Tack för att ni är så fina


bild-2016-10-11-kl-19-27

Men ni mina älskade människor. Ni ÄR konstruktiva på riktigt. Ni kan se vad jag gör som kan uppfattas på det ena eller andra sättet, men utan att för den delen stämpla mig som en labil rabiat orangutang som slår hejvilt åt alla håll och kanter. Tack för de tips och råd ni gav mig i detta inlägg och alltid annars. Jag ser och förstår vad ni menar, jag ska tänka på det. Jag är tacksam för råden och feedbacken. Tack!

Jag vet att det finns bloggare som inte läser allt negativt som skrivs om dom. Jag gör inte riktigt samma sak. Jag tror på att man kan växa och utvecklas hela tiden och när jag läser det jag bloggade för sex år sedan och nu så ser jag tack och lov en skillnad. Jag hoppas att jag gör det om sex år till utan att för den delen tappa den jag är. Jag har alltid haft temperament och kommer alltid att ha det. Jag har alltid bitit ifrån och jag tycker folk är dumma oavsett om jag var förortstjejen från Bredäng eller retorikern i Liljeholmen. Jag vill inte tappa mig själv bara för att jag har blivit känd. Jag är densamma, bara något äldre.

Men skit i mig. Den största förändringen jag vill se om sex år det är förändringen för barnen. Jag hörde om en kvinna som avtjänar sitt fyraåriga straff i Sverige för att ha kidnappat sina egna barn till sitt hemland. Hemskt kanske ni tänker. Men det var inte hemskt, det var desperation. Dottern blev sexuellt utnyttjat av pappan och storebrodern misshandlad så till den grad att han inte ville leva längre. Rättsväsendet tyckte att pappan hade rätt till sina barn… Det slutade med att mamman fick skaka galler och barnen tvingades bo hos sin pappa under dessa år. Vad som pågick då och hur mamman mådde under tiden. Att ens närma mig tanken gör ont. Det är så mycket fel fel fel i detta land. Andra länder uppmärksammar hur bristfälligt Sverige sköter fallen som  fallet med den sovande våldtäktsmannen.

På ett eller annat sätt vill jag bidra med att uppmärksamma världen på hur saker och ting går till i Sverige. Jag tror det behövs global press för att något ska hända.

Sen behövs det en massa kärlek och styrka för att alla ska orka. Tack för att ni ger mig styrka att orka. Läser varenda kommentar och det värmer som bara den. Tack igen. Tack

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Tack för att ni är så fina”


 1. Sanne skriver:

  Heja dig!

 2. Elin skriver:

  Hej!

  Har du läst skuggans lag av Simon Häggström? Om inte?! rekommenderar jag verkligen dig, och alla andra att göra det. En otroligt viktig bok om några polisers kamp mot prostitution. Och pedofiler!! Då våldtäkt mot barn liksom sexköp av minderårig har bedrövligt låga straff.

  Väldigt gripande och informativ bok om en sann verklighet!

 3. jennies.insta skriver:

  Det kommer alltid finnas folk som inte fattar poängen tyvär … men värre är dem som faktiskt fattar men letar fel för att dem är avundsjuka eller har så sjukt tråkigt liv att de måste spy någonstans … det jag inte fattar är varför är kvinnor så elaka mot varandra, och så avundsjuka på varandra? Vi borde väll stötta upp och hjälpa… hålla ihop??? In a mans world liksom… när det finns så mycket elakt redan. Varför inte kämpa tillsammans mot att göra allt som går lite ljusare och bättre? Varför anmärka på små bagateller som stavfel mm när budskapet är så bright och kärleksfullt? Jag fattar inte det? Det gör mig fan lite ledsen att se vad folk lägger sin energi på ibland fan. Likadant med Läckberg som fick sig en fet känga i Expressen ! Jamenar … finns ju massa viktiga grejer att fylla ut tidningen med än att näthata en stark smart kvinna …tycker vi måste se vad som är viktigt och skärpa oss lite i hur vi beter oss mot varandra. Respect fifan ❤️️

 4. Jessi skriver:

  Aldrig sett på maken till helt vansinnigt felgrundad drev! Är DU den som trots dina övergrepp orkar kämpa i dessa tuffa frågor (när vi andra, jag själv inkluderat, får obehagskänslor vid bara tanken) som ska få skit? För att du borde göra det ”på ett annat sätt”? För mig låter det precis som det en alltid får höra som feminist i frågor om jämställdhet. ”Folk lyssnar inte om du pratat så…”, ”du borde vara lite mer så här…”, ”prata så här istället”, ”vara mindre arg” etc.

  Fy fan för er alltså. Alla för kamp på sitt sätt. Om det är kamp för någonting bra så applådera. Har du en annan strategi, testa den själv.

  All kärlek, pepp och beundran till dig Eleine! För att du orkar – ta hand om dig! ❤️

  • jennies.insta skriver:

   Jag håller med dig ovan Jessi.
   Jag blir galen på folk som bara sitter och klagar istället för att göra något alla mer än just det klaga.
   Det behövs allt i detta område gå upp och gör bättre, gör något själv då som är bättre.
   Tycker man ska passa sig för att sprida elaka onödiga eller nedlåtande kommentarer.
   Försöka sprida allt ljus som går istället när ämnet är så tungt och dystert. Tänka ett steg längre … hjälp till så att vi orkar bekämpa dessa dårar som utsätter barn för något då grymt.
   Tycker det är fantastiskt faktiskt hur det på senare tid blivit mer upplyst hur vi ska tänka och göra för att hjälpa utsatta barn.
   Så skärp Er bu ni som vet med Er hur ni sitter där och klankar ner, hör något själva istället.

   • Lindus skriver:

    Fast hur vet du om dom bara sitter och klagar? Du vet inte vilka personerna är, har för erfarenhet samt yrke. Det enda vi vet är egentligen att de personerna har en dator. Sen att de uttrycker en åsikt/tanke som inte faller i linje med andras behöver inte betyda att dom ”bara sitter och klagar”. Jag är inte helt säker men om du vill sprida ljus så behöver du nog använda en annan teknik, för nu osar det bitterhet. Kram

    • jennies.insta skriver:

     De som uttrycker en åsikt som är relevant är en helt annan sak. Klagar är en annan sak, det kan de flesta göra …med vad än de har för yrke. Precis som du säger, allt de behöver är en dator …Jag vill bara lyfta fram att vi borde stötta mer och mer vara snälla mot varandra. Kram tillbaka

 5. Isabella skriver:

  Jag blir så jävla frustrerad på rättsväsendet i Sverige och hur det är uppbyggt. Känns så jävla korrupt! Om man brukar en drog eller gör något ekonomiskt brott ska man få sitta men våldta eller sexuellt utnyttja någon njaa…

  Verkar som att staten vill tjäna pengar på att låsa in ”rätt” slags kriminella och de som bara kostar pengar som typ våldäktsmän får gå på fri fot.

 6. Diana skriver:

  Nr1 jag är en av de bloggare som inte läser allt negativt, just för att det sällan koms med konstruktiv kritik utan påhopp och folk som sååå gärna vill missuppfatta för att kunna attackera. Men om det vore som du hade det, med kärlek, så hade jag gääärna läst och tagit till vara. Jag älskar ju sånt, som får en att växa och mogna.

  Nr 2, alltså den där mamman. OMG vilket helvete hon måste ha haft VARJE DAG – mår illa av att bara läsa det och känner panik direkt.

 7. Nathalie skriver:

  Jag är SÅ glad att du finns Elaine! Det behövs fler som du, eldsjälar som brinner för dessa frågor! Jag blev själv som barn utsatt för en pedofil, men samhället såg ingenting och ingen backade upp mig, det där barnet som inte ens fattade förrän i vuxen ålder vad hon varit utsatt för. Är så ledsen för att ingen tog mitt parti och sa ifrån, att ingen såg. Det ska inte vara så därför behövs det mer prat om sånt här, nötande!!
  Kram och TACK återigen för att du är du! <3

 8. Christina Bjurström skriver:

  Du är en verklig inspiration om mitt arbete som förskollärare är dessa barnrätts frågor viktiga. Det
  är tyvärr många gånger som jag blir arg och besviken på rättssystemet och socialtjänsten. Hoppas att kampen FÖR barnen får resultat!

Lämna en kommentar