Sjukling i Göteborg


Jädrar vad jag ser dyster ut, men det är jag inte. Jag mår tiptop i knoppen men kroppen är sliten. Jag har feber, har helt tappat rösten så det är tur att det sker på den enda av två dagar i November som jag inte har en föreläsning. Jag gav det sista av rösten igår på föreläsningen i Malmö och i tv. Jag snackade ju om Mansplaining igår och det var kämpigt med rösten redan där. 

”Jag tycker det är intressant att de som blir arga på ordet mansplaining är de som aldrig har blivit utsatta för det. Du kan till exempel inte hävda att rasism inte är ett problem bara för att du inte har drabbats av det”. Några av sakerna jag tog upp i Svt opinion live.


Ni hittar inslaget här. Nu ska jag gå upp och kurera mig. Jag har tagit en lite senare hemresa för att kurera mig. Svårt för en retoriker att jobba utan en röst. 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Sjukling i Göteborg”


 1. Nathalie skriver:

  Krya på dig!! <3

 2. Sofia skriver:

  Älskar att du sa att de som inte blivit utsatta faktiskt kan lägga ner att klanka ner på dem med dessa upplevelser. Och dessutom fick en applåd. Så najs!

 3. Ewa skriver:

  Mansplaining och womenplaining, lika illa. Härskartekniker. Från pk-feminister ”men huuur kan Du” valfritt ”sminka Dig och gå i klackar, för patriarkatet” etc listan kan göras lång.

  • Sofia skriver:

   En ”PK-feminist” skulle aldrig anklaga någon för att ha på sig klackar eller smink ”för patriarkatet”. Då är ju hen inte feminist. 🙂 låter som att du träffat hycklare, snarare än feminister

 4. Linda Hedén skriver:

  Bra svar från dig igår angående mansplaining. En del av oss upplever detta regelbundet och väljer att leva med det som en del i vardagen. En del låtsas som det inte finns tror jag eller reflekterar inte tillräckligt för att uppfatta att det sker. Blir glad över att detta uppmärksammas! Du är en fantastisk förebild! Hade varit bra om några män som är medvetna också gav sig in i debatten, tror jag. Själv råkade jag ut för just mansplaining på jobbet igår. Jag blir så ledsen och arg när någon förbehåller sig den rätten mot mig.

  // Linda leg sjuksköterska och brandman.

 5. Lena skriver:

  Inte konstig att du blivit sjuk som du är i farten! 🙂 Hoppas du får en skön återhämtning, och kryar snabbt.

  Jag är en av dem som INTE gillar begreppet mansplaining. Av den enkla orsaken att den kopplar ett beteende till kön. Dvs precis det som vi vill komma ifrån, iaf jag. Kvinnorörelsen (eller egentligen hela mänskligheten) gynnas inte av att anklaga män för könsspecifika beteenden. Precis som kvinnor i alla tider kämpat för att inte anklagas för beteenden pga sitt kön. Kort sagt – att angripa beteendet helt ok. Att angripa enbart män för beteendet not so ok.

 6. J skriver:

  Vilken oerhört dålig sändning. Den där programledaren var ju extremt partisk om nåt. Och de andra skulle behövt följa Ladydahmer i nåt år för att lära sig lite om genus och maktstrukturer. Att deras uppfattning skulle utgöra en majoritet när de knappast förstår fenomenet eller samhällsproblemen kring detta utan bara vill kritisera för att.. Nej det kändes oseriöst om nåt. Och du som var så söt och kom dit och var seriös, kändes nästan som bortkastad tid med tanke på de döva öron du hade. Men det var fint av dig att ta dig tiden och ge dem ett seriöst försök att fatta, det tålamodet har nog inte alla.

Lämna en kommentar