig själva att skylla genom vad de gjort. Och i dokumentären finns det liksom inga tvivel om vem som är skyldig…

  Såg också dokumentären och tyckte att förutom mediauthängning gjorde stinson ett riktigt grymt jobb! Kan förstå att man kan tycka det är fel av olika anledningar att ta lagen i egna händer. Men om inte polis har resurser att ta fast dessa personer? alternativet,att dessa människor ska gå lösa är värre, mycket värre.

  Du gör ett viktigt jobb Elaine! Väldigt modigt och starkt att kämpa med detta engagemang för en så viktig sak!

 5. Anna skriver:

  Du gör ett fantastiskt jobb!

 6. Emma skriver:

  Annonsera gärna om ni tar emot frivilligarbetare till treskablinoll. Skulle så gärna vilja vara med och göra mån slags skillnad istället för att sitta hemma och känns hopplöshet.

 7. Carro skriver:

  Såg filmen igår. Kunde inte sova sen. Jag funderade på mannen som Stinson avslöjat som senare tog livet av sig. Kan inte tycka synd om honom eller hans ex-fru. Barnet får det troligen bättre utan ett pedofiläckel till far.
  Jag önskade också att det fanns något motsvarande i Sverige.
  Önskar förstås att polisen skulle kunna ta fast dem utan inblandning från civila.

 8. Henrietta skriver:

  Svårt att se syftet med detta

  Stinson Hunters metod leder väg till barbari, i ett civiliserat samhälle exploatera man inte människans mörkaste sidor i underhållningssyfte. Varken brottslingarnas beteende eller det råa hatet hos tittarna hemma i soffan.

  Eller vad anser du Elaine egentligen är syftet? Att skrämma potentiella pedofiler? Som ett substitut för en havererad rättstat?

  1. Som Elin skriver medför offentlig shaming av brottslingar att även anhöriga, ex. barn, partner, föräldrar eller vänner ofrivilligt drabbas. Drabbas av skammen över att ha levt med, älskat och/eller fostrat ett ”monster”, och även många gånger personligen av repressalier och hot av sin omgivning. De här är oftast familjemedlemmar och anhöriga som som inte har valt, eller kanske är medvetna om att de lever med en brottsling.

  2. En svår balans – men vi behöver skrämma pedofiler lagom. Idag är ett stort problem att många på grund av rädsla för sina liv, inte vågar söka rätt vård. Vi behöver jobba ännu mer att nå ut till dessa personer. Inte skrämma ner dom djupare ner i ”the dark web” där de kan begå sina handlingar ifred.

  3. Självklart ska vi som civilsamhälle, som du Elaine så ofta är inne på, jobba hårt på att se och synligöra misstänksamma beteenden samt plocka upp tecken på att saker inte står rätt till. It takes a villige to raise a child. Likaså hålla det tryggt. Tycker inte att gotta sig i soffan åt elände räknas in till gott civil kurage, tror snarare det skapar en falsk känsla av godhet.

  4. Låt statsmaktens monopol stå. Det är inte folkets vrede som ska styra utan statsmaktens, byråkratins och lagens långa arm. Dags att pressa på för ökade resurser och en mer professionell offentlig förvaltning. Eller ska vi mobilisera en mob som kastar sten på alla vi tycker är onda? För mig är det ändhållplatsen men den här utvecklingen…

  Glöm aldrig att hålla huvudet kallt, men hjärtat varmt!

 9. Malin skriver:

  Vet inte om någon kanske redan tipsat tidigare, men du måste läsa en artikel i senaste Filter. Den som handlar om en kille som kommit på något supersmart sätt att spåra pedofiler på nätet, men som inte får något gehör hos polisen. Nu har han fått en finansiär som ytterligare har kunnat utveckla hans metod, men det är fortfarande lite trögt att få polisen att nappa.

 10. Mia skriver:

  Artikeln om den unga mamman blev lite uppvigling tycker jag. Hon var också ett offer med psykiska funktionshinder. Det är väl faran med Hunters arbete, att han förenklar och att det blir lynchmobb-stämning mot även oskyldiga personer som anhöriga och/eller ex. unga brottslingar som kanske också har blivit utsatta för något.

Lämna en kommentar