Grått eller flott?


Jag har gjort mig fin för lite galej med Niklas Berglind. Det var så längesen jag träffade honom och fråga honom vad han ska ha på sig och tro att man ska kunna matcha. Maj gadd, mannen är ju stylist. Men vi har aldrig gått på stora journalistpriset nån gång. Alexandra Pascalidou har bjudit med oss som sin hejarklack. Hon gjorde sånt bra reportage med ”Vi kallas tiggare”. 

Men hur är det på det där journalistpriset? Vad har folk på sig? Pascalidou sa att det inte får vara för overdressed om man är journalister. 

Alexandra: Du vet journalister ska inte vara glammiga, vi ska vara lite grå och glänsa med våra vassa pennor – inte kläder.

Jag: Äh, va fan! Du ska vinna, ta på dig vinnardräkten.

Alexandra: Vet inte om jag vågar.

Grått alltså? Hmm. Så jag stod i dilemmat mellan grått eller flott. Sms:ar Niklas och frågar…

Det blev flott, fifan!

Nu håller vi tummarna för Alexandra!!!

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Grått eller flott?”


 1. Jgg skriver:

  Håller INTE tummarna för henne. Det enda hon står upp för är att människor inte ska behöva ha något individuellt ansvar. Pekar finger mot andra, men sysslar själv med skatteplanering i ditt företag för att minimera sitt ekonomiska bidrag till samhället. #kasta_sten_i_glashus

 2. Elin skriver:

  Jag kör nog alltid efter principen hellre överklädd än underklädd, då får alla hellre tro att jag ska iväg på en coolare fest sen ?!

 3. Maria skriver:

  Pascalidou är bra! Har inte hört nåt om skattefusk och vad menar du Jgg med att hon står för att människor inte ska ha eget ansvar? Är du bara avog till ett solidariskt samhälle i allmänhet?

  Smashing outfit Elaine!

  • Jgg skriver:

   Hon har haft miljoninkomster till sitt företag varje år senaste åren, mellan 1-2 miljoner per år, men tar bara ut så mycket lön att hon slipper statlig inkomstskatt. Du tycker det är solidariskt att utnyttja alla till buds stående medel för att slippa skatt när hon sekunden senare gapar som solidaritet och allas ansvar för samhället?!

   • Jenny skriver:

    Fast om hon inte tar ut vad hon drar in måste hon ju återinvestera resten i företaget, annars hade företaget fått vinstskatt vid årsskiftet istället. Och återinvesterande är väl inte på något sätt fel. Det bygger ju vårt samhälle lite på.

    • Te skriver:

     Du tror hon återinvesterar i sitt privata bolag!? Investerar i vad?

     • Maria skriver:

      Vadå tror? Vinstskatt på företag är ett faktum. Det eller reinvestering. Vari ligger skattefusket? Har hon flyttat företaget till Caymanöarna kanske? Nej, hon skattar i Sverige, via sig själv och via företaget.

     • Jenny skriver:

      Jag tror ingenting. Som Maria skriver, vinskatt eller återinvestering är ett faktum. Eller gömma pengarna i skatteparadis då, vilket antagligen är lättare sagt än gjort och det vill jag se bevis på i så fall. Ska nog mycket till att en ensam journalist skulle syssla med sånt när det gäller så relativt lite pengar är. Och det finns väl mängder av sett att återinvestera i sitt eget bolag?! Jisses! Anställa (sekreterare, assistent, reklambyrå, städfirma till kontoret, ekonomifirms). Det leder i sin tur till fler jobb som i sig leder till mer skatteintäkter på många sätt (lön som skattas på, arbetsgivaavgifter, moms osv.). Ett annat sätt att återinvestera är inköp (ny dator, kamera, skrivare) eller vidareutbildningar till henne själv. Så var snäll att tänk lite längre innan du börjar anklaga folk för både det ena och det andra.

     • Te skriver:

      Vem har nämnt skattefusk!? Det som sades var att hon planerar ner skatten genom att ta ut mindre lön och mer företagvinst på vilken skatten är lägre.

      Skatteplanering som inte rimmar väl med hennes prat som solidaritet.

   • Maria skriver:

    Skulle hon inte ta ut mer än 18.000 i lön per år då alltså? För det är maxbeloppet man får tjäna skattefritt 2016.

 4. Ingela skriver:

  Elaine, har precis läst ikapp mig på dina senaste blogginlägg och vill skicka lite kärlek. Jag älskar dig! Nej, nu överdrev jag, men jag gillar dig, det som du visar av dig själv till oss okända. Du är en fin rollmodell. Lilla My sa att det inte är någon konst att vara modig om man inte är rädd och det tycker jag är så himla bra. Jag vet inte om du är rädd (tror inte det) och därför modig men det spelar ingen roll för det du gör, det gör du j-ligt bra! Och det finns andra som är rädda och behöver mod och där kan du fungera som ett hjälpjag. Du är också väldigt bra på att möta osaklig kritik, du gör det sakligt, elegant och snyggt! Fler Elaine i världen och den hade sett bättre ut. ?

Lämna en kommentar