Mål från förr


img_5652

Bibeln. Jag var ju frireligiös på den tiden och hade sagt upp kontakten med min pappa. Hittade en pappa i Gud istället. Målen ändrades successivt och blev större och större. Jag kunde tycka att jag led av hybris ibland när jag satte målen åt mig själv samtidigt som jag kände att det var min skyldighet att försöka nå stjärnorna för att eventuellt nå trädtopparna. Det är bra nog. När jag skrev ”Skriva bok” på ett av målen så började jag skratta och tänkte att jag har blivit en galenpanna. Men så här långt har det blivit sex böcker och jag tackar mig själv för att jag vågade men framförallt tackar jag de som vågade tro på mig. Utan dom hade det inte gått.

Nu har jag helt andra mål men de är lika svindlande för mig som det var då. Att integritet ska undervisas från förskolan och upp till högstadiet. Straffskalan ska ändras. Man ska inte bara leta fysiska bevis på barn utan också psykologiska som man gör skickligt i utlandet. Barns säkerhet ska stå före vuxnas rätt till barnen. Sen, det största målet av dom alla – tre ska bli noll.

Förutom det vill jag ha en hund, två barn till en villa, bli stödhem för utsatta barn. Klona mig själv skulle jag vilja också så jag kan vara mamma till riktigt många barn.

Vad har ni för mål? Känn inte att det behöver vara ”pretto” eller Miss-universum-svar som ”fred på jorden”. Jag vill ju till exempel ta körkort 2002. Det dröjde till 2012. Tur att jag inte visste det då. Haha.

/Elaine, blir varm av att se att det är farfar på kortet som sitter i soffan bakom målen. Älskade farfar.

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Mål från förr”


 1. Rebecka skriver:

  Mina nyårslöften går det ganska bra med. Bl.a. skulle jag resa och pröva sporter, jag är i Indien nu och i våras gick jag en crawl-kurs. Men om jag ska komma på mål JUST NU så blir de… 1) känna mer trygghet i mig själv även i nya situationer som är läskiga. 2) utvecklas på yoga-kursen jag går. Gå på båda passen varje dag! 3) ägna mig mer åt kreativitet och sång. 4) mindre skärmtid. Det var det! Framöver måste jag ta ställning till om jag ska fortsätta plugga till jurist och sånt, ta körkort etc, men det blir nästa år.

 2. V skriver:

  Blir så ledsen när jag tänker på mitt ett av mina nyårsmål för tre år sedan. Levde med en deppig (och ibland aggressiv person) som fick mig att känna mig som sämst på planeten. Målet var ”bli en bra flickvän”. När jag tänker tillbaka var jag alldeles för bra, bara att jag var så otroligt nedtryckt… i år blir det härligare mål! Dags att fundera!

 3. Isa skriver:

  Ständigt mål: att bli en bättre medmänniska. Annars är mitt mål just nu att klara någon sorts arbete på halvtid efter en lång sjukskrivning, och att spara ut mitt gråa hår. 🙂

 4. Anette skriver:

  Innan jag fyllde 40 (för två år sedan) ville jag springa ett maraton och lära mig åka slalom och det gjorde jag! Sedan ville jag lära mig att äntligen fickparkera och då var det bara att börja göra det. En annan dröm som jag haft sedan skolan är att spela tennis och i somras började jag ta lektioner. Även om det är lite oviktiga och kanske egoistiska mål så har det ändå gjort mig både glad och stolt. Lite ”viktigare” mål är att hjälpa barnen att få en fin skoltid, att uppskatta den, att ge dem möjligheter att utvecklas på olika nivåer och med olika aktiviteter, att se världen.

  • Louise skriver:

   Härligt! Lära mig fickparkera, vilket underbart mål – ska genast kopiera. Jag tycker det är viktigast att du gillar dina mål (egoistiska eller ej), de är ju DINA.

 5. Diana skriver:

  åh vilka mysig mål!!! vad fin du är som delar med dig, jättehärliga mål
  men jag blir nyfiken på vad du har för PRIVATA mål detta år som kommer, för det du nämnde om integritet osv är inte privata, de är allmäna/världsliga eller vad man ska kalla de. Förstår du hur jag menar? 🙂

  Mina mål samma som alltid, uppnår de aldrig.
  1 ta körkort om jag vågar
  2 ”få en stark och frisk kropp” som man numera ska skriva fast för att vara ärlig vilket jag helst är, så handlar det om att GÅ NER I VIKT jag vill bli av med extra kilon som uppstod i samband med två graviditeter. 🙂

 6. Elin skriver:

  Mina mål är att njuta av graviditeten, som även är min första, och att försöka vara snäll mot mig själv.

 7. Louise skriver:

  Sätter också mål. Kallar det livsvision. Kanske hybris, men skitsamma, drabbar ju bara mig. Nu är det dags att uppdatera (gör jag ibland flera ggn om året), tack för påminnelsen.

 8. Isabella skriver:

  Hej!
  Mina mål är att umgås mer med mina brorsbarn, skriva klart mitt manus, vara extra snäll mot mig själv,engagera mig mer i frågor om mänskliga rättigheter och börja plugga igen!!

 9. Viktoria skriver:

  Hej!
  Kul att få ta del av dina mål, även om det va länge sen du skrev dem 🙂 jag har också en tradition att skriva nyårslöften, inför 2017 har jag bland annat skrivit:
  – Att dela lika på de gemensamma utgifterna och få större koll på ekonomin.
  – Bli gravid
  – Börja spara på allvar till en villa
  – Resa till Paris
  – Ta ett kliv uppåt i karriären
  – Ha mer sex
  – Prova ngt nytt och upptäck världen utanför komfortzonen. 🙂

 10. Elsa skriver:

  Har världens bästa jycke- size jack Russel, som ni får testa er fram med hur mycket ni vill, dessutom typisch helt allergivänlig, busig, lydig och van vid kids! ??

 11. Maria skriver:

  Att fortsätta med träning och kosttillskott och hålla bipolära utbrott i schack.

 12. Hanna E skriver:

  Mina mål:
  – Komma igång och spela golf igen ordentligt
  – Släktforska och framför allt försöka hitta vart mormors moster tog vägen
  – Hjälpa min barn att bli bra människor som klarar sig utan mig (det är ett väldigt långsiktigt mål då de bara är 6 och 9 år)
  – Stå på mig mot alla de där käcka människorna som tycker att man måste gå utanför sin bekväma sfär och använder det som argument för att få mig att göra något som jag inte vill.

 13. Rebecka skriver:

  Mitt mål är att lära mig stt prioritera mig själv. Jag har alltid alltid alltid satt andra före mig själv, stressat för att vara andra till lags och vara den där alla kan ringa, för det är ju så man ”ska” vara. Men nu ska jag sätta mig själv och min hälsa före, för jag är den viktigaste personen i mitt liv (försöker verkligen intala mig själv om det). Det är dags nu, efter att varit utbränd för andra gången, måste jag få prioritera mig.

 14. Fia skriver:

  Å jag vill nog också ha ett barn till. Men hur i helskotta ska man ha tid med ett tredje barn?

 15. Johanna skriver:

  Mitt mål är att vara en närvarande mamma som njuter av vår tid ihop. Att sätta snälla, realistiska krav på mig själv utifrån mina förutsättningar (jag är en introvert Prestationsprinsessa som dömer mig hårt). Att hitta glädjen i mitt jobb eller en annan väg inom samma yrke, eftersom arbetet idag är ångestfyllt också. Att vara snäll mot min sambo.

 16. Pialena skriver:

  Tillsätta vd på ett av mina företag
  Skriva klart på min franchise och öppna en
  Byta plattform på två webshopar
  Få ordning på strukturen i företagen

  Träna och må bra njuta av stunden som ges

 17. Susanna skriver:

  * Bli duktig på att investera och spara mina pengar.

  * Sluta snusa.

  * Vardagsmotion. Cykla till jobb, trappor ist för hiss osv.

  *Bli fadderpäron (tillsammans med mina barn) Tips på bäst organisation någon?

  *Besöka mormor och morfars grav oftare.

  The year of Sue! ?

 18. Jess skriver:

  – Hitta ett trevligt tillsvidarejobb
  – Hitta ett långsiktigt boende
  – Sälja min bil
  – Börja spara + göra en plan för sparandet
  – Börja dejta

 19. Fanny S skriver:

  1) Jobba för att vara en mindre stressad och tålmodigare, snällare mamma. Visa mina barn ännu mer kärlek.
  2) Inte bli utbränd.
  3) Få ut podcasten jag gör med min man.
  4) Skriva en bok om hur det är att bo i Vivalla.
  5) Starta en blogg.
  6) Ha snygga kläder som passar mig och som jag känner mig fin, sexig och bekväm i. Trots att jag är mullig och gullig.
  7) Försöka följa mitt hjärta när det kommer till vad jag vill jobba med och strunta i att jag kämpat mig till en universitetsexamen som jag när allt kommer omkring inte alls vill jobba med…
  8) Hitta en större lägenhet.
  9) Sluta jämföra mig med våra vänner som har hus och bra bil och god inkomst och kan åka på semester och tycka om vårt knasiga hippie-liv med två bångstyriga vuxna som brinner för en massa olika saker och tre små knasiga barn.
  10) Börja tjäna pengar på allt det där vi brinner för och kunna lämna tråkjobben, slippa jobba med det vi utbildat oss till och få jobba med våra passioner.

Lämna en kommentar