En mur av kärlek med stenar av er


Älskade vänner, ja ni är mer än bloggvänner. Ni är vänner. Ja vi kanske inte hörs så ofta, jag hör av mig mer än er. Cirka fyra gånger per dag tror jag. Men de senaste dagarna, då det varit lite tungt. Då har ni klivit fram och gjort det som vänner gör. Lyft upp min haka när den varit nere. Sagt att jag är bra när andra spottat och fräst att jag varit dum i grunden. Ni har sagt att jag varit bra med mina brister, men att det är ok. De senaste dagarna har varenda kommentar på bloggen varit ett enormt lyft för mig. Ni som följt mig i flera år, några veckor. Oavsett. Det är så skönt att ni kan berätta vem ni ser, förklara vad ord som ”präktig” grundar sig i. Ni som erkände att avundsjuka har slagit er, men att ni slagit bort det. Tack för att ni erkänner det. Det blir lättare för oss andra då. Jag slås också av avundsjuka ibland, avskyr det med mig själv. 99 gånger av 100 så inspireras jag, men så finns det tillfällen då det där stinget av avundsjuka kommer. Jag känner det och jag skäms. Jag tror det hände för någon dag sedan, men jag har fan glömt bort vad det var för jag slog bort det rätt snabbt. Skitsamma, poängen är att vi alla känner det nån gång.

Men det var inte därför jag började skriva det här inlägget. Jag vill skriva till alla er kvinnor som läser, för ni är mest kvinnor. Fan vad jag älskar er. Fyra av er kom fram till mig igår och kramade mig hårt och länge. Viskade hur viktig jag var och hur jag hade hjälpt er via böcker, nyhetsmorgon och min röst i barnrättskampen. Min haka hade fan ett disco för jäklar vad den darrade, fick bita mig i kinden för att inte börja gråta tacksamhetstårar över att ni fyra stycken oberoende varandra kom fram till mig just igår. Som att högre makter visste att jag behövde det lite extra.

Jag vet inte om det är en bra idé att visa mig så sårbar som jag gör nu men jag känner att jag skiter i det. Just nu känner jag mig som tacksam och fylld av kärlek att nätets största troll inte kommer förbi denna kärleksmur som skyddar mitt hjärta. Jag kanske kommer säga det flera gånger framöver och låta lite tjatig men fan vad… jag älskar det ni gör för mig. Älskar nog till och med er (får man säga så?). Fifan❤️

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “En mur av kärlek med stenar av er”


 1. Sanna Sjöblom skriver:

  Vet du! Jag är inte särskilt starstruckig men är det någon jag kommer höja blicken och faktiskt våga mig fram till är fasen du. Jag vill high-fiva dig och tacka för allt du gör för våra allas barn. Jag skulle vilja träffa dig för få lite av din magiska storhet och värme jag tycker du har… Bli tankad av Elaine. Världens mamma <3

  Jag måste bara få passa på att lufta mig hos er här inne om en sak som tynger mig. Jag känner skuld för min räddsla. Jag har en skräck. Och det är vikarie på förskolanskräck! Jag blir som förstenad när jag vet att det står någon ny som ska vara där med mina barn och förlåt mig men, speciellt när det är en manlig vikarie. Jag försöker verkligen att inte tänka det värsta, våra pedagoger har koll och rutiner. Men jag hälsar alltid på den nya personen med ett fast handslag och ögonkontakt, presenterar mig och är trevlig. Struntar i om jag kommer försent till jobbet. Det gör jag för att få en känsla av vem personen är, det är för min egen skull. Sen går jag till jobbet med en liten oro och skam hela dagen tills jag vet att min man har hämtat. Förlåt alla vikarier. Jag jobbar på det här.

  Hur ska jag tänka, är det någon mer som känner så här. Hur gör ni? / Sanna

 2. Blir så jävla sne på alla som hävdar att kvinnor är dåliga på att stötta. De kan aldrig ha läst en blogg eller haft kontakt med kvinnor alls. Gud så vi sluter upp kring varandra när det gäller. Var inte rädd för att visa dig sårbar, det finns enstaka troll som gottar sig, men responsen från övriga 99,9% är överväldigande. Kärlek och stöd och pepp och systerskap så det dundrar om det. Det är iallafall min erfarenhet efter åtta år som bloggare och efter att ha läst kommentarsfält som ditt och mitt.

  Kvinnor alltså. Fifan vad fina vi är. <3

 3. Fevo skriver:

  Du e bäst Elaine <3 Hejjar på dig!!

 4. Sofia skriver:

  ❤️ Du gör ett fantastisk jobb för våra barns framtid!

 5. Annica skriver:

  Tack! För att du har fått en stor sten att släppa från mina axlar..när jag läste din bok så frågade du varför DU skulle förlåta din pappa..som om det var DITT fel..jag har gått och burit på att JAG måste förlåta honom, som trakasserade mig, hotade mig. Det är tillåtet att be honom dra åt helvete!! Det är tillåtet att vara förbannad. Tack!❤

 6. Apolonia skriver:

  Du er det, jeg kalder ET SMUKT MENNESKE, Elaine !!!

 7. Anette skriver:

  Elaine, jag är så imponerad av din kämparglöd och motivation för det du gör. Din energi smittar verkligen av sig och man vill kämpa med på något sätt. Att någon ens tycker att trampade vuxna tår är viktigare att prata om och höja rösten för, att börja näthata för än barnens rätt är något jag inte kan förstå. Barnens tår blir trampade på dagligen och det är inte många som lyssnar men du gör det! Kärlek, pepp och stöd till dig.
  Du är inte ensam, vi är är många som lyssnar på dig!

 8. Jenny skriver:

  Jag kommer för alltid vara tacksam för att du stöttar, skyddar och skriker åt alla de barn som behöver det men inte kan själva. Jag är glad att min dotter (nu 3,5 år) växer upp i en värld där du finns och inte håller mun. Jag jobbar varje dag med att bygga min dotters integritet och självkänsla för att kunna tackla en hård värld. En värld där hon som barn, tjej och lite mörkare än genomsnittet kommer få saker att kämpa emot. Jag hoppas jag kan rusta henne för det. Ge henne så enormt mycket kärlek och trygghet att hon alltid kan stå rakryggad och säga: Stopp, min kropp!
  Tack för att du fins och tack för att du inte låter dig tystas.

 9. Tina skriver:

  Härliga du. Det är just din ärlighet som jag älskar. Tack för att du kämpar för alla barn! ❤❤

 10. Emelie H skriver:

  Du är alldeles, alldeles fantastisk! ❤

 11. Jeanette - engagerad socionom inom soc.psyk skriver:

  Stort hjärta på detta inlägg.
  Jag älskar det du gör för våra barns framtid och att sitta i fikarummet och höra kollegor prata om barnsintegritet pag av att dom läst din bok/blogg. Det är STORT! Du sår frön och du utbildar människor, tillsammans förändrar vi.

 12. Hilda skriver:

  Tack för allt du gör för våra barn ❤️

 13. Helene skriver:

  Du är fin Elaine!

 14. Sanna skriver:

  Under bara ett fåtal veckor har du gått från ”någon på tv” till en stor förebild. Du har öppnat mina ögon för så mycket viktiga saker. Du är underbar. Sluta aldrig kämpa! Många kramar ❤️

 15. Nica skriver:

  Jag är så jävla glad över att det finns människor som du. Så jävla glad.
  Sen, kan jag, även utan svordomar 🙂 , berätta att du är en klok själ med mycket självinsikt, med ett öra ut mot andra som kanske har andra erfarenheter. Det är stort. Du är så bra. Jag kommenterar nästan aldrig, men känner att jag måste nu. Du är viktig, du är en röst för många. Och jag är stolt över att du orkar, fast du faller ifrån ibland. Tack. TACK!

Lämna en kommentar